Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lehet önbizalmat növelni?

Hogyan lehet önbizalmat növelni?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, fiú. Elég kevés az önbizalmam amit nem az okoz hogy ne lennék megelégedve pl. a külsőmmel. Inkább valami más miatt, de nem tudom miért. Csak a legjobb barátaimmal vagyok jóba, amúgy meg vad idegenekkel nehezen ismerkedem, nem tudok beszélgetni. Nagyon izgulós is vagyok, ez lehet, hogy közrejátszik. Pl ha találkozok egyik barátom ismerősével nem nagyon tudok vele beszélgetni. Sokszor az osztálytársaimmal sem, néha "leblokkolok". Szükséges lenne-e orvoshoz menni, ha igen hogyan adjam ezt be anyuéknak?
2009. ápr. 8. 01:41
 1/3 anonim ***** válasza:
70%

18 éves fiúként általában én is ugyanilyen vagyok, de én 3 dolog kombinációjával többé kevésbé sikerül kiküszöbölnöm. Az egyik a sport (kerékpározás), ammibe minden dühömet belerakhatom, xar napokon legalább egy pár órára elmenekülhetek a világból és feltölti a "bármire képes vagyok" érzést. A második egy barátom, aki mindig nevet és elképesztően laza, ami még lexarabb kedvemben is átragad rám, így nagyon vidám és bátor leszek a beszélgetésekben. A legjobb hatást azonban mégis a szerelem teszi rám, olyankor tényleg bárkivel bármiről elbeszélgetek.

Ezeket ajánlom neked is, ha van lehetőséged ezek szerintem segítenek

2009. ápr. 8. 08:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Sikerélmények. Találd meg, miben vagy a legjobb és hozd ki magadból a maximumot (ha nem sikerül, nyugtasson az a gondolat, hogy mindent beleadtál).

Ha sok sikered lesz, az önbizalmad is nő.:)

2009. ápr. 10. 21:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Még nagyon fiatal vagy, kevés a tapasztalatod, és lehet, hogy még nem ismered túl jól magad. Én 30 múltam, most kezdtem csak rálépni az önismeret rögös útjára... Én sem tudok beszélgetni egy csomó emberrel ( elnézést, de csak a saját példámon keresztül tudom leírni amit gondolok), de feltettem magamnak a kérdést, muszáj nekem mindenkivel társalognom mindenáron, akár felesleges dolgokról, mert ez a szokás vagy hogy jófej legyek? Nem érdekel ki hogyan szült, az sem, hogy az illető szomszédjának mit vacsorázott a kutyája...De ,ha van egy számomra érdekes hobbija,...stb. és főleg látom, hogy szívesen beszél róla, akkor biztosan kifaggatom. Én régebben mindig hallgattam, mert korábban többször nekem estek, mert más volt a véleményük, mint nekem. Ma már kezdem felvállalni a dolgaimat,persze, nem kötök mindent mások orrára. Én nem mentem orvoshoz. Egy jó beszélgetés szerintem "életmentő" lehet.

Én magamnak is feltettem kérdéseket: miért vagyok zavarban? miért félek másoktól? miért érzem magamat kevesebbnek másoknál? miért, milyen helyzetben érzem magam sebezhetőnek? ( önvédelemből gyártottam magamnak néhány választ előre, ha egy kérdés kínosan érint, érintett; udvarias, ám határozott válaszokat. Nem tudom milyen a viszonyod a szüleiddel, ha még nem mered nekik elmondani a gondjaidat, próbáld őket faggatni, milyen volt nekik 16 évesen...Ne gyötörd magad, vedd tudomásul most ez a helyzet, de mindenki alakulgat, változik!

2009. ápr. 11. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!