Menjek vagy maradjak?
17f
Röviden: Most anyámmal élek, aki munkamániás lett úgy két éve és leszar engem. Egy nagyon erős suliba járok, de annyira letargikus állapotban vagyok másfél éve, hogy nem tudok figyelni az órákon, romlott a memóriám és sokak szerint lassabban beszélek. Osztályban nagyon népszerű voltam 9.ben, de valami miatt mogorva és szótlan lettem, talán a tanulás miatti nyomás és hogy olyan társaságba kerültem, akik nagyon figyelnek arra, mit gondolnak róluk. Engem azért szerettek, mert mindig leszartam, mit gondolnak rólam. Köztük viszont elkezdődött bennem valami megfelelni vágyás, folyamatosan máshogy viselkedtem, szal végül megutáltak, én meg rászoktam WOWra. Bár leszoktam és javul a szitu, még mindig izgulok nehogy elrontsak valamit, amikor velük vagyok. Ennek ellenére barátaimmal (nem suliból) szeretek bulizni, szal még tudom, milyen ha magam vagyok. Viszont még mindig rettegek a sulitól
Most tele lett a tököm az életemből, és apámhoz költöznék. Ő azt mondta, nagyon örülne neki, de csak szar suliba tudnék járni a következő két évre, ami rontja a továbbtanulásom. Emellet teljesen máshol lakik, szal új életet kéne kezdenem egy nélkülem összeszokott közösségben. Már így is feleslegesnek érzem magam a világon. Apám viszont nagyon jókedvű, jófej és szívélyes ember (amilyen én is voltam 2 éve) és vele talán visszakapnám az életkedvem. Húgom azt mondta, ő költözne velem, szal legalább egy barátom velem tartana:) Apám felesége pedig egy nagyon jófej nő, akivel az 5éves féltesóm miatt rengeteget veszekszünk, de anyámként gondoskodik rólam, ha náluk vagyok. Megéri a költözés? Kerülhetek erős egyetemre (pl Müszi a dunaparton) úgy, hogy 2 évet egy szarabb suliban nyomtam le? Megéri újrakezdeni?
Első válaszoló: kb 3 óra utazás:D
Második válaszoló: amit írtál a tegyereked-éngyerekem dologról, azon én is sokat gondolkodtam. De apám jellemzően nagyon higgadt, türelmes ember, általában a vitákban mindig jól dönt, erről beszéltem a feleségével is. A feleségével viszont, ha nincs ott a felesége fia, órákat el tudnánk beszélgetni, nagyon jófej nő, csak túlteng benne az anyai ösztön, és rám érzékenyebb, mert én vagyok a fia példaképe, aki emiatt rám érzékeny nagyon. Nincs a nőben semmi rosszindulat, csak könnyen felkapja a vizet, az a "kiállok magamárt" típusú nő.
Az is különbség apámék és anyámék közt (anyámnak van férje, egy irtó unalmas ember) hogy amíg anyám nem szól rám, ha hülyeséget csinálok, pl végigkockulok egy napot, de apám igen. És én úgyérzem, magamtól nem tudok megváltozni, talán kell valaki, aki seggberúg, ha hülyeséget csinálok.
Kallódás? Hát igen, nagy kockázat:S Amúgy nem biztos, hogy olyan szar sulim lesz, de az biztos hogy rosszabb. Eddig Pest egyik legjobb sulijába jártam
Üdv! /Második vagyok./
Kommentedből úgy tűnik, hogy lényegében már eldöntötted, hogy elmész. Én amit írtam tapasztalatból tudom, hogy az esetek 99%-ban így van. A nejem középiskolában tanít, (nem elitgimnázium, de nem is lepukkant iskola) a gyerekek kb. 50 %-nak elváltak a szülei és a kölykök ott sodródnak, költöznek ide-oda a szülők között,(-újabban már barát és barátnő között) nem találják a helyüket és közben egymást viszik bele a hülyeségbe, mert egyetlen viszonyítási pontjuk a kortárs csoport s így tudnak menők lenni a hasonlóan nyomorult cimboráik közt.
A jó iskola elsősorban nem azért jó, mert ott annyival több okosságot tanítanak, hanem azért, mert válogatottabb gyerekek járnak oda és emiatt igényesebb a kortárs közösség. Ez a legfontosabb különbség és épp a te életkorodban nem mindegy hová keveredsz, milyen hatások érnek. Könnyen mellékvágányra tolhatod egész további életedet. Továbbra sem hiszem, hogy ha egyébként normális nyugodt körülmények közt élsz, akkor megérné bevállalni egy csomó új rizikófaktort azért, hogy a pillanatnyi 1-2 problémát megoldjad. -Olyan, hogy minden ideális és tökéletes legyen, -na olyan nincs!
Másoktól pedig jó esetben max. segítséget várhatsz, de megoldásokat nem, -még a seggberúgást se! A saját életedért kizárólag te vagy a felelős, akár elcseszed, akár sikerre viszed. Ezt persze nehéz még 17 évesen átlátni és tudomásul venni. Kívánom, hogy jó döntést hozz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!