Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ki megyek az erdőbe és úgy...

Ki megyek az erdőbe és úgy élek mint 1 nomád indián, hülyeség?

Figyelt kérdés
Lesz 1 gyönyörű lovam ugy fogok kinézni mint 1 indián hosszu fekete haj , kifestve. Vadászgatok, 1 héten 3 szor be megyek a városba eladom a portékáim bemegyek a helyi kocsmába iszok 1 italt hallgatom a népet. Este a szabadég alatt alszok meg lesz 1 vigvamom.És így élnék, hülyeség?
2011. júl. 12. 20:06
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én is terveztem már, hogy keresek egy jó helyet ahol nincs senki, viszek pár embert kialakítunk valami táborszerűséget, elmegyünk részmunkaidőben dolgozni, kb annyit leszünk a városban, meg hogy megveszünk pár alapvető dolgot, hogy ne haljunk éhen stb, és akkor ott élünk.

Tény hogy ez nem ennyire nomád, de szerintem megvalósíthatóbb...

2011. dec. 15. 10:52
 12/19 anonim ***** válasza:

Én éltem így egy hónapig ,bár sokakkal együtt.

Egyedül "nomádként" viszont egy héten át császkáltam egy számomra addig ismeretlen országban. Nem hülyeség, csak tele van nehézségekkel, bár számos igazi élmény és valódi tapasztalat szerezhető eközben.

2011. dec. 15. 22:15
 13/19 A kérdező kommentje:
Utolsó mesélnél róla bővebben mi történt, merre , stb?
2011. dec. 16. 06:00
 14/19 anonim ***** válasza:

Szívesen, de akkor megkérdem , akinek a napokban részletesen írtam erről, hogy elküldhetem-e neked, így nem kell újra legépelnem. :)

Azonban olyan részletességgel inkább csak priviben tenném, egyszóval abban a formában nem publikus; mindenesetre jó volna tudnom életkorodat, mert illik alkalmazkodni a helyzethez, másképp, ha 16 alatti az illető és másképp, ha feletti.

Nem szeretnék félreértést, ezért volna jó tudnom.

30-as pasas vagyok.

Lehet, h írtad e kérdésnél életkorod, de nem olvastam végig a beírásokat. Kérlek jelezd itt, hány éves vagy, úgy is várnom kell holnapig az illető visszajelzésére, hogy elküldhetem-e neked, amit neki erről írtam.

2011. dec. 16. 23:02
 15/19 anonim ***** válasza:
Megint én vagyok, megkérdeztem őt, jóváhagyta, küldhetem neked. Tehát megy priviben.
2011. dec. 17. 12:53
 16/19 anonim ***** válasza:
És mi aznoka annak, hogy így akarsz élni?
2011. dec. 27. 10:25
 17/19 anonim ***** válasza:

Valamikor énis így gondolkodtam, bár elég messze jutottam már tőle. De azért én is megpróbálok nyújtani egy kis útbaigazítást, annak idején nekem sokat segített volna.

Javaslom ne a régi korok felé nézelődj, vagy legalábbis ne annyira, abból már csak plátói szerelem lesz. Ha közeli vaddont akarsz, ott az erdélyi kárpátok mondjuk, egy-egy áttelés megoldható vadászat nélkül, egy eldugott völgyben. A tengeren túlon akik a vadont keresik, északra mennek, alaszkába. Nálunk szerintem szibéria felé kellene nézelődni.

De mielőtt túl komolyra fognád a kitelepülést, javaslom egykét hétre költözz ki valamelyik középhegységünkbe. Egy 80 literes zsák, sátor, hálózsák stb. A lényeg hogy kerüld az ösvényeket, és minden nap válts táborhelyet.

Amikre keress rá:

Henry David Thoreau – Walden

Kassák Lajos – Csavargók, Alkotók

Út a vadonba (film)

Természetbeli élethez való tapasztalatszerzés gyanánt:

Ray mears-t megtekintani

(Jhon lofty Wiseman-t is, ezt inkább a biztonságért)

a magyarBushcraft oldalakat is ajánlom

Hirtelen ennyi jut eszembe

2012. aug. 21. 22:41
 18/19 anonim ***** válasza:

amikor először olvastam karl mayt-t én is erre vágytam,de nem így megy ez a mai világban. Nem tudsz vadászni,nem tudsz kint tűzet gyújtani,vagy ott aludni,mert minden terület az államé, kivágsz egy fát,már lopás,meggyújtod,már szennyezés, lelősz egy vadat,orvvadászat. Jah és amikor érdekelt a téma utánaolvastam a vadászat kevésbé...elegáns...velejáróinak.

(Gyenge gyomrúaknak nem ajánlom)

[link]

Bezzeg könyvekben:

Lőttünk egy vadat, megnyúztuk, megsütöttük.

Könnyűnek állítják be.

Azért az Into The Wild -ot nézd meg.

Howgh! Én beszéltem.

2013. jan. 15. 21:08
 19/19 anonim ***** válasza:

Az itteni dakota etnikum is így próbál boldogulni,csak ők a városokban falvakban csinálják ezt

Tüzet gyujtanak a panel lakásban,ugyan úgy elmennek élelmet szerezni,ezt általában a nyugdíjas korosztálytól szerzik be

Fekete hajuk van nekik is,nem fürdenek,a természet törvényei szerint ott sz*rnak/vizelnek ahol rájuk jön

A kocsmázás bunyózás után az éjszakát a szabad ég alatt beb*szva egy árokban töltik összehányva

2013. jún. 18. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!