Az normális, hogy nekem a sport egyáltalán nem oldja a stresszt?
17 éves srác vagyok, és az iskola miatt nagyon ideges vagyok, még nyáron is. Már csak attól is iszonyatosan felidegesítem magam, hogy rágondolok az iskolára. Ez főleg azért van, mert év közben nincs időm SEMMIRE, annyiból áll a napom hogy hazajövök, eszek, tanulás, evés, fekvés. Minden áldott nap ez van, még hétvégén is, csak akkor nem megyek iskolába. Ez az idegesség egy ilyen "láncreakciót" indított be, mert egyre több idő kell a tanuláshoz, mert nincs hozzá türelmem, nem tudok koncentrálni akár hogy próbálom. Egyébként mindenből 5-ös vagyok, kivéve irodalom és matek, legalábbis az idei év ez volt. De arra is rájöttem, hogy tök fölöslegesen tanulok, mert fogalmam sincs mi lesz érettségi után, és valószínűleg azzal fog kifizetődni ez a sok tanulás (ami egyébként nem jelenti azt hogy tudásom van, hiszen csak magoltam kb végig...), hogy egy életen keresztül dolgozom 100.000 Ft-ért egy irodában. Egyetemre se tuti hogy megyek, mert nem érdekel egy tantárgy se, meg semmi...
De visszatérve az eredeti kérdésre, elkezdtem futni 30-40 perceket minden nap, kb. olyan két hete, mert most nyáron van rá időm, de semmi változást nem érzek... Normális, hogy nálam egyáltalán nem oldja a stresszt a sport?
Amúgy ez az idegesség ott is megmutatkozik, hogy amikor kicsit is ismeretlen helyzetbe kerülök, vagy valahol nyilvánosság előtt kell valamit csinálni, vagy fellépni, akkor az egész testem elkezd remegni, még az arc izmaim is, mindenem... de nem csak kicsit, hanem iszonyatosan.
Ideggyógyász javaslatára sportolok, mivel ő mondta hogy stressz és sportoljak... De nem sokat ér...
Köszi ha végigolvastad :)
17/F
Szerintem a 30-40 perc nem elég, addig fuss amig már nagyon jól érzed magad.
Az nem baj, ha nem tudod még mi leszel, helyezkedj el és 1-3 év múlva tudni fogod mi legyél. Sok ember beiratkozik valamelyik egyetemre, elvégzi és utána rájön, hogy mégsem ez akart lenni. Viszont a 1-3 év alatt ami nem időpocsékolás rájöhetsz, és utána menj egyetemre.
Túl stresszeled magad a suliban, azt gondolod hogy senki nem izgul és mindenki tökéletes, meg hogy mit fognak szólni. A legtöbb ember sokkal kevesebbet tud, ezt kellene felfognod.
Normális ha nálad nem oldja a feszültséget a sport, ártani nem árt.
Ki vagy nagyon merülve és túlterhelve ettől van, és főleg kevés az önbizalmad hogy, félsz az ismeretlen helyzetektől, és a nyilvánosságtól.
Keresd meg a pozitív tulajdonságaidat, és erősítsd meglátod meg lesz a hatás. Minnél több sikerélményed lesz annál kevésbé jönnek elő majd a tüneteid.
Rettegsz, mi lesz később,a mai világban nem is csodálom. Szerintem mit hoz a jövő, csak magát készíti ki az ember. Többet érne ha időnként elmennél szórakozni , vagy olyan dolgot csinálj ami leköt, keresgélj egy kicsit, olyan nem létezik valami ne érdekeljen.
Bár hasznos a futás, de a problémáid elől menekülsz.
Mire az egyetemi felvételit be kell adnod, rendbe jö9ssz meglátod, mert így sem könnyű, de iskola nélkül meg nem sok az esély ilyen jó képességet nem szabad elherdálni, nehogy később megbánja az ember.
Ha úgy érzed tudok segíteni írj privátot.
Oké, nyugi. Akármennyire is könnyen beszélek. :D
Talán nem állóképesség fejlesztés a legideálisabb sport. Olyat próbálj meg, ami rövid idő alatt teljesen lefáraszt. Fekvenyomás? Súlyzózás?
De amúgy az éneklés a második legjobb stresszoldó, azt is kipróbálhatnád, ha jól megy.
a sport nem fogja megoldani a problémádat
a feszültséget nem levezetni kell hanem megszüntetni a forrását: vagy eldöntöd hogy a szüleiddel szembeszállsz, kevesebbet tanulsz és többet élsz, vagy továbbra is ezt csinálod, boldogtalan leszel de a szüleid büszkék lesznek rád.
egyébként sem látom értelmét erőltetni ha nem megy, a tanulásokat meg kell szakítani, amikor nem tudsz koncentrálni, olyankor jó például futkározni kicsit, vagy valami olyat csinálni ami szórakoztató, kizökkent (de nem túlzottan ahhoz hogy utána újból belekezdj).
a futás pedig "nem sport", a feszültséget olyasmi vezetné le mint küzdősport, vagy gyúrás (inkább a másodikat ajánlom, mert minden valamire való harcművészetben csak tiszta fejjel lehet harcolni). de például hasznos lehet egy hardcore mosh koncert, downhillezés, vagy hasonló extrémebb sportok
anyagiak
saját nyugdíjad már valószínűleg sosem lesz , és mire elvégzed a középiskolát, addigra a BAképzés semmit sem fog érni, mert mindenkinek legalább MAja lesz, legalább 4 nyelven kell beszélned és 2 különböző szakmára lesz szükséged
vagy leszel egy átlagos kisember, aki a megélhetésével küszködik, de mellette jut ideje élni is - ha tud
Itt a megoldás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!