Szerintetek mit jelenthet az álmom? Lent kifejtek pár részletet, amire emlékszem.
Az álmomban biciklivel mentem, és az, akit szeretek elrobogott mellettem motorral. Megláttam, hogy a vádlijára van tetoválva egy kb. 10 cm-es tulipán(színes), és egy feleakkora sas (fekete). Egy másik részletben, ahol ő szerepelt, a bal kezemen lévő gyűrűsujjamon kifestette a körmöm valamilyen csillámló körömlakkal, és mutatta, hogy az övé is ki van festve, és könnyen lejön. És lehúzta a körméről, mintha csak valamilyen fólia lenne.
(ő is nő, és én is)
Itt most arról van szó, hogy az álmom mit jelent, nem arról, hogy mi a valóság.
Az utolsó válaszadónak ellenben köszönöm az értelmes választ, mert - még ha nem is erre voltam kíváncsi, legalább - használható információt adott.
De így is felmerül egy kérdés: ha valós emlékképekből alakul ki az álomkép, akkor mi alapján párosulnak a dolgok? Szerintem ezek a képek szimbólumok, és nem véletlenül párosulnak úgy, ahogy. Kicsit elvontan hangzik, de én látok benne rációt.
Igen, minden szimbólum az álmokban.
És a szimbólumok igazi jelentése a Te élettapasztalatod alapján adódik. Vagyis mi, itt csak fecseghetünk, lövöldözhetünk hogy nekünk mit jelentene ez az álom, de a Te álmod a Te élettapasztalatod elemeiből épül fel (egészen a kisgyermekkorig, talán régebbről is). És mi mit tudunk rólad? Mit tudunk a múltadról, hiedelmeidről, értékeidről, szokásaidról, vágyaidról? (Költői kérdés)
De igazából a legtöbb ember önmagát sem ismeri igazán...
Igaz. :)
Már utánajártam, köszönöm a válaszadóknak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!