Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy tudnék jobban odafigyelni...

Hogy tudnék jobban odafigyelni az órákon?

Figyelt kérdés
igazábon nem vagyok buta, amelyik tantárgy érdekel (sajnos csak 2) azokból jó vagyok, de ami nem (az összes többi) abból egyszerűen nem tudok figyelni az órán. Mindig megpróbálok, de azon kapom magam, hogy tök máson gondolkozom vagy rajzolgatok a füzetembe. Egyre romlanak a jegyeim. Mit tudnék csinálni?
2009. márc. 14. 15:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak elhatározás kérdése.Koncentrálj!ha nekem sikerül neked is fog.
2009. márc. 14. 16:13
 2/6 anonim válasza:
100%
motiváció,győzd meg magad , hogy érdekes az óra!
2009. márc. 14. 17:33
 3/6 A kérdező kommentje:
könnyű azt mondani.. dehát ha nem érdekes
2009. márc. 14. 21:52
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Jegyzetelj, jegyzetelj és jegyzetelj! :)

Komolyan mondom! Ha uncsi az óra, a tanár akkor is beszél. Te pedig szépen írd csak le, amit mond! Ha meg tudod jegyezni akkor egész mondatokat, ha nem nagyon, akkor csak fontos szavakat!

Nem biztos, hogy ebből fogsz otthon tanulni (bár akár még ez is előfordulhat...:) ), de az tuti, hogy az idő gyorsabban el fog telni. :)

És mivel a tanár szavaira figyelsz (hogy le tudd írni) csak megragad majd valami! Vagy ha nem, akor ott lesz a füzetedben. Amúgy otthon ha átolvasod, meg fogsz lepődni, hogy "jééé, én ezt is leírtam?" :)

Egyébként én ezt a kis "trükköt" a főiskolai éveim alatt gyakoroltam sokat, hiszen ott rendszeresen kellett végigülni másfél órás "altató-előadásokat" :)

Holnap próbáld ki, és írj hogy hogy sikerült!

2009. márc. 15. 15:27
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi a választ. többé kevésbé ment, de nem teljesen...egyszerűen folyton akaratlanul valami tök másra gondolok
2009. márc. 18. 14:49
 6/6 anonim ***** válasza:

Odafigyelhetsz apró dolgokra is.

Például:Szünetekben mozogj, sétálj, vagy az udvaron, vagy a folyosón, a lényeg, ne ülj bent a teremben abban a 10-15 percben, hogy mozgasd meg az izmaidat.

Mosd meg az arcod és a kezed, karodat hideg vízzel,hogy felfrissülj.

Lehetőleg egészségesen étkezz, gyümölcs, zöldség, teljes kiőrlésű cuccok, sok folyadék, ami nem cola. :)

Szóval, hogy a vitaminok, ásványi anyagok meglegyenek a tanuláshoz, és a koncentráláshoz.

És jó ötlet a jegyzetelés is.

hajrá, szurkolok. :)

2009. ápr. 6. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!