Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit szóltok a rasszizmushoz?

Mit szóltok a rasszizmushoz?

Figyelt kérdés

Az nem jön csak úgy magától, ha valaki ilyet érez annak van háttere is. Szerintem a rasszista embert azzá tették. Amúgy meg mindenki rasszista..

Ott van például az anti rasszista nap.. ???????!!!!!

Aki felszólal a rasszista ellen, csúnyán beszél róla, esetleg tesz is ellene, az ugyan olyan rasszista. A rasszizmus nem csak faj gyűlölet. - Visszanyúlva pl. középkorba - vegyünk egy nemzetnyi csak fehér embert, de külön rasszokat képezett a parasztság, a polgárság a nemesség.

2011. máj. 16. 19:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Na jó, akkor én is linkkel dobálózok:

[link]

Látod már? Emberi FAJTÁKRÓL van szó.

2011. máj. 17. 17:41
 12/14 A kérdező kommentje:
:D trollkodok :D na mindegy vàlaszt már ndm is vàrok
2011. máj. 18. 07:44
 13/14 anonim ***** válasza:

a rasszizmus egy eszmerendszer, miszerint vannak olyan rasszok, akik genetikájuk, származásuk alapján alsóbbrendűek, nem tekinthetők teljesen embernek, ezért emberi jogaik sincsenek, vagy csak korlátoltak.

az hogy manapság mindenki rasszista aki nem tetszik nekünk, más dolog.

amiről te beszélsz az csoportok gyűlölete.

a rasszista antirasszisták például olyan feketék, akik ilyen negyedben élnek, és zsigerből gyűlölik a"rasszista" fehéreket. vagy például azok a cigányok, akik "köcsög magyar"okat akarnak gyilkolni, de ha őket bántják, akkor rasszizmust kiáltanak.

meg az is egy másik dolog, hogy az antirasszisták nagy része álcázott neokommunista

20:41

jól teszed ha nem csupán könyvekből építed a valóságot, ugyanis ma a plátói szerelem alatt már senki sem a férfiak közti erotikára gondol, vagy a holokauszt sem égő áldozatot jelent.

szerintem értem a társadalmi "rassz" fogalmát is, ebben az értelemben valóban tekinthető ennek.

21:04

:D szerintem ezt végképp nem fogja érteni

ne keseredj el, én értem mit akartál mondani. érdekes hasonlat, de én nem hívnám rasszizmusnak, amennyiben a hivatalos megfogalmazáshoz ragaszkodunk. köznyelvi élcelkedésnél lehet annak hívni.

de hogy fokozzuk vannak olyan rasszisták is akik a szemüvegeseket utálják, vagy a punkokat, esetleg a balkzeseket (sőt, rájuk lehet hogy még gentikai meghatározás is volt, valamit hallottam a nácikról, hogy a balkezességet is betegségnek gondolták)

2011. máj. 18. 10:41
 14/14 szvitek99 válasza:
én egy 12éves skinhead gyerek vagyok. rasszista nevelést kaptam, úgy is élek máig. ebbe semmi törvénytelenség nincs.
2012. febr. 10. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!