Hogy tudnék jobban odafigyelni az órákon?
Jegyzetelj, jegyzetelj és jegyzetelj! :)
Komolyan mondom! Ha uncsi az óra, a tanár akkor is beszél. Te pedig szépen írd csak le, amit mond! Ha meg tudod jegyezni akkor egész mondatokat, ha nem nagyon, akkor csak fontos szavakat!
Nem biztos, hogy ebből fogsz otthon tanulni (bár akár még ez is előfordulhat...:) ), de az tuti, hogy az idő gyorsabban el fog telni. :)
És mivel a tanár szavaira figyelsz (hogy le tudd írni) csak megragad majd valami! Vagy ha nem, akor ott lesz a füzetedben. Amúgy otthon ha átolvasod, meg fogsz lepődni, hogy "jééé, én ezt is leírtam?" :)
Egyébként én ezt a kis "trükköt" a főiskolai éveim alatt gyakoroltam sokat, hiszen ott rendszeresen kellett végigülni másfél órás "altató-előadásokat" :)
Holnap próbáld ki, és írj hogy hogy sikerült!
Odafigyelhetsz apró dolgokra is.
Például:Szünetekben mozogj, sétálj, vagy az udvaron, vagy a folyosón, a lényeg, ne ülj bent a teremben abban a 10-15 percben, hogy mozgasd meg az izmaidat.
Mosd meg az arcod és a kezed, karodat hideg vízzel,hogy felfrissülj.
Lehetőleg egészségesen étkezz, gyümölcs, zöldség, teljes kiőrlésű cuccok, sok folyadék, ami nem cola. :)
Szóval, hogy a vitaminok, ásványi anyagok meglegyenek a tanuláshoz, és a koncentráláshoz.
És jó ötlet a jegyzetelés is.
hajrá, szurkolok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!