Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudok barátkozni?

Hogyan tudok barátkozni?

Figyelt kérdés

1év múlva én is megyek már középiskolába.A baj hogy kicsit félénkebb vagyok a barátkozásnál és néha csak hallgatok.Ez furcsa mert a mostani iskolába sok barátom van több évfolyamból is.De azok csak úgy jöttek a többiek barátaitól is.

Régebben jártam táncra ahol mindenki idősebb volt nálam.2emberrel beszélgettem csak inkább és edzéseken is majdnem végig csöndben voltam.Lehetett ennek az oka hogy mindenki idősebb volt nálam 2-3évvel?

Ha tudtok valamit hogy ha középsuliba kerülök akkor hogyan kéne elkezdenem barátkozni?Mert talán az is a bajom hogy nem tudom hogyan kéne kezdeményezni.:S

Előre is köszönöm.

2011. aug. 1. 10:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha félénk vagy akkor nemtudom mit lehetne csinálni... Nekem nagy a pofám, és engem ku.rva sokan szeretnek szerintem mert mindig könyörögnek hogy menjek ide meg oda stb. Én meg sokkal kevesebb embert szeretek viszont, én nem szeretem a trógereket és inkább legyen kevés spanom, de azok tűzön-vizen...
2011. aug. 1. 10:44
 2/10 A kérdező kommentje:
Amikor sok idegen vesz körül és senki ismerős nincs akkor vissza húzódóbb vagyok.
2011. aug. 1. 10:45
 3/10 anonim válasza:
a középiskolában senki sem ismeri a másikat, mindenkiben ugyanazok a félelmek, mindenki ugyanazt fogja érezni, mint te. de ha már az adott iskolában jártál előkészítőre, vagy esetleg az iskola rendez gólyatábort, az sokat segít. ha nem, akkor sem lehetetlen a helyzet. nyilván könnyebb, ha valaki nyitott, de én is például ismeretlenek közt régebben csöndes, visszahúzódó voltam, mégis 1-2 hét alatt megnyíltam a többiek előtt, és nagyon jó barátokat szereztem. ne aggódj emiatt! úgyis van még 1 éved.
2011. aug. 1. 10:47
 4/10 A kérdező kommentje:
Van előkészítő.De gólyatábor az nincs.Ez a pécsi Kodály Zoltán Gimnázium ének szaka lenne.
2011. aug. 1. 10:49
 5/10 anonim ***** válasza:

Ne akarj nagyon erőszakosan barátkozni, majd jön, ahogy jön.

Hidd el, ugy is megtalálod ki az, akivel közösek a témák, akivel jól el vagy.:)

2011. aug. 1. 10:53
 6/10 anonim ***** válasza:

szerintem nincs ezzel semmi gond:) van aki félénkebb, ne aggódj a te osztályodban is lesznek csendes, visszahúzódó emberek:)

ott tényleg nem ismeri senki a másikat, vagy csak páran, de ami fontos, hogy ha nem is vagy az a nagydumás csaj, legalább addig próbálj nyitottabb lenni, ami nem barátkozol össze pár emberkével, kérdezgesd őket, melyik suliból jöttek, hogy tetszik nekik a suli, az osztály stb.:)

legyél nyitott, aranyos, kedves, de ez nem azt jelenti, hogy hangoskodónak kell lenned:)

amúgy ha ilyen visszahúzódó vagy, akkor ismerkedj azokkal az otársakkal, akik szintén ilyenek...:) nekem is ilyen barátaim volt a középsuliba, igaz, mondjuk a "nagymenők" az osztályból néha lenéztek minket, de hát én azokkal meg nem éreztem volna jól magam úgyse, mert nem voltam bulizós, menő csaj annyira...szóval:)

de úgis látni fogod, eg kialakul ott, hogy kivel tudsz jóba lenni, próbálj mindenkivel jóba lenni, és aki nagyon szimpi azzal pedig főként, szóval azért legyen pár biztos ember, akivel több időd töltetsz:)

hidd el, minden jó lesz, tök jó lesz:)

remélem segítettem:)

2011. aug. 1. 11:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Én is félős vagyok. Az első 2 hétben nagyon aztán kezdek kibontakozni. Engem 4 éve mindig más osztályba raktak. Mire összezsoktam volna a többivel addigra 1 év múlva új osztályt kaptam. De hál istennek most marad ez az osztály!:) fél évig aztán vizsgák :D

Mindenki fél legbelül de nem mindenki mutatja ki :)

2011. aug. 1. 11:12
 8/10 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy nem az a tipikus nagyon tanulós lány vagyok.Nem tudom hogy jött ez így össze :D

Vannak eléggé vad cuccaim és márkás dolgaim is.Példának ott van a converse...A mostani barátaimmal ismerőseimmel nagyon elvagyok és általában én vagyok az aki a legtöbbet nevet... mondhatjuk hogy a társaság lelke? :D

De még is sok idegen között valamiért teljesen megváltozom..

2011. aug. 1. 13:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Csak annyi hogy akit nem ismersz azok előtt nem mersz úgy meg nyilvánulni mint a haverok előtt :D én mindenkivel ugyan olyan vagyok:D én nyitottabb vagyok vagy csak nagyobb az arcom, de az a lényeg hogy nekem nincsenek ilyen gondjaim :D beszélgess velük és szép lassan jobb lesz és nem leszel ilyen :D
2011. aug. 4. 18:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Óóóó meglátod a suliban mindenkivel barát leszel. Ott nem kell szerezd a barátokat, ott simán összeszoktok. Az olyan helyen a legkönnyebb barátkozni ahol kötelező az együttlét. Ne tegyél semmit és meglátod, hogy max egy hónap és máris kapsz barátot.
2011. aug. 4. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!