Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan legyek jó főnök?

Hogyan legyek jó főnök?

Figyelt kérdés
Az ügyvezető szinte egyik napról a másikra kinevezett irodavezetőnek, ami annyit jelent, hogy nekem kell szétosztanom a feladatokat, és természetesen én felelek az elvégzett munkáért. Bevallom, nem könnyű feladat, hiszen vannak, akik jóval idősebbek, és némely területen tapasztaltabbak is nálam. Sokszor nehezemre esik kiadni a feladatokat, így magam végzem el helyettük. Tudom, ezen minél előbb változtatnom kell, de hogyan? Így is neheztelnek rám a főnököm döntése miatt, hiszen eddig egy team-ként dolgoztunk, most meg én lettem a "kisfőnök".
2009. márc. 15. 23:04
 1/8 anonim ***** válasza:
38%
Hát mindenek előtt maradj ember és ne éreztesd a felsőbbrendűségedet a beosztottakkal. Hidd el, értékeli mindenki, ha emberként látnak továbbra is!
2009. márc. 15. 23:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Legyel megbizhato, tehat soha ne susmusolj mas hata mogott. Ha valakinek valamit mondani szeretnel, menjel hozza oda, es csak neki, de ugy hogy a tobbiek ne halljak mondd el neki. Esetleg hivd felre.

Legyel mindenkivel igazsagos!!! Soha ne erezze egyik se, hogy ot jobban csiped mint a masikat. Koveteld meg hogy dolgozzanak rendesen, es kerd szamon toluk.

Legyen szived, ha valamit kernek toled, probald teljesiteni nekik, persze majd ugyis meglatod melyik az az ember aki visszael a jo szivusegeddel, es ki az aki megerdemli, hogy jo vagy hozza.

Ne pletykalj soha egyikrol a masiknak, soha, mert ugyis visszamondjak egymasnak.

Legyel kozvetlen, probalj ugy viselkedni, hogy ne feljenek toled, hanem inkabb batran menjenek hozzad, mert tudjak hogy megerto vagy.

Jo munkat:)))

2009. márc. 16. 04:30
 3/8 anonim válasza:
74%

"ne éreztesd, hogy felsőbbrendű vagy?" Ez egy önző, és korlátolt válasz. Ez barátom kizárólag az alkalmazottaknak jó ideig óráig, de hosszútávon senkinek. Legyél kemény kezű, de igazságos. Kiszámítható! Tudják rólad, hogy bármire képes vagy a cégért, de ne felejtsd el, hogy ember vagy. Ne legyenek barátaid bentről, mert azzal magadnak adod fel a leckét, ha le kell teremteni. A te főnököd előtt mindig (!) állj ki az alkalmazottad mellett, közben inkább személyesen hord le, ha muszáj.Ezzel bizalmat ébresztesz mindkét oldalon. Tartsd be a 3-as szabályt, így mindenki kiszámíthatónak fog tartani. Pofátlanul fenyegesd meg, ha valami idiótaságot csinál, ezt ismételd meg 3x, majd ha még mindig nem változtat, büntess.

Ezek azok a dolgok, amik előre viszik a cégedet. És azért lettél vezető, mert messzebbre kell látnod a jövöbe, mint a barmoknak. Nem attól vagy jóbarát, hogy nem szídod le, hanem hogy sokáig megtarthatja a munkáját. Sose feledd, hogy domináns vagy. Minden percben érezzék, de ne kérkedj vele. Addig juss el, hogy elég legyen kérni egyszer és csinálják meg. Na akkor már lehetsz velük nyitottabb. Persze akkor se add ki magad teljesen. Ezért vagy vezető, ezért kapsz több pénzt.:)

2009. márc. 16. 07:23
 4/8 anonim ***** válasza:
74%
Az utolsó válaszadónak teljes mértékben igaza van. Nem érdemes haverkodni, mert könnyen hülyének néznek a beosztottjaid, a végén te vagy a hunyó, ha gáz van...
2009. márc. 16. 08:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Legyél következetes. Volt egyszer egy főnököm, aki egyik szavát vágta el a másikkal, kiosztott melót, majd egy hónap múlva lecseszett, hogy miért nincs kész. (kész volt rég)

Soha ne vidd az otthoni gondjaidat a melóba, ne legyél hangulatamber.

Én sosem voltam főnök, de alkalmazottként, ezek nagyon tudtak zavarni.

Az meg, hogy nem fogadnak el. Sok mindent nem tudsz kezdeni, a haverkodást túlságosan én sem ajánlom, mert ez visszaüt, ha nem most, akkor később. Nem kell mindenáron(!) jóban lenni, legyél természetes, ne játszd meg a jófejet, mert úgyis tudni fogják, hogy csak megjátszod magad.

Legyél őszinte. Ha látod, hogy valakinél gond van, magánban kérdezz rá, mi a gond, vagy hogy tudsz-e segíteni. Ha egyébként szerettek a kollégáid, akkor a neheztelésből valszeg az jön ki, hogy van, aki féltékeny rád.

A munkádban lehetőleg ne nagyon ejts hibát (persze tudom, hogy ez lehetetlen), de inkább többször nézz át valamit, és ha lehetséges, akkor a csapatoddal együtt nézzétek át. Viszont ha hibázol, akkor ismerd be, ne másra kend, vállald a felelőséget.

Így hirtelen elsőre ennyi, én egy ilyen főnököt tudnék elfogani.:)

2009. márc. 16. 09:33
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fontos az is hogy az ötleteket hallgasd meg...
2009. márc. 16. 12:53
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Különösen ezt a részt találtam jónak, igyekszem ennek megfelelően cselekedni majd:

"Legyél kemény kezű, de igazságos. Kiszámítható! Tudják rólad, hogy bármire képes vagy a cégért, de ne felejtsd el, hogy ember vagy. Ne legyenek barátaid bentről, mert azzal magadnak adod fel a leckét, ha le kell teremteni. A te főnököd előtt mindig (!) állj ki az alkalmazottad mellett, közben inkább személyesen hord le, ha muszáj.Ezzel bizalmat ébresztesz mindkét oldalon. "

2009. márc. 16. 21:19
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Én még kihagytam a felsorolásomból az egyik legfontosabbat. Hogy dícsérd őket, ha jól dolgoznak.

Legyen motivációjuk jól dolgozni, éreztesd velük, hogy értékeled a munkájukat. Szerintem ez is nagyon fontos.

Sok sikert.

2009. márc. 17. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!