Akik szociofóbiások, pánikosok, szorongók! Válaszolnátok, segíten. étek nekem?
Sziasztok!
Már lassan 20 vagyok, és már régóta van az, hogy pl. tömegiszonyom van, nem szeretek olyan zárt helyen lenni, ahol sok az ember, elkezdek szorongani, és ez szörnyű:S fóbiáim is vannak...ez leginkább azóta van, hogy kijártam a középsulit, és sokat ülök itthon, mert nincs nincsenek barátaim:( néha pánikolok is:( nem tudom, hogy talán azért lehet, mert nem járok sehova?:(
ami viszont nagyon zavar, hogy még komoly kapcsolatom sem volt, de az inkább még a félénkségem, önbizalomhiányom miatt...és sokat gondolok arra, hogy vajon képes leszek-e így szociofóbiásan, szorongásokkal teli egy kapcsolatra? mi lesz így, ha nem szeretek majd elmenni a párommal erre-arra, mert sok ember van ott, vagy mert félek pár dologtól? aggódom, hogy ezt senki sem fogja elnézni nekem, és miattam nem lehet majd elmenni, csak olyan helyre, ami nem zsúfolt:(
az a baj, hogy mivel nincs kikkel eljárogatni erre-arra, és még nem is volt párkapcsolatom, nem tudom, milyen lennék egy párkapcsolatban, annyira rossz:(
aki olyanok mint én, hogy működnek a kapcsolataitok? leírnátok a tapasztalataitokat?
köszönöm! :)
Hidd el, majd ha lesz párod akkor teljesen megváltozol :)
Én apukám halála után lettem ilyen, 13ééves koromban.
20évesen találkoztam a párommal. A kezdetek nehezek voltak, de mellette feloldódtam, és jól éreztem magam. Eltűnt a szorongásom.
Max annyiban látszódtak meg a dolgok, hogy elég csendes voltam a baráti társaságában.
Azóta kicsit tényleg a magam kedvére teszek külsőségekben is, így az önbizalmam is helyreállt ^^
Szóval nyugi, semmi gond nem lesz ott :)
Szia,
Én is ilyen vagyok, csak fiúban. Nem tudom mitől alakult ki, talán mert suliban folyton csak bántottak (lelkileg) vagy mert nem igazán találom a hangot a korosztályommal, de sajnos ez van. Pszichiáterhez vagy pszichológushoz nem akarok menni, mert kellemetlenül érezném, hogy egy idegen ember hallgatja meg ezeket, ráadásul pénzért. Eddig 2 párkapcsolatom volt, az első barátnőm pár hónap után közölte, hogy ha nem szeretek bulizni meg inni akkor nem vagyok férfi, és sosem szeretett valójában. Eldobott. A második kapcsolatom kb 10 napig tartott, Ő valahogy tolerálni tudta a dolgot, csak szerinte nem illünk össze. Szerintem ha olyan párt találsz, aki hozzád hasonló, vagy tudja tolerálni ezt és elfogad (tudod a szeretet az elfogadásról is szól) akkor nem lesz gond.
Ha szeretnél ezekről egy "magadfajtával" beszélgetni, akkor írj egy privit. :)
20 F
ismerős érzés
nagyon idegesítő hogy másnak mennyire természetes hogy felszabadultan tud eljárni bármilyen közösségbe addig nekünk ilyen helyeken komoly erőfeszítésbe telik hogy valahogy tartsuk magunkat.
én évekig inkább elzárkóztam elvoltam egyedül (24 vagyok) de most már próbálok változtatni rajta többet megyek emberek közé ráveszem magam egy kis sétára vagy biciklizésre.
Jövő héten megyek pszichológushoz, kíváncsi leszek mit mond majd.
jah barátaim nekem sincsenek, eltűntek az évek alatt.
merre laksz amúgy kérdező?
köszönöm ezt a sok bíztató választ és a tapasztalatokat is:)
amúgy szeged:)
igen, nagyon rossz, hogy ha elmegyek vmerre, és pl. be kell menni egy zárt helyre, ahol rengeteg ember van és még várni is kell...nem bírom:D ha csak sok ember között kell mennem, akkor nincs gond...de ez is eléggé rossz, mert milesz velem így....hogyan boldogulok majd így bárhol is...ezen is parázok:S
de amúgy szerintem is az lenne a jó, ha akik szintén így vannak, mint én, többet eljárnánk otthonról, emberek között lenni, vag ytalálni egy jó kis hobbit...mert azt észrevettem, hogy azóta fokozódott ez a dolog, amióta nem járogatok szinte sehova...többet gondolkozok el mélyebben, és szorongok...tehát lenne itt megoldás vmien szinten, csak azért nehéz, mert pl. nem nagyon van, akivel elmehetnék pl. csak beülni vhová, vagy egyet kirándulni...mert ezektől nem zárkózom én el...:)
de lehet, hogy majd ha találok párt, az sokat fog számítani:)
minden választ szívesen olvasok:)
köszönöm a válaszokat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!