Mindent megteszek hogy én legyek a főnök, de még sem sikerül?
mindenben én vagyok a főnök, mindennap gyakorlom a gesztusevést, stb. minden jól megy kivéve egyet a pórázon sétáltatást
nem tudom magam mögé kényszeríteni, bármit csinálok a kutya vezeti a gazdáját pórázon szisztéma nem változik
úgy húzza a pórázt a palota pincsim mint egy medve, teljes erejéből nekirugaszkodik
sajnos falkaszelleme sincs túl nagy, mindenben elfogad felette, kivéve a sétákat
hogyan változtassak?
könyvet ne nagyon ajánlgassatok mert már sokat olvastam
"A séta remek alkalom arra, hogy elmondja a kutyának, ki irányítja ezt a csapatot. Azaz feszes pórázon nem sétálhatnak, ha a kutya megelőzi a gazdit, azonnal, határozottan forduljon az ellenkező irányba. Ha a kutya nem figyeli a gazdát, akkor a fordulás következtében a pórázzal megrántja, ha figyel, és azonnal fordul a gazdával együtt, nem éri kellemetlenség. Ha ezt következetesen betartja, a kutyának gyorsan egyértelmű lesz, hogy nem Ő dönti el merre, és milyen tempóban sétáljanak."
Pont ma írta Vámosi Nagy Nóra a kutya.hu-n. Nekem ez a módszer abszolút bevált, csak az elején az összevisszaforgolódás elég nyomorult érzés, de egy hét alatt van eredménye.
az a baj,hogy egy 1 kilós kutyát nem olyan egyszerű rángatni nem csak azért mert nem akarom bántani
az is a baj, hogy könnyen felemelkedik a talajról, de ez neki egyáltalán nem kellemetlen ahogy észre vettem, sőt játéknak titulálja
már egy ideje csinálom ezt, de hasztalan
ha a séta nem megy nem is fog vezetőként elfogadni soha...!ez a terület 50-60 %-ban meghatározza az ember-kutya kapcsolatot
házhozjáró szakember megtaníthat egy-két óra alatt rendesen sétálni, megéri a befektetést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!