Mert felek ejszaka es mit lehet ez ellen tenni?
Nem tudom mitol es mert de van,hogy ejjel felek mikor egyedul vagyok,vagy mikor wc-re megyek.Azert kimegyek,de valami furcsa felelem van bennem pedig tudom,hogy nincs mitol feljek.mert van ez es mit lehet tenni ellene?
Idiota valaszokat nem kerek ez most komoly es tenyleg hadjatok letszives a hulye valaszokkal elore is koszi.
Szia!
Sajnos megértem a helyzeted, én is így voltam, sőt néha még vagyok is, pedig 22 éves kismama vagyok...
Én szoktattam magam a sötétséghez fokozatosan, mikor WC-re mentem mindig felkapcsoltam minden villanyt, zseblámpa a párnám alatt volt, stb. Volt, hogy felkapcsoltam a villanyt a szobában, és így tudtam csak aludni... Aztán szép fokozatosan elhagytam a lámpák felkapcsolását, persze ehhez sok idő kell, és kitartás.:(
Mostmár nincs szükségem általában a lámpákra, viszont ha olyan filmet nézek, akkor rendesen rettegek még mindig...
Sajnos nem egyszerű kikeveredni ebből a helyzetből...
Sok kitartást kívánok Neked! Ne add fel, akárhogy is félsz, előbb-utóbb sikerülni fog:)
Ha gondolod nyugodtan írj priviben:)
Én elkezdek énekelni és akkor megnyugszom :D
Néha én is félek, de akkor ledermedek és alig kapok levegőt bepánikolok, szóval ritkán van de akkor elég intenzív.
Nekem segít ha lefekvés előtt körbemegyek a lakásban mindent ellenőrzök, bezárok majd úgy megyek el aludni. Vagy ha nagyon idegesít hogy sötét van az egyik helységben akkor odamegyek és lámpát kapcsolok és szétnézek.
Nyugi, más is fél a sötétben :) volt olyan időszakom amikor késsel mentem körbe a lakásban és néztem szét még az ágy alatt is :)))
Amúgy azt lehet tenni, hogy megnyugtatod magad nagy levegőt veszel és idővel megszokod. Nem kell félned, látod mi is félünk - feleslegesen.
Kszi a valaszokat!
Szerencsere nem mindig van,altalaban atalszom az ejszakakat de ha nem akkor en mindig tv-t nezek.Sosincs nalam zseblampa,ha felek bekapcsolom a tv-t csak azzal mar jartam meg hogy pont valami gyilkolos filmre sikerult bekapcsolni:)).Mikor kisebb voltam volt hogy a szuleimmel aludtam vagy valaki velem aludt.Most 15 vagyok es eleg furan nezne ki ha hivnek valakit magamhoz aludni.
Sajnos az a helyzet, hogy ma már nem is mondhatjuk egyértelműen, hogy nincs mitől félni. Lehet, hogy van alapja a félelmeidnek. Pl.: túl sok gyilkosos, sci-fi, vagy horror filmet nézel, sőt ma már a rajzfilmek is tele vannak szörnyűségekkel. A mai valóság is elég okot ad a félelemre: félhetünk, a válság miatt, mert bizonytalan a jövőnk, elveszíthetjük a munkánk, egyre több a betörés, a gyilkosság, az erőszak, a baleset.
Lehet, hogy a családodban vagy a közvetlen környezetedben történt olyasmi, amitől szorongsz, vagy esetleg az iskolában nem úgy mennek a dolgaid, ahogy szeretnéd.
Egyet tehetsz, próbáld meg elterelni a figyelmedet, de semmiképp se TV-nézéssel. Amikor nem tudsz aludni, halgass megnyugtató, szép zenét, nagyon halkan, vagy egyszerűen csak számolj visszafelé 100-tól és próbálj meg valami szépre, vagy csak a számokra gondolni, talán ez segít.
Szia!Képzeld én is így vagyok,pedig 24 éves vagyok és a picibabám 3 hónapos...Szóval anyukaként rettegek én is-hasonlóan hozzád,nem is tudok egyedül aludni.:(
Egész kicsi koromtól mindig volt mellettem hálótárs...én ennek tudom be a félelmemet.
Talán Te ügyes leszel és "kinövöd".... és elsősorban ne félj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!