Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit lehet ilyenkor tenni?...

Mit lehet ilyenkor tenni? Egyáltalán kell tenni valamit?

Figyelt kérdés

Kb. 8 hónapja kerültem új munkahelyre, egy ismerősön keresztül. Ez az ismerősöm a közvetlen kolléganőm, vele szívunk egy légteret az irodában. Eléggé rámtapadt, mert nincs más barátnője, ismerőse, akivel el tud menni vásárolni, de ezt már nagyrészt leépítettem. Elmegyek vele néha, de ennyi.

A problémám az, hogy olyan hisztiket csap, amin én csak ámulok.

Mivel ő 8 éve van itt a cégnél, így nyilván rajta van a nagyobb felelősség. Számlák-kassza kezelése, a főnök is mindennel hozzá fordul. S ha a főnöknek rossz kedve van, s nem akarja aláírni az orra alá dugott számlát, akkor tisztára kifordul magából : csapkod, duzzog, bele bújik a monitorba, kivonul máshová, hogy ne is legyen ott ahol a főnök, de már az is előfordult, hogy bezárkózik a wc-be.Jellemző még az is, hogy olyankor flegmán, félvállról, lekezelően beszél a főnökkel. Én ezen eleinte nagyon meglepődtem.

Oké, hogy tegezhetjük, de csak ő a fönök!

Próbáltam megnyugtatni, hogy ne vegye magára az egészet, de ő ugyan azt hajtja : "semmibe veszi, lenézi (a főnök) s kényszerből van itt"

A munkáját jól megcsinálja, a főnök nem egy dicsérős fajta, de azt mondja, neki nem is a dicséret kell. Akkor mi? kérdem én.Mert ha nem is szavakban,de olykor-olykor prémium minőségében kifejezi a főnök a "dicséretet".

Minden jelt magára vesz, hogy nem foglalkozik vele a főnök, az ő dolgát hagyja utoljára, s ettől önkívületi állapotba kerül.

Már nem tudok mit mondani neki. Azt mondtam, hogy üljön le a főnökkel, s mondja el, hogy neki ez és ez nem jó, ez a problémája.

Azt még nem tettem hozzá, hogy ez az első munkahelye. Ezt azért gondolom fontosnak, mert nekem már volt több is (igaz csak részmunkaidők, idénymunkák stb.), de valahogy nekem természetes, hogy egy vállalaton belül van főnök, aki a pénzt adja,s ilyenkor az van, amit ő akar.

Na persze abban igazat adok, hogy a főnöknek is normális módon kell hozzáállni a dolgokhoz.

Néha azt is mondja, hogy elmegy a cégtől. S néha azt hiszem, hogy komolyan mondja. De én ezt nem szeretném, mert én még negyed annyit sem tudok, mint ő a tapasztalatával megszerzett. (Bár, ha ennyire fogja védeni az egyes dolgokat, hogy azt csak ő csinálhatja, akkor nem is fogom megtanulni soha)

Meddig lehet ilyen munkamorálban dolgozni. Eleve nem egy kreatív, pörgös a munka, de ha még jönnek ilyen számomra kellemetlen rohamok, akkor felőrlődök.

Várom hasznos tanácsaitokat!

2011. szept. 5. 13:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekem elsőre az a véleményem, hogy a gond nem itt, hanem otthon van. Valami baj lehet a családjában, probléma, amit nem tud megoldani. Itt vezeti le a feszültséget, csak már azt sem tudja, hogy csinálja... Szerintem ülj le vele egy nyugodt helyen és kérdezz rá, mi az igazi baj. Ha az megoldódik, nyugalom lesz a munkahelyeteken is. Talán tévedek, egy próbát megér...
2011. szept. 7. 21:11
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.Nem tévedsz. Én is arra gyanakodtam, hogy otthon van a probléma. Mégpedig az, hogy a családban volt valakinek neurológiai betegsége és az édesapja önkezével vetett véget életének. Így annyira féltették, hogy mindent ráhagytak.

Amikor ilyen hisztije van, s azt mondja, hogy itthagyom a céget, akkor nekem anyukám megpróbálna észérvekkel meggyőzni, hogy mi lenne a helyes (pl: nem könnyű munkát találni, főnök mindenhol van, mindenkinek lehet rossz napja, így a főnöknek is, higgadj le, bárkivel előfordulhat stb.). Az ő anyukája viszont azt mondja, hogy akkor hagyd ott kislányom, ne tedd tönkre magad.

Más dolgokban is úgy viselkedik, ami nekem már sok, túlzás

, de még inkább pazarlás.

2011. szept. 7. 22:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Akkor viszont két megoldás maradt... Vagy eljár valami terápiára... vagy otthagyja a munkahelyét, aztán majd nem talál másikat, és rájön magától, hogy hosszú távon nem viselkedhet így... Valószínűleg a mai napig nem dolgozta fel a tragédiát... orvosra lenne szüksége... :(
2011. szept. 8. 19:02
 4/4 A kérdező kommentje:

nem az ő hibája, hogy nem tud arról, hogy ahogyan viselkedik, az nem normális.

Én csak attól félek, hogy nem csak magát készíti ki, hanem engem is. (most ez tudom önzőség)

2011. szept. 9. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!