Hogyan tudnám inspirálni magamat a tanulásra?
Sziasztok! A kérdés adott, azzal vannak gondjaim, hogy egyszerűen nincs hozzá kedvem. Talán ha sikerül is leülnöm tanulni akkor 5 perc után már nem a tananyagon jár az agyam.
Mindig úgy voltam vele, hogy na most akkor leülök és nem érdekel semmi más, csak tanulni fogok, de sosem sikerült és már lassan 3 éve vagyok így ezzel... Most pedig év vége közeledtével biológiából és programozás elméletből is bukásra állok úgyhogy tényleg kellene most már magammal valamit kezdenem (most pedig jöhetnek a kritikák, hogy nem ilyenkor kellene elkezdeni, Én nem is most akartam de sosem ment), és nem bírom rávenni magamat a tanulásra. Ráadásul még csak 9. osztályos vagyok és már most attól rettegek, hogy az érettségim borzasztóan sikerül.
Előre is köszönöm a válaszokat!
szia:)
szerintem próbáld meg úgy, hogy amit tanulsz éppen, vegyél elő egy üres lapot, és kezd el vázlatosan leírni az anyagot, ezzel tanulsz is:)
majd a vázlat alapján próbál úgy elmondani magadnak az anyagot, mintha mesélnél:)
próbáld ne bemagolni, ha tudod, hanem mint egy történetet elmondani...jó, persze ez inkább a humán tárgyaknál lehet jobban érvényesíteni, de gondoltam leírom:)
remélem segítettem:)
Motiváljon az, hogy meg akarsz/akarj felelni elsősorban magadnak a szüleidnek az életnek.
Aztán meg mert muszáj és nem szeretnél egy semmirekellő haszontalan tagja lenne csodás társadalmunknak.
Több nagyon okos dolog nem jut eszembe.
Ne adjátok fel, mit szerettek csinálni a szabadidőtökben? tervezés, makettezés? olyat próbáljatok találni amiben örömötöket lelitek és szívesen foglalkoztok vele.
Motiváló lehet a tanulásban hogy először kisebb célokat tűzöl ki magad elé, ha pl ezt megtanulom akkor meghallgatok egy dalt (:)))) ne egyfolytában tanulj, tarts óránként szünetet, mert ha az ember belefásul akkor is elmehet tőle a kedve. Remélem tudtam segíteni :)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!