Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudnám inspirálni...

Hogyan tudnám inspirálni magamat a tanulásra?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A kérdés adott, azzal vannak gondjaim, hogy egyszerűen nincs hozzá kedvem. Talán ha sikerül is leülnöm tanulni akkor 5 perc után már nem a tananyagon jár az agyam.

Mindig úgy voltam vele, hogy na most akkor leülök és nem érdekel semmi más, csak tanulni fogok, de sosem sikerült és már lassan 3 éve vagyok így ezzel... Most pedig év vége közeledtével biológiából és programozás elméletből is bukásra állok úgyhogy tényleg kellene most már magammal valamit kezdenem (most pedig jöhetnek a kritikák, hogy nem ilyenkor kellene elkezdeni, Én nem is most akartam de sosem ment), és nem bírom rávenni magamat a tanulásra. Ráadásul még csak 9. osztályos vagyok és már most attól rettegek, hogy az érettségim borzasztóan sikerül.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. máj. 9. 23:31
 1/8 anonim ***** válasza:
80%

szia:)

szerintem próbáld meg úgy, hogy amit tanulsz éppen, vegyél elő egy üres lapot, és kezd el vázlatosan leírni az anyagot, ezzel tanulsz is:)

majd a vázlat alapján próbál úgy elmondani magadnak az anyagot, mintha mesélnél:)

próbáld ne bemagolni, ha tudod, hanem mint egy történetet elmondani...jó, persze ez inkább a humán tárgyaknál lehet jobban érvényesíteni, de gondoltam leírom:)

remélem segítettem:)

2011. máj. 9. 23:43
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi! De nekem nem tanulási technika kell, hanem valami olyan dolog, ami miatt rá tudnám venni magamat, arra hogy leüljek legalább fél órára is, mert ez nem megy.
2011. máj. 9. 23:47
 3/8 anonim ***** válasza:

Motiváljon az, hogy meg akarsz/akarj felelni elsősorban magadnak a szüleidnek az életnek.

Aztán meg mert muszáj és nem szeretnél egy semmirekellő haszontalan tagja lenne csodás társadalmunknak.

Több nagyon okos dolog nem jut eszembe.

2011. máj. 10. 10:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Attól még hogy tanulsz, attól ugyanúgy lehetsz egy semmirekellő. Bár én nem sokkal vagyok idősebb mint te. Én 11-edikes vagyok szóval nekem még közelebb van az érettségi, és fogalmam sincs hogy mihez kezdjek. Nem érdekel semmi, és már nagyon de NAGYON unom a tanulást, és én sem tudok leülni egy fél órára se. Szóval nem tudom mi lesz ezután... Gondolhatod, hogy én mennyire tartok a jövő évtől... Erre a kérdésre én is keresem a választ, és az a cél, hogy legyél valaki az életben, az elég tág és távoli ezért nagy valószínűséggel nem működik, bár vannak kivételesen elhivatott emberek, de én biztos nem közéjük tartozom. Én részemről ha ezt emlegetik, hogy élet vagy munka akkor eléggé magamba zuhanok mert fogalmam sincs mihez kezdjek érettségi után... Sajnálom hogy nem tudtam segíteni, de legalább érezd hogy nem vagy egyedül így :P
2011. máj. 10. 15:07
 5/8 anonim válasza:

Ne adjátok fel, mit szerettek csinálni a szabadidőtökben? tervezés, makettezés? olyat próbáljatok találni amiben örömötöket lelitek és szívesen foglalkoztok vele.

Motiváló lehet a tanulásban hogy először kisebb célokat tűzöl ki magad elé, ha pl ezt megtanulom akkor meghallgatok egy dalt (:)))) ne egyfolytában tanulj, tarts óránként szünetet, mert ha az ember belefásul akkor is elmehet tőle a kedve. Remélem tudtam segíteni :)))))

2011. máj. 11. 21:12
 6/8 anonim ***** válasza:
78%
Ha programozás, akkor infó szakon akarsz továbbmenni gondolom. Keress egy képet arról a helyről ahol tanulni akarsz majd, vagy egy olyan pillanatképet, ami hasonlít a te munkádra, nyomtasd ki és írd alá "ez leszek én, ha tanulok" gondolj arra, a szakmádban majd mennyire boldog leszel( vagy mennyit keresel majd) és tedd a képet látható helyre, az asztalodra mondjuk. Legyen ez a háttered is.
2011. máj. 11. 21:30
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az utolsó előtti igen megtetszett:D most úgy próbálom, hogy megtanulok valamit és, ha megvan, akkor elgitározok egy dalt és ez eddig bejött:D
2011. máj. 11. 23:41
 8/8 anonim ***** válasza:
szexel
2011. máj. 12. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!