Nem tudom magam elfogadni. Mit csináljak?
Voltatok már olyan helyzetben, hogy rondának találtátok magatokat? Aki igen, az tudja milyen érzés. Ráadásul a környezetem is ezt sugallja. Amint száll belém egy kis önbizalom a saját barátnőm elkezdi kiemelni a hibáimat és azonnal meggyőződök róla, hogy én észveszejtően ronda vagyok. Olyan hibáim vannak, amiket csak drágán tudnék "kijavíttatni", ráadásul a műtétektől félek. Sokszor sírok, mert tudom, milyen ronda vagyok, és előbb-utóbb rám sem néznek az emberek.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Lány vagyok.. és természetesen tini.
Már megpróbáltam elfogadni magam, egy párszor sikerült is, de akkor valaki jött és belém kötött. "Játszom" a nagy, önbizalommal teli embert, talán ezért is gondolják, hogy kibírom, ha azzal jönnek, hogy így vagyok ronda, úgy vagyok ronda.
Szia! Nem csak játszanod kell az önbizalmat, hanem LEGYEN önbizalmad!!! Minden ember értékes. Ki így vagy úgy. Van aki külsőleg szép, van aki belsőleg. Ismerek olyan lányt aki tényleg nagyon rút, mégis van párja és már az eljegyzésnél tartanak. Aki igazán szeret, az elfogad. Barátnődnek is inkább támogatnia, bíztatnia kellene, nem pedig piszkálni.
Amúgy én is önbizalomhiányos lány vagyok. Van úgy, hogy ki sem szeretnék menni az utcára, annyira kerülném az embereket. De erőt veszek magamon, elmegyek suliba, munkába és megpróbálom jól érezni magam. Nem lehet néhány testi hiba miatt befordulni. Ha megbarátkozol magaddal, hidd el jobb lesz.
A mosoly egy görbe vonal, ami egyenesbe hozhatja a dolgokat! Kitartás! Minden jót!
szia
Szia.Ismerős a helyzetet,és még korban is ugyanott vagyunk.J
Én is önbizalomhiányos vagyok,de nem folyamatosan.Vaannak,egészen jó napjaim.JÉn azzal kezdtem,hogy annak ellenére hogy a fiuk piszkáltak a frufrum miatt,direkt úgy hordtam.Aztán válottam,és azért piszkáltak,hogy oldal frufrum van.Sőt én még attól is képek vagyok “félni”,hogyha kihívnak felelni,nehogy beégjek.De mára már elértem odáig,hogyha pl. tesin felmérés van nem “félek”.Ma pl. a magasugrást mérték fel,és nem érdekelt,úgy voltam vele hogy ha elb*szom se érdekel,mert senki sem tökéletes…És tessék,mennyit fejlődtem tegnapi gyakorláson csak a 2 szintet értem,ma majdnem megvolt a 4szint is(¾ kaptam):D
Én egy időben,próbáltam magam magabiztosnak mutatni.Mára elértem,hogy nem cikiznek a fiúk,csak nagyon ritkán.Nem vagyok a társaság közepe,de nem is ez a lényeg,hanem hogy most azt is megmerem tenni amit eddig nem.És ez egy iszonyatosan jó érzés.
Azt ajánlom,hogy állj a tükör elé(ha van a szobádban akkor ott,ha nincs lehetőleg olyankor amikor tudod,hogy nem nyit be senki/nincsenek otthon.) és nézd magad pár percig,mond el hangosan,hogy mi tetszik magadon,és mi nem.Írd le egy papírra,hogy mindig tudd.Utána ami nem tetszik próbáld “megváltoztatni” pl. ha az orrod mitesszeres,alapozd le.Ha eddig még nem sminkeltél próbáld ki nyugodtan,nézd meg hogy milyen lenne a hajad göndören/hullámosan/egyenesen.(az a lényeg,hogy más mint eddig volt.)
A barátnődről pedig azt mondom,hogy gondolt végig tényleg igazi barátnő-e ha ezt csinálja veled.Sőt,ezt derítsd is ki,ha átgondoltad beszélj vele,hidd el,ha igaz barátnő meg fogja érteni,hogy ő is csak a hibáidat említi és segíteni fog!Ha nem,akkor ő nem igazi barátnő.
Ui.:ne haragudj,lehet hogy ez az utolsó rész kicsit durvára sikerült,de ezt gondolom.
Sok szerencsét!J
14/L
Évekkel ezelőtt én is ilyen voltam, de azóta sokat változtam, sokmindent megéltem, mások számára is megdöbbentően éretté váltam. Te komolyan gondolod, hogy egész életedben csak magadat akarod sajnálni? Gondolj bele: a barátaid nem azért bíznak benned, mert göndör a hajad, vagy a szüleid attól még szeretnek, hogy te elítéled magad! Amíg magadat nem tudod elfogadni, addig ne várd el, hogy megérts másokat! Ne csak a rosszat figyeld magadon, keress pozitívumokat is, pl. lehet, hogy az orrod nem tetszik neked, de attól még nézd csak meg, milyen szép a szemed! Vagy attól, hogy hasad nem tökéletes, attól még a lábad szép hosszú és szabályos! Fedezd fel a rejtett értékeidet és azokat hangsúlyozd! És mindig legyen eszedbe: ha szereted magad, úgy, ahogy vagy, akkor mások is szeretni fognak, úgy,ahogy vagy!:-)
L/13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!