Miért nem tudok senkit közel engedni magamhoz?
23 éves lány vagyok és nem volt még komoly kapcsolatom. Nem nagyképűségből írom, de sokan szépnek, csinosnak tartanak, így többen bepróbálkoztak nálam az utóbbi évek alatt. Én viszont nem engedtem magamhoz közel egyikőjüket sem. Sokáig randiztunk, elvoltunk, mondhatni tetszettek is, de nem annyira, hogy komoly kapcsolatot alakítsak ki velük.
Olyan is volt, aki viszont nagyon tetszett és kikezdett velem, én mégis elutasítottam. Nem tudom miért van ez. Egyfelől szeretném, másfelől van bennem egyfajta gátlásosság. Ezt hogyan tudnám leküzdeni?
Ha komoly kapcsolatot nem is, de szexkapcsolatot szívesen kialakítanék valakivel, de ilyen esetben még nehezebben nyílnék meg.
Igen biztos családi ok,vagy egyéb indok vezethet a gátlásosságodhoz.Ezt magadban kell megtalálnod és ha rájössz
örülni fogsz hogy hoppá tényleg.
Ez egyébként valamiféle nem bízol meg a másikban is lehet és ezért nem engeded közel magadhoz.Hát a sex nem túl jó ötlet erre,de ez csak az én véleményem.Változtass a gondolkodásodon,hozzáállásodon
"Ha komoly kapcsolatot nem is, de szexkapcsolatot szívesen kialakítanék valakivel" - ez a legrosszabb verzió, pláne a szüzességed elvesztésére. Érzelmileg nem állsz készen, s így hiába kívánod, csalódni fogsz, mert ilyen helyzetben csalódni kell.
Inkább tűnődj azon, hogy mi lehet az ok, hogy fel tudd oldani és végre legyen egy komoly kapcsolatod.
Gondolkodj azon, milyennek láttad-látod a szüleid kapcsolatát, milyen volt kiskorodban az apukáddal a viszonyod stb.
Lehet, hogy csak szimplán félsz az első együttléttől - tudd, hogy ezzel mindenki így van, sőt, nem csak az elsőtől, hanem minden új kapcsolatban így van, van benne egy kis félelem is, de a kíváncsiság meg a már megszerzett tapasztalat legyőzi :D
Nem késtél le semmiről, de ennyi idős fejjel már inkább valami komolyban gondolkodj, úgy értem olyanban, amibe érzelmileg is belemész nem csak testileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!