Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy lehet minden apróságon...

Hogy lehet minden apróságon sírni?

Figyelt kérdés

Gyakran olvasom itt, hogy egyeseknek már annyitól el tud törni a mécses, ha egyszer(!) negatív megjegyzést tesznek a küllemére, sértő jelzővel illetik vagy körberöhögik. Ez miért van?

Most ezt tényleg nem sértegetés/kötözködés céljából kérdezem, egyszerűen csak érdekelne, mi zajlik le ilyenkor ezekben az emberekben. Mit éreznek? Nem dramatizálják egy kicsit túl?

2011. szept. 1. 17:37
 1/5 A kérdező kommentje:

Vagy akik egyszeri alkalom miatt bőgnek, azok azért teszik, mert a sok bók után különösen szarul érintette őket az az egy ellentmondás (ergo nem a negatív kritikához vannak szokva, ezért nem bírják), vagy mi?

Már tényleg nem értem.

2011. szept. 1. 17:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

mert a bennük felgyülemlő negativitást nem tudják kiüríteni. és egy ilyen kevés kis érzelmi sokk is elindíthatja a folyamatot.

leginkább így tudnám elmagyarázni:

ha már a pohárba nagyon magasan van a víz szintje, építenek egy "támaszt" hogy ne folyjon ki a víz. ha megvan ez a fal, ami ezt a vizet bent tartja - érzelmileg stabilak - bent marad a feszültség. ha folyik még víz a pohárba, akár egy kicsi is elég, túlcsordul a pohárból.

remélem segítettem,

dr. Pataky Csaba

2011. szept. 1. 18:31
 3/5 anonim ***** válasza:

hát én nem vagyok doktor mint az előző de van praktikusabb magyarázatom:

míg aki nem bőgi el magát az 1-2 gondolat után nem foglalkozik az üggyel (legalábbis nem éli bele magát hanem pl csak külső, objektív szemszögből nézi a történteket)

addig aki elbőgi magát annak a fejébe azonnal képek, hangok, emlékek futnak le és érzéseket hoznak elő, ezek megint rossz emlékeket vagy jövőbeli elképzeléseket hoznak elő, aztán elindul a lavina és annyira megnő az érzelmek intenzitása hogy elsírja magát...

Lehet a doktor úrnak (is) igaza van, de szerintem nincs szükség felgyülemlett negativitásra.

Igaz én ezt csak arra alapozom hogy én az örömtől tudok sírni ha "akarok": belegondolok valami szépbe, aztán egyre intenzívebben átélem, egyre élénkebben, újra és újra és végül, könnyezek az örömtől :)

De ettől még nem sírom el magam ha valaki mond egy fantasztikus hírt.... Csak ha szándékosan az érzéseimre koncentrálok... Talán akik a rossz dolgokon sírnak, azok is csak túlzásba viszik a képzelgést, az érzelmek átélését....

Szóval gondolkodni is tanulni kell, de nem tanítanak rá sehol....

Ja egyébként 24/F vagyok nem lány...

de

2011. szept. 1. 22:18
 4/5 anonim ***** válasza:
Ezt én sem értem, én soha nem sírok, vagyis csak NAGYON ritkán, akkor is azért ha ideges vagyok. Ami sosem vagyok, mondjuk évente egyszer, talán. De ilyenektől, hogy megbántják az ember (mitől sértődik egyáltalán meg valai, ezt sem értem, nálam úgy van ha valaki olyat mond ami nekem nem tetszik - pl külsőmről, stb - akkor nem tudom, de nem érzek semmit. Ő véleménye, nem az én dolgom, minek foglalkozzam vele - persze más a helyzet az építő kritikákkal, de a sima sértegetés nem hat meg.)
2011. szept. 2. 00:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Én egy olyan vagyok, aki mindenen sír. Nekem okom is van rá. Több okom is. Például, amikor a szüleim leszidnak bármi miatt, akkor eszembe jut, hogy hetedikben mennyit sírtam, mert sokat kiabáltak velem és folyamatosan stresszeltem. És akkor természetesen sírni kezdek zavaromban. Ha a suliban piszkálnak, nem tudok visszavágni (hát verekedni nem tudok, káromkodni meg azért nem szép egy lány szájából) és olyan, mintha sarokban szorítanának és, akkor ez nálam olyan, mint a halálfélelem.

Remélem, kicsit megérted ezt. 14/L

2013. aug. 13. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!