Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak? Butaság emiatt...

Mit csináljak? Butaság emiatt aggódni?

Figyelt kérdés
Annyira vágyom rá, hogy különlegesen okos legyek de egyáltalán nem érzem magam annak... :( Megszoktam hogy eleinte odáig voltak értem, hogy milyen okos vagyok (ovi, ált. iskola), és most is azt mondják. De aztán nem történt semmi, egyre jobban beolvadtak az eredményeim az átlagos közé. Csináltam már IQ teszteket is. Nem hogy átlagosan, de inkább még rosszul is sikerültek. TUDOM, hogy a netes az nem az igazi, sőt az intelligencia sem teljesen meghatározható dolog, de mégis másoknak sikerül ha elég intelligensek... Sőt azt is tudom, hogy sok magas intelligenciájú ember nem volt jó tanuló, de én másban sem érzem magam kiemelkedőnek... Meg ezt az egészet is elég valószerűtlennek érzem, hogy valaki emiatt képes aggódni... De mégis ez minden vágyam. -.-"
2011. aug. 17. 09:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem vágyni kell, tenni érte. Tanulj többet, olvass, képezd magad.
2011. aug. 17. 10:16
 2/4 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy ezeket nem teszem? Több száz oldalas könyveket, ha érdekelnek, kiolvasok 1-2 nap alatt. De akkor is van egy alap amit nem lehet megváltoztatni.
2011. aug. 17. 10:25
 3/4 anonim válasza:
Velem is így van, de engem nem izgat... Örülök, hogy ha nem néznek okosnak, akk nem adnak plussz munkát...:) Lehet ezt azér irom, mert még éretlen vok. xD 14F
2011. aug. 17. 10:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Rokonlélek :))

Én már 31 vagyok és még mindig magamba fordulok a gondolattól, hogy a töredékét sem vagyok képes megvalósítani annak, mint amire TUDOM, hogy képes vagyok. OKTV-t nyertem olyan város, olyan szakközépiskolájában, ahonnan addig még soha senki nem ment egyetemre (max a szakirányu főiskolára évente 1-1). Én voltam érettségiig a város büszkesége, a nagy ász...és valóban sokkal, de sokkal okosabbnak hittem magam...és hiszem még most is.

A logikai rejtvények, de a műveltségi területeken is mindig mindenkit lepipálok ma is.

De sajnos az életben egyszerűen képtelen vagyok érvényesülni. Hiányzik valami nagyon fontos. Az emberi kapcsolatokban, kapcsolatépítésben nem boldogulok kellőképpen. Ennek a hiányában pedig felesleges az a sok tudás, amit felhalmoztam, semmire nem megyek vele.

Úgyhogy ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, te talán máshogy végzed: kevesebbet olvass és többet bulizz, próbálj meg beolvadni a társaid közé (akkor is ha gyökéreknek tartod éppen őket). Tanuld meg, hogyan válhatsz a társaság középpontjává és hogyan szerettetheted meg magad mindenkivel (bárkivel).

Ezekre a tulajdonságokra később sokkal, de sokkal nagyobb szükséged lesz, mint a lexikális tudásra vagy az éles észre.

2011. aug. 17. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!