Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért szégyen a meztelenség?

Miért szégyen a meztelenség?

Figyelt kérdés

Nem arra értem a kérdést, hogy miért nem jár mindenki meztelenül az utcán :D Csak arra, hogy miért olyan szégyenlős a legtöbb ember, hogy még az orvos előtt, vagy tesióra után az öltözőben is gáznak érzi, ha meztelen.

És ti, hogy vagytok ezzel?

2011. jún. 12. 17:12
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azért vagyok szégyenlősebb,mert nagy a hasam:S Amint sikerül lefogyni már nem érdekel,de amig nagy azthiszem ha megbámulnak,leszólnak gondolatban,hogy a disznó mit mutogatja magát.
2011. jún. 12. 17:16
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Én egyáltalán nem találom gáznak a meztelenséget, nincs benne semmi szégyellni való. Természetesen nem arra gondolok, hogy szándékosan meztelenkedünk mások előtt, de ha történik egy olyan dolog, hogy egészen véletlenül meglátok valaki meztelenül, vagy ő engem, akkor nem jövök zavarba, mert nem történt semmi ciki dolog.
2011. jún. 12. 17:17
 3/20 anonim ***** válasza:
69%
Hagyomány, a keresztény vallás szerint a test egy bűnös, szégyellnivaló dolog. Akinek a szülei még ilyen szellemben nevelkedtek, azok ezt adták át a gyereküknek is.
2011. jún. 12. 17:17
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Én több mint 2 év együttélés után még mindig szégyenlős vagyok.
2011. jún. 12. 17:18
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok szégyenlős, csak ha valaki rámegy arra a témára, hogy jé mit látok, meg hasonlók, na de akkor nagyon, pedig semmi gondom az alakommal.
2011. jún. 12. 17:19
 6/20 anonim ***** válasza:
74%
Mert valahol a múltban, kitalálták hogy ez legyen szégyen és ez beidegződött az emberiségbe. Sajnos már ez jó ideje érezhető és csak párkapcsolatba nem szégyen.
2011. jún. 12. 17:19
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Én a biológiában hiszek, ebből kiindulva pedig valószínűleg a védtelenség miatt. Olyasmi, mint az, hogy például egyesek nem tudnak háton fekve aludni, csak hason vagy összegömbölyödve, vagyis védekezőbb pózban.

Persze van, aki háton fekve alszik, le se sz@rva senkit, és van, aki nudista strandra jár.

2011. jún. 12. 17:27
 8/20 anonim ***** válasza:
89%
Nem neveltek kereszténynek ilyen "bűnös a test" szöveggel, nem volt otthon sem tabu a meztelenség, én mégis szégyenlős vagyok/lettem:) Egyszerűen nem szeretem mutogatni, és kész:) nem érzem, hogy bárkinek köze lenne hozzá (pl. egy edzőtermi öltözőben), hogy mit rejtegetek a ruhám alatt.
2011. jún. 12. 17:28
 9/20 anonim ***** válasza:
40%
Mert minden normális emberben van egy természetes szeméremérzet.
2011. jún. 12. 17:33
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

17:33 ezt gondold át egy kicsit.

Miért nem takargatják magukat a csecsemők?

Miért mászkálnak fedetlen felsőtesttel a néger törzsek asszonyai?

Sőt: miért járnak teljes testet és arcot eltakarva az iszlám nők?

Ők nem normális emberek? Miért nincs bennük "természetes" szeméremérzet? Avagy miért sokkal szemérmesebbek, mint mi?

Én írtam a keresztény vallást, de talán rossz szót használtam, inkább kultúrt kellett volna. A mi kultúránkban ez így van, de máshol nincs. Nem mondja az óvónéni, hogy öltözz fel kisfiam, nem botránkozik meg az ember azon, hogy az utcán félöltözött embereket lát.

De persze van olyan hely is, ahol ha kinn van a bokád, már egy utolsó r1banc vagy.

Akkor most hogy is van ez?

2011. jún. 12. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!