Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan illeszkedjek be főiskol...

Hogyan illeszkedjek be főiskolán? Tippek?

Figyelt kérdés

Jövő héttől főiskolára járok. Új város, új lakás, új arcok.

Eléggé félek mert teljsen egyedül leszek.

Mindig is bajom volt a beilleszkedéssel, nem vagyok én visszahúzódó vagy ilyenek, de még sosem kerültem ennyire új környezetbe mert általánosból együtt jöttünk át gimibe 2 barátnőmmel és így 3asban már könnyebb volt új arcokkal ismerkednem.

De elkezdeni egy beszélgetést olyan nehéz. :S

Anyu azt mondja hogy majd kialakulnak ezek a dolgok, ő nem hiszi h beilleszkedési gondjaim lennének, mert eljárok bulizni a barátnőimmel meg már kapcsolatom is volt, de én tudom hogy az új emberek közt egyszerűen leblokkolok és nem jut eszembe semmi amivel egyáltalán kezdhetném az ismerkedést, nem tudok laza lenni.

Valami tipp?

Mivel kelthetnék jó benyomást az újaknak magamról? Mit tegyek mit ne tegyek, mit mondjak mit ne mondjak? O.O

2011. szept. 1. 15:33
 1/3 anonim ***** válasza:
A főiskolán nem igazán kell beilleszkedni, mindenki teszi a dolgát csinálja amit akar, hiszen már felnőttek vagytok.
2011. szept. 1. 15:38
 2/3 A kérdező kommentje:

na jó jó de azért sz.ar lenne egyedül lenni, nem tudni beszélgetni órák közti szünetbe senkivel stb.

meg szeretek bulizni, szórakozni, de aki nembír beilleszkedni azt nem hívják bulikba se :(

2011. szept. 1. 15:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem vannak beilleszkedési gondjaim, mégis sikerült egy-két barátot szerezni az egyetemen. Persze ezek inkább csak ilyen felületes és "ál"barátságok. El tudok velük beszélgetni két óra között, elmegyünk együtt könyvtárba stb, de pl bulizni nem megyünk együtt. Igazából ha sok elsős egyetemista egy helyen van, akkor úgy is elkezdtek beszélgetni, ki honnan jött, miért ezt a szakot választotta stb. Meg aztán össze lehet kovácsolódni a közös teremkeresések közben :D Próbálj meg ne leblokkolni, mosolyogj mindig, úgy hamarabb mennek oda hozzád, még ha te nem is mész oda máshoz, aztán ha elkezdődik egy beszélgetés, akkor az alakul tovább :) sok sikert!
2011. szept. 11. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!