Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Milyen lehetőségem van még...

Milyen lehetőségem van még arra, hogy legyek valaki?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok. Diákmunkát nem kapok sehol nincs a környékünkön. Apáméknak nincs semmi pénze, buszbérletet nem tudok venni, nem hogy még valami értékesebb dolgot, valami pluszt. Nem fogják tudni finanszírozni nekem az egyetemet, viszont akárhogy is számolom a maxpontom 421 lesz és ahová én szeretnék menni amit tudok hogy elvégzem és érek vele valamit és érdekel oda 440 kell. Nem vagyok olyan okos, hogy suli mellett dolgozzam is. Diákhitel az oké, de az nem fedezi a tandíjat, a koleszt, a közlekedést és a kaját is. Nem szeretnék havi 80 ezerből élni mert annyiból nem lehet. Tudtok megoldást?
2011. jún. 5. 21:31
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem csak akkor lehetsz valaki, ha egyetemre mész. Sőt főleg mostanában... Nekem lenne rá pénzem mégse megyek.

Vannak elég jó felső fokú (általában 2 éves) OKJ képzések is, ha jól választasz szakmát, akkor ez is megfelel. Később ha már rendesen dolgozol még el tudsz menni egyetemre. Az első OKJs bizonyítvány ingyen van, persze nem minden suliban, vannak kivételek, de azok inkább a felnőtt oktatásban vannak. Így csak az utazást kell fizetni, ha az se megy vannak hétvégi melók a legtöbb bevásárlóközpontban, 12ó/nap, 70ezer kb a fizetés havi 8 nap melóra.

2011. jún. 6. 00:42
 2/7 anonim ***** válasza:

Jól írta az előző: nam attól leszel valaki, hogy hány diplomád van!

Az életben emberségből, tisztességből, és hasonlókból kell vizsgázni ahhoz, hogy mások szemében légy valaki.

Az elért pontjaid száma alapján úgy néz ki, nem fognak felvenni oda, ahova szeretnél, tehát ismét csak az első hozzászóló által javasolt megoldás felé kellene venned az irányt, mert úgy néz ki, egyelőre mást nem nagyon tehetsz.

1. Keresel magadnak valami munkát

2. Közben elvégzel egy gyors-talpaló OKJ-st

3. Megtanulsz havi 80 ezerből megélni (a mamáéknál nem kell lakás-rezsit fizet, tehát a 80 ezer még sok is), mert sokan ennél kevesebből is élnek úgy, hogy közben még rezsit, vagy nyugdíjasok gyógyszert is fizetnek.

4. Ha ezekbe a dolgokba már kezdel belerázódni, akkor kezdel valaki lenni, mert felvállaltad az élet nehézségeit, és ahogy jönnek ezen a téren a tapasztalatok, sikerek, úgy nő az emberek elismerése is.

2011. jún. 6. 10:40
 3/7 anonim ***** válasza:
akár egy tanulatlan nincstelen ember is lehet valaki. attól függ kinek a szemében.
2011. jún. 6. 22:19
 4/7 A kérdező kommentje:
Nem mások szemében akarok valaki lenni, hanem nem szeretnék pénz nélkül élni. 80ezer forintból kifizeted a rezsit meg az albérletet. és akkor kaja tisztálkodási szerek stb hol marad? nemhogy még másra. nem szeretnék napról napra élni.
2011. jún. 7. 08:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Azt írod, ha felvesznek az egyetemre, akkor a kolesz csak nem fog annyiba kerülni, mint egy albérlet.

Most viszont (ha jól vettem ki a szavaidból) a szülőknél laksz.

Tehát ha nem vesznek fel az egyetemre, mert nem értél el annyi pontot, amennyi kell, akkor nyugodtan maradhatsz továbbra is a mamáéknál, úgy mégy el dolgozni, és akkor már a 80 ezer csak elég lesz egy hónapra!!!!!

2011. jún. 7. 11:33
 6/7 A kérdező kommentje:
Örök életemben maradjak a szüleimnél? Köszi, de ezért szeretnék egyetemre menni, mert találtam egy olyan szakot ami érdekel, és utána keresek is vele, és elmehetek otthonról, és nem kell anyámékból élnem. Csak éppen ezt gátolja az hogy jelenleg semmmim nincs.
2011. jún. 8. 08:14
 7/7 anonim válasza:
Ha ugyanarra az egyetemre jelentkeztél volna egy másik szakra, ahova elég kevesebb pont, akkor félév végén átmehettél volna a másik szakra. Egyetemeken, főiskolákon elül könnyű szakot váltani, szinte semmi nem kell hozzá, csak egy egyszerű kérvény.
2011. jún. 13. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!