Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Melyiket fogom megmenteni, ha...

Melyiket fogom megmenteni, ha az egyik kölyök a sajátom?

Figyelt kérdés
Két gyermek fulladozik a Szamosban. Én ott fürdöm mellettük. Az egyiket meg tudom menteni. De csak az egyiket, mert egyforma távolságra nyelik a vizet tőlem, s bármelyik felé úszom, a másik addig meghal. Melyiket fogom megmenteni, ha az egyik kölyök a sajátom?
2011. máj. 23. 23:22
 1/9 anonim ***** válasza:
kimented a sajátodat, a másikat újraéleszted
2011. máj. 23. 23:26
 2/9 anonim ***** válasza:
nyilván a sajátot.
2011. máj. 23. 23:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Becsapós kérdés igaz? :) Ha Jófiús pszichopatáról van szó, akkor a másikat.
2011. máj. 23. 23:48
 4/9 anonim válasza:

Nyilván személyiségfüggő, de jó kérdés...

Ösztönösen legtöbb ember nyilván a sajátja felé indulna, de a két gyerek élete egyenértékű. Bármelyiküket mentem meg, egy csomó embernek okozok fájdalmat vele. Persze helyzetspecifikusan el lehetne kezdeni mérlegelni, hogy melyik gyerek halála okozna több fájdalmat, vagy járna több rossz következménnyel, de mire kitalálnám, mindkettő megfullad...

2011. máj. 24. 07:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Egyértelmű, hogy a saját családtagunk élete fontosabb MINDENNÉL! Felülír erkölcsöt, társadalmi elvárást, észérvet, mindent! Aki nem így gondolja, ott nem stimmel valami.
2011. máj. 24. 10:19
 6/9 anonim ***** válasza:

Miféle kérdés már ez? Neked ilyenkor egy papírlapra lesz szükséged, amelyen két oldalon felsorolod az érveket ellenérveket, és aszerint cselekszel, ahol több pont jött össze.:/

Ilyen esetben elsősorban a saját gyereked látod, azért is mert ő érte tartozol te a legnagyobb felelősséggel. /Tehát ez a társadalmi elvárás is!!/ De szerencsére nem lehet ilyenkor egyértelműen megmondani, hogy egyszerre fulladnának meg...

2011. máj. 24. 10:53
 7/9 anonim ***** válasza:

há ez milyen kérdés kéreeeem? fúúú..

hát csak a sajátotad nem?

2011. máj. 24. 15:03
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! (Egyébként Dávid Antal A kolozsvári futár című regényéből idéztem ( [link]
2011. máj. 24. 21:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Mind a kettőt és nem érdekel semmi
2011. máj. 24. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!