Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Más is elröhögi a problémáit?

Más is elröhögi a problémáit?

Figyelt kérdés
Van egy idegesítő szokásom. bármekkora bajban is legyek, másoknak nem birok róla komolyan beszélni csak elröhögöm a dolgot. Emiatt aztán a kutya se veszi komolyan, amit mondok. Miért van az, hogy hajlamos vagyok mindenből viccet faragni mások előtt, és még a halálnak is belevigyorognék az arcába? tudom persze az általános magyarázatot: önvédelmi mechanizmus. de valójában ezzel csak ártok magamnak. Hogy lehet ezt az idegesítő szokást leküzdeni?
2011. máj. 25. 23:50
 1/5 anonim ***** válasza:
én akkor nem tudom visszafogni magam, csak nehezen, amikor olyan a helyzet, hogy komoly, szomorú képet kell vágni. himnusz, temetés, valaki bejelenti, hogy dobta a párja, vagy valami baj történt vele... ilyenkor minden esetbem arra koncentrálok, hogy kellő együttérzést tanusítsak, de tök nehéz. gondolom azért mert annyira koncentrálok, nemtom. pedig eskü nem vagyok egy bunkó, rosszindulatú alja ember, csak ezzel van bajom. mondjuk szerencsére nem mindig már
2011. máj. 26. 05:32
 2/5 anonim ***** válasza:
Ugyan már. Miért ártanál magadnak, mennyivel jobb ha más baját úgy átérzed, hogy magad is szomorú leszel. Vagy a saját problémáid mennyivel oldódnak meg könnyebben ha bedepizel? Én is ilyen vagyok. Amikor jött az altatóorvos megkérdezni hány kiló vagyok, mondtam, hogy 50... aztán kisvártatva hozzá tettem, de ha leszednek erről az ágyról, már lehet, hogy csak 30. Na ezen úgy elnevette magát és ezen felbátorodva viccet mesélt nekem mielőtt elaltatott. hidd el, neked is csak jobb ha pozitívan nyitsz az emberek felé. A nyavajgásra senkinek nincs szüksége.
2011. máj. 26. 08:16
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez nem feltétlenül rossz dolog. Vannak helyzetek amikben igenis jó ha nevetsz, oldja a feszültséget. Attól hogy nevetsz, a szemed még sírhat.

Tartsd meg inkább, jó kapaszkodó például egy kellemetlen szituban.

2011. máj. 26. 08:28
 4/5 skarma ***** válasza:
Ez azért van, mert zavarban vagy mások előtt. Sajna nem tudom, hogy kell leküzdeni, nekem is vannak ilyen problémáim.
2011. máj. 26. 15:42
 5/5 A kérdező kommentje:
félreértetek. más problémáit nem röhögöm el. csak a sajátomat.
2011. máj. 27. 03:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!