Aki szerint az abortusz nem gyilkosság, akkor mi?
Az én anyám 17éves volt amikor én születtem.
A szülei rossz anyagi körülmények között éltek.
Apámmal együtt voltak 13 évig és született még egy testvérem is.
Anyám *khm* jól keres *khm* magyar viszonylatban.
Én az orvosira járok.
Húgom is remélhetőleg idejön vagy fogorvosira.
Nem lettünk drogos szerencsétlenségek.
Amúgy meg ha már gyerek és nem kapcsolatba csúszik be vagy nagyon nem akarod akkor inkább add örökbe, akár törvénytelenül is! Annyi pár van aki a fél karját odaadná egy kisbabáért- de a rendszer lassú stb.
Egy utolsó r0hadéknak tartom azt aki abortuszra megy, egy felelőtlen senkinek, aki kuf.rcolni azt tudott felelősséget vállalni már kevésbé és ezután fájdalmat okoz egy másik élőlénynek- azt hiszem ebbe nem lehet belekötni mert érezni éreznek és élnek is.
A legjobb amúgy az hogy a természet gyakran maga elintézi az ilyet, mert évekkel később amikor meg már akarna gyereket gyakran előfordul, hogy nem lehet neki...
És örülök az új adj inkább örökbe plakátoknak!
Ha pedig egy barátnőm jönne terhesen be suliba és azt mondaná hogy örökbeadja egyáltalán nem akadnék ki, sőt büszke lennék rá, hogy egy "véletlen hibát" helyre tudott hozni.
Viszont ha elmondaná hogy abortuszra fog menni akárhogyis tuti kerülném a csajt, mert egyszerűen nem tudnék a szemébe nézni soha többet anélkül hogy ne azt gondoljam GYILKOS!
Ui.: Amúgy csak ez az egy indok amiért töröltem a lehetőségek közöl a szülész- nőgyógyászt mert beleőrülnék hogy arra esküdöm fel hogy védem az emberi életet és közben csinálok egy ultrahangot és tudom hogy az "anya" a jövő héten ki fogja kapartatni magából a kicsit...
nana utolsó, nem is mondtam hogy ez minden esetben így van.
DE én láttam erre is példát. na ott jobb lett volna.
Huhú szamóca 2 perc alatt elolvastad és válaszoltál, de gyors vagy! :D
Igen, nem lehet általánosítani!
De az abortusz helyett is van sokkal jobb megoldás az ÖRÖKBEADÁS!
Gondolom ezzel az a baj h sokan attól félnek h a környezetük mit gondolna hogy pocakosak aztán meg később nincs gyerek...
Abortusznál meg senki nem tud semmiről...
Aki nem érzi magát elég felkészültnek egy gyerek felnevélésére azzal tudatom hogy többszáz jelentkező van aki szíves örömest átvállalja ezt a felelősséget tőle!
Ilyen téren még akár azt is szorgalmazom hogy menjen ki USA-ba és költözzön be egy gazdag családhoz amíg meg nem születik a kicsi azért még kap pénzt is. Nem a legszebb dolog ez így, de mindenkinek jobb, az anya teste nem sérül, a baba életbenmarad, az örökbefogadók pedig egyértelmű hogy boldogok.
Sajna sokakat pénzzel lehet ösztönözni... milyen szánalmas...
"Sajna sokakat pénzzel lehet ösztönözni... milyen szánalmas..."
Én inkább gyakorlatiasnak mondanám.
Ami az abortuszt illeti, én támogatom. Így is túlnépesedik a bolygó, az országban is nagy a munkanélküliség és a szegénység, semmi szükség nincs olyan gyerekekre, akiket még a szüleik sem akarnak. A gyereket akaró, de szülni nem tudóknak javaslom az árvaházakat. Bőven van választék sajnos a megszült, de kidobott gyerekekből, nem kell bővíteni is a létszámot.
Ami az elvi hátterét illeti, a gyerek a születésig az anyja testében van, annak része. Az ember pedig a saját testéért felel. Ha én úgy döntök, hogy ki akarom vetetni valamelyik szervemet mondjuk, akkor minden jogom megvan hozzá. Akkor viszont az önálló életre minden szinten képtelen fejlődési szinten álló gyermekről az döntsön, akinek a testében van, hiszen a gyermek az ő része.
Gyilkosságnak nem tartom. Megölni azt lehet, aki megszületett. Biológiailag lehet hogy él, de én a magam részéről a mentálisan "élő", tudattal rendelkező létezést tekintem életnek. (Támogatom például az eutanáziát is éppen ezért és azt sem tartom gyilkosságnak.)
Ha nem gyilkosság, akkor mi? Problémamegoldás műtéti beavatkozással. Nem durvább erkölcsileg, mint mondjuk egy vese kivétele.
(Erkölcscsőszöknek: 0% Százalékig meg se álljatok! ;) )
NAGY BETŰKKEL ÍROM A VÁLASZT "Sajna sokakat pénzzel lehet ösztönözni... milyen szánalmas..."
Én inkább gyakorlatiasnak mondanám.
SZERINTEM SZÁNALMAS H PÉNZZEL LEHET ÖSZTÖNÖZNI, ANNAK A SZEMPONTJÁBÓL AKI PÉNZT KAP, AKI MEG ADJA NAH AZ A GYAKORLATIAS!
Ami az abortuszt illeti, én támogatom. Így is túlnépesedik a bolygó, az országban is nagy a munkanélküliség és a szegénység, semmi szükség nincs olyan gyerekekre, akiket még a szüleik sem akarnak. A gyereket akaró, de szülni nem tudóknak javaslom az árvaházakat.
Bőven van választék sajnos a megszült, de kidobott gyerekekből, nem kell bővíteni is a létszámot.
SAJNOS CSAK A BABÁK ÉRDEKLIK A LEGTÖBBEKET, SENKINEK SE KELL MÁS ÁLTAL NEVELT GYEREK, AKINEK MÁR VANNAK SZÜLEI, AKI NEM VELÜK NŐTT FEL A KEZDETEKTŐL AMIT MEG IS ÉRTEK. KI TUDJA A GYEREKBEN MENNYIRE ALAKULT KI A RAGASZKODÁS AZ EREDETI SZÜLŐHÖZ, MILYEN NEVELÉST KAPOTT...
Ami az elvi hátterét illeti, a gyerek a születésig az anyja testében van, annak része. DE JÓ HOGY 2 SZÍVVEL MŰKÖDÖK... Az ember pedig a saját testéért felel. Ha én úgy döntök, hogy ki akarom vetetni valamelyik szervemet mondjuk, akkor minden jogom megvan hozzá. NEM ROSSZUL TUDOD, NINCS. VANNAK BETEGEK AKIK AMPUTÁLTATNI AKARJÁK EGYES VÉGTAGJAIKAT MERT ÚGY ÉRZIK NEM A TESTÜK RÉSZE ÉS HIÁBA HOGY MENTÁLISAN SZENVEDNEK NEM AMPUTÁLJÁK ŐKET. A MANDULÁDAT KIVETETHETED MEG STERILIZÁLTATHATOD MAGAD DE A VESÉD CSAK ÚGY NEM FOGJÁK KIVENNI. MINDEN CSÓRÓ MAGYAR KIVETETNÉ ÉS ELADNÁ HA EZ LEHETSÉGES LENNE... Akkor viszont az önálló életre minden szinten képtelen fejlődési szinten álló gyermekről HÁT ÉN FELNŐTTEK KÖZÖTT IS LÁTOK SOK ÖNÁLLÓ ÉLETRE KÉPTELEN EGYEDET ABORTÁLJUK ŐKET XD az döntsön, akinek a testében van, hiszen a gyermek az ő része. ELÉG FURA ÖTLET... ÉN MÉG MINDIG AZT MONDOM BASSZON AZ AKI ISMERI A KOTONT MEG A HASONLÓ "ULTRAMODERN" ESZKÖZÖKET. DE ONNANTÓL HOGY A SEJTJEI ELKEZDTEK OSZTÓDNI NAH AZ MÁR EGY ÚJ ÉLŐLÉNY.
Gyilkosságnak nem tartom. Megölni azt lehet, aki megszületett. NAH EZ AZ TE A VILÁGRA HOZATALTÓL SZÁMOLOD A SZÜLETÉST. MÁS A MEGFOGANTATÁSTÓL HISZEN MÁR AKKORTÓL TUDOD HOGY ABBÓL EGY GYEREK, EGY EMBER LESZ. MEGÖLNI AZT SEM LEHET AKINEK MÁR DOBOG A SZÍVE? Biológiailag lehet hogy él, de én a magam részéről a mentálisan "élő", tudattal TUDATA MÉG A MEGSZÜLETETT CSECSEMŐKNEK SINCSEN, TEHÁT HA MEGHAL A CSECSEMŐD AKKOR NEM IS HALT MEG MERT MÉG NEM VOLT TUDATA? ONNANTÓL VANNAK EMLÉKEID AMIKORTÓL TUDATOD VAN, EMLÉKSZEL 1-2 HÓNAPOS KORODRA? rendelkező létezést tekintem életnek. (Támogatom például az eutanáziát is éppen ezért és azt sem tartom gyilkosságnak.)
KEVERED A SZEZONT A FAZONNAL: idézet egy betegjogos oldalról "Az eutanázia legfontosabb feltétele tehát az, hogy az orvos mindig a beteg érdekében cselekszik." Szerinted az a beteg /magzat/ érdeke hogy meghaljon?
Ha nem gyilkosság, akkor mi? Problémamegoldás műtéti beavatkozással. Nem durvább erkölcsileg, mint mondjuk egy vese kivétele. ATTÓL H KIVESZIK A VESÉD BETEGSÉG VAGY MERT PASSZOLSZ EGYET A BETEG ROKONNAK TE NEM HALSZ MEG NEMDE? PROBLÉMAMEGOLDÁSRA MEG VAN MÁS IS. JÓ LENNE HA PL. KIRABOLNÁLAK- 1. HIBA AZTÁN H PROBLÉMAMEGOLDÁS MEGLEGYEN LELŐNÉLEK MERT BEKÖPHETNÉL A RENDŐRÖKNEK - EZ ANALÓG AZ ABORTÁLÁS LÉPÉSSEL TEHÁT NEM VÁLLALOK FELELŐSSÉGET ÉS ELTÜNTETEM A HIBÁM NYOMAIT MIELŐTT BÁRKI MÁS RÁJÖNNE...
(Erkölcscsőszöknek: 0% Százalékig meg se álljatok! ;) )
NEM VAGYOK HŰDENAGYON ERKÖLCSÖS, CSAK SIMÁN UTÁLOM A GYILKOSOKAT ÉS AKINEK A NÉZETEI MEG VELEM NEM EGYEZIK IDE IS KÜLDHETI A PIROS KEZEKET UGH MINTHA AZ ÉLETEM MÚLNA RAJTA... XD
I believe most people understand the differences between unborn, born, toddler, teen, and adult. Our bottom line issue in abortion is this--is an unborn baby a human being? The nation is split over this. When DO...we categorize a unborn baby as human??? Not categorizing unborn babies as human until it's 15-18 week, then on a certain day we say "Oh..well now it's a baby." That's considered criminal to the other half of our nation. Doctors running slaughter houses to get rich off our mur'd babies. FROM YOUTUBE COMMENTS összefoglalva: egyik nap még azt mondod egy sejtcsomóra ami már funkciókat lát el, szervekké, szervrendszerekké állt össze, dobog a szíve hogy az nem ember, aztán másnap pedig azt hogy ember és nem abortálható? mondd meg kérlek itt melyik perctől ember az ember? mert nekem onnantól ember az ember hogy a petesejt és a spermium örökítőanyaga egyesült. Onnantól kezdve már létezel!
- és ez egy valós lépés, nem csak hasra ütök hogy nah mostantól ember vagy...
http://www.youtube.com/watch?v=t_3COaK2_V0
Az a szép az egészben hogy olyanok vannak mellette akik azt se tudják hogy néz ki egy magzat annyi idősen, vagy pontosan hogy is zajlik egy abortusz.
Jah és tudod mit innentől kezdve az én szívem jogom is az hogy GYILKOSNAK nevezzek egy hasonlót...
És am annyit kéne hogy abortusz? Jó, de akkor nem is lesz többet gyereked? sterilizálni...kétszer meggondolná hogy összevissza kufircol vagy sem. Az a baj, hogy ez létezik mint lehetőség - tudod ha pl. van későbbi dogalehetőség a diákok majdnem mind eltolnák- és erre támaszkodnak ha mégis beüt a gebasz mert nem védekeztek. Sex? Vagy becsúszik a baba vagy nem, de mivan ha igen? abortusz azt kész... Ha nem lehetne utána visszacsinálni 2*3* meggondolnád mit és hogy, nem?
Amúgy ez az egész olyan mintha sorba állítanád a gyerekeid és azt mondod a legidősebbre nem kellesz, mert Te rosszkor csúsztál be és jobban élnénk ha Te nem lennél és főbe lőnéd... Ok ez azért elég kifacsart, de azért sajnálom a meg nem született nővéreket és bátyókat.
"Anyám engem 7 éves koromban intézetbe adott. Az állam nevelt és nevelő szülök.
Lelenc gyerek voltam. Felnött koromban kifaggattam anyámat. Elmondta 4 hónapos terhes volt velem amikor rájött hogy terhes. Vagyis már túl késő volt. Megmondta nyiltan a szemembe,ha időben megtudja nem születek meg.
Azóta 46 éves lettem,3 lányom van, családom, munkám, életem.
Elnézve a videót összeszorul a szívem hogy igy végeztem volna én is."
Ő kapott egy esélyt és élt vele - szó szerint! Ha nem adsz valaki kezébe esélyt sem az életre a lehetőségekre az kegyetlenség...
Nah bocs, már közben lenyugodtam. :D
De akkor is gyilkosságnak tartom.
Most született baba a családba, pluszba van ismerősöm akinek meg nem lehet gyereke...
ennyi erővel már a sperma is ember, és ennyi erővel egy fát kivágni is gyilkosság.
Véleményem szerint a központi idegrendszer teljes kifejlődése és így tudattal való rendelkezéstől számíthatunk valakit/valamit érző, élő lénynek, tehát ezek megölése is csak így számíthat.
Nem mondhatjuk azt hogy a még csak alig fejlődő embrió elpusztítása gyilkosság, mert akkor minden egyes petesejt vagy hímivarsejt elhalása is az lenne, ergo ha egy menstruációs ciklusban is kihagynánk egy alkalmat arra hogy gyereket nemzzünk már az is gyilkosság lenne mert "megszülethetett volna". Az megy abortuszra aki nem tudja biztosítani a majdani gyereknek a megfelelő körülményeket. Ez olyan romlással járna az életvitelében, és a gyerekében is, hogy jobb megoldás ezt a dolgot úgymond elhalasztani.
Nem tehetünk tönkre egy meglévő és egy majd kialakuló életet is csakmert ez a vallási megfontolásunk, hogy egy tudattalan lény elpusztítása bűn.
Sziasztok!
Most megpróbálom félretenni hívő voltomat, és csak világi szempontból nézni a dolgot.
Kíváncsi lennék rá, hogy akik nem tartják gyilkosságnak, közülük hánynak volt abortusza. Csak azért, mert a barátnőmnek volt, és ő gyilkosnak tartja magát, és azóta nincs nap, hogy ne bánta volna meg.
Mi a párommal több, mint egy éve szeretnénk kisbabát, és még nem sikerült. Nagyon szomorú vagyok, amikor látom a számokat, hogy hány abortusz volt pl. az előző évben Mo-n. Vagy egy újabb anya(?) hagyta meghalni újszülött gyermekét a kukában. De ez már egy másik kérdés.
Amikor tinédzserek voltunk, egy barátnőm megkérdezte a véleményem a barátjával történő első szexuális kapcsolatáról. Nem örültem, mert elég fiatalok voltunk. Annyit kértem, hogy mindenképp védekezzen. Szerintetek mi lett a vége? Persze, hogy abortusz.
Szóval, ahogy már más is írta előttem, akinek van esze a szexhez, legyen a védekezéshez is. Legyen benne annyi felelősség, hogy ha már más életével nem törődik (esetleges gyermeke), akkor legalább a sajátjával. Ez a műtét orvosilag és lelkileg is elég megterhelő.
manju
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!