Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudjak jobban koncentrá...

Hogyan tudjak jobban koncentrálni a tanulásra?

Figyelt kérdés

Szóval 8.-as vagyok, és sokat kellene tanulnom, nem szabadna el lustulnom a tanulást, főleg a felvételi miatt, ha azt akarom hogy jól sikerüljön.

De amikor tanulok, valami mindig elveszi róla a figyelmemet, valami kellemesebb dolog, de közben tudom hogy tanulni kéne. Csak valahogy a szórakozás mindig könnyebb. Mit tegyek hogy amikor tanulok, akkor csak tanuljak, ne vegye el semmi a figyelmemet és sikeresebb meg gyorsabb legyen a tanulás?

2010. szept. 5. 00:01
 1/6 anonim ***** válasza:
keress egy csöndes sarkot számítógép és telefon-mentesen..:D
2010. szept. 5. 00:02
 2/6 A kérdező kommentje:
ja és a kérdéshez még annyit hogy az baj ha tanulás közben megy a számítógép?
2010. szept. 5. 00:04
 3/6 anonim ***** válasza:
hát ja.
2010. szept. 5. 00:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Igen, baj. Keress egy olyan helyet, ahol valóban semmi nem vonja el a figyelmed. Én például szintén ezzel a problémával küzdök, eddig az vált be a legjobban, hogy bemegyek a könyvtárba, viszem a tanulnivalóm és az olvasóteremben tanulok. Gép nincs, a mobilt le kell halkítani, beszélgetni nem lehet, tökéletes helyszín :)

De egy üres asztal is megteszi, állítsd úgy, hogy a fal, vagy inkább egy sarok felé nézz, ahol nincs semmi, még egy kép sem a falon. Az asztalra csakis a tanulnivalód rakd, enni-, innivalót sem. Adj magadnak óránként 10-15 perc szünetet, akkor egyél, igyál, menj vécére, tornássz kicsit. De amikor tanulsz, csakis tanulj.

2010. szept. 5. 00:26
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
nekem is ez a problémám, az a gáz hogy nekem muszáj a gép a tanuláshoz.. :/
2010. szept. 5. 00:39
 6/6 anonim válasza:

Nem kell hozzá könyvtár. Elég a csendes szoba. Amikor még gimnazista voltam megfogtam gép kikapcs és amikor leültem és kinyitottam a füzetet.

Történelem, irodalom: nem azzal kezdtem a tanulást, hogy elkezdtem olvasni hogy mi van oda írva, hanem azzal hogy vissza próbáltam emlékezni hogy miről is volt szó az órán. Ezt eleinte csukott szemmel csináltam. Ha az első kulcsszó eszedbe jut utána már a második és a harmadik is. Azt utána nyitottam ki a szememet és olvastam a füzetbe hogy tényleg az volt utána meg az. Ja és mindig füzetből tanultam.

Matek: Ne az ilyen tételekkel, állításokkal meg axiómákkal kezdd hanem egy konkrét példán. Hogy jött ki és miért az? Szinte mindig összeadás, kivonás, szorzás vagy osztás van a dologban. Ha egy egyenletet kell mondjuk megoldani akkor érvényes ez. Lehet olyan is hogy két vagy több lépés van összevonva és azért nem érted. De mindig először a konkrét példákat nézd meg és utána olvasd el az alaptételt vagy az állítást, aztán rájössz hogy az tényleg úgy van. Becsukod utána a szemed és elmondod magadban az állítást 1-szer vagy 2-szer és azt már meg is tanultad! Ha bonyolultabb a dolog akkor old meg újra az egyik példát és utána már tényleg menni fog.

Földrajz: hasonló mint a töri meg az irodalom.

Fizika: Ne kezdd el kapásból elolvasni hanem itt is csak gondolj vissza arról amit tanultatok. Legtöbbször egy fizikai jelenségről van szó. Utána még mindig ne nyisd ki a füzetet hanem gondolj arra hogy alapból van egy saját képed a körülötted levő világban hogy hogy tudatosodott benned az a fizikai jelenség amiről szó van és mi jut róla eszedbe. Csak ezek után nyisd ki a füzetet és olvasd el a tételt. Amikor feladatokat kell megoldani akkor ugyanaz van mint a mateknál írtam.

Angol (német): ott mindig mondd el MAGYARUL is az adott mondatot és próbáld meg lefordítani angolra (németre). Felelés vagy nagydoga: képzelj el egy angol nyelven beszélő barátot magad mellé és beszélj hozzá az adott témával kapcsolatban, de angolul (németül).

2010. szept. 5. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!