Ismered magad? Leírnád milyen vagy?
Tudod mik a céljaid?Tisztában vagy a pozitív és negatív tulajdonságaiddal?Tudod milyen vagy valójában?
Én 21 éves vagyok és még mindíg ugy érzem mintha legalábbb 2 személyiségem lenne.Nem arra gondolok,hogy mások előtt megjátszom magam,egyszerűen csak nem tudok kiigazodni magamon.
Te ismered magad?Leírnád milyen vagy?(célok,képességek,tulajdonságok,stb.)
Leírom én is akkor.
Nem sok dolgot értem el eddig az életemben.Van egy szakmám és ha minden jól megy lesz egy érettségim is jövőre.Néha befolyásolható vagyok.Amit szeretek az a párom,a természet,állatok,olvasás,humor.
Sokszor túl érzékeny,aki nem tudja elfogadni,ha veszít.
Sok haverom van,de barátom csak egy.Nehezen bízok meg emberekben,szeretnék mindenkit kiismerni,ami lehetetlen.
Célom,hogy olyan munkát találjak amit egyben szeretek is és biztosítsam a megélhetésünk.Nem akarok gazdag lenni,csak annyi pénzem legyen ami épp elég egy boldog élethez.Szeretnék egy lakást,amiben ketten élnénk a párommal.Nem kell nagy lakás vagy luxus,csak egy kicsi,világos és kényelmes.Ennyi az amiben biztos vagyok.Remélem képes is leszek elérni,mert igazán nincsenek nagy álmaim.
Mind nagyon aranyosak vagytok, jó olvasni, amiket írtok. Szeretnélek megnyugtatni benneteket, nagyon ritka az olyan ember, aki valamilyen és csak olyan. Talán csak a nagyon letisztult gondolkodású, a valódi nagyvilági életből szinte teljesen kivonult szerzetesek, tanítók, ilyesmik esetében tudom elképzelni, hogy mindig ugyanolyanok, de még ebben sem vagyok biztos.
42 éves vagyok, és mindig olyan vagyok, amit az adott helyzet kihoz belőlem. Szülői értekezleten anyukás vagyok, az irodában könyvelős vagyok, a barátnőimmel lökött vagyok, strandon csúszdázós vagyok, otthon a gyerekeknek húst pácolgatós, sütögetős vagyok, ha megjönnek a haverjaik lelépős vagyok, ha balhé van nagyszájú vagyok, ha bánat van szomorú vagyok, szeretek adni, szeretem magam körül a vidámságot, de ahol komolynak kell lenni, ott komoly vagyok. A férjem kb. ugyanez pasiban. Rengeteget dolgozunk, (családi vállalkozás), de ha van egy kis szabadidő, akkor motorra pattanunk, gyerekek már nagyok, tudod, jó, ha ott vagyunk, de még jobb, ha nem. :)
Jók az ilyen kérdések, nekem baromi nehéz rá értelmesen válaszolni. (Nyelvvizsgára készülésnél vagy hasonlóknál szoktak ezek a "jellemezd magad" témák előfordulni... kedvenceim. :/ :) )
Célok: Mindig volt valami, amiért hajtottam, de visszatekintve ezek nem voltak olyan igazi célok. Általánosban legyek jó tanuló, készüljek a versenyekre, jussak be a kiszemelt középiskolába stb. Biztos, hogy nem toporzékoltam volna soha azért, hogy pl. matek versenyre menjek (nem is voltak különösebben jó eredményeim), a középiskolát sem én választottam (az eredeti tervemről lebeszéltek, de azt hiszem, jobban jártam).
Az egyetemi jelentkezésnél volt először olyan helyzet az életemben, amikor az elképzelésem szembekerült a szüleimével, és meg kellett győznöm őket. A mostani tervem pedig tőlük már teljesen független, ezt már igazán a sajátomnak érzem. Szóval, azt mindig tudom, hogy mit akarok csinálni, mit miért teszek, csak a lelkesedés nincs mindig meg.
Egy kicsit néha én is össze vagyok zavarodva magamon. Teljesen máshogy viselkedek otthon a családtagjaimmal, máshogy az egyetemen, máshogy a koliban. Sokszor úgy érzem, hogy süt rólam a nagyképűség és fölényesség, pedig nincs mire, meg nem is ez a szándékom.
Annyi biztos, hogy nagyon lusta vagyok, de ha valami igazán érdekel, akkor abba rengeteg energiát bele tudok fektetni. Csak ez az érdeklődés szinte soha nem esik egybe az éppen sürgős feladataimmal. Jó hallgatóság vagyok, segítőkésznek tartom magam (családon belül ez nem mindig látszik, a fűnyírásra például elég nehéz rávenni). Háttérben meghúzódó, csendes, visszafogott vagyok, sok mindent képes vagyok eltűrni, nem emlékszem, hogy valamiért is igazán nagy hisztit csaptam volna. Unalmasnak érzem magam, sokszor belegondolok, hogy mindig mindenki csinál valami, vagy van egy hobbija, amibe belemerül és kitölti a szabadidejét. Velem nem történnek annyira érdekes dolgok, ritkán van érdekes mesélni valóm. Nem érzem jól magam így, de azt sem tudom elképzelni, hogy megváltozzak és egy folyton jövő-menő emberré váljak. Tehát valószínűleg ez a nyugis ember vagyok én. (22L)
eszembe jutott egy versike. nem vagyok egoista, csak beugrott ennek kapcsán
Szép vagyok, okos, igazságos
Jószívű és barátságos.
Erős vagyok nagyon kemény,
Csodálatos, még is szerény.
Tanult vagyok, nagyon művelt,
Tökéletes, mégsem öntelt.
Bátor vagyok, sérthetetlen,
Győztes típus, verhetetlen!
:)
tényleg nem vagyok egoista!!.)
szia.
nem olvastam el a korábbi válaszokat, de azért reagálnék.
én ember vagyok. embernek lenni annyit tesz, hogy az összes jellemvonás megtalálható benne, legyen az negatív, vagy pozitív. ez azért van, hogy az ember tudjon viszonyítani, ha nem lenne negatív tulajdonság, nem tudnánk a pozitívról hogy az az, hiszen nem tudnánk mihez hasonlítani. az embernek tulajdonképpen két énje van, s lehet te is erről beszélsz. van a magasztos, úgymond isteni, és van a gyarló, ami a sátáni. az ember képes arra, hogy válasszon a kettő közül szabad akaratából. a célja, hogy a sokszorosan választott rossz tulajdonságok érvényre juttatásával előidézett cselekedetek visszahatásaiból megtanulja, hogy mi a jó, és tudatában azzal azonosuljon. mihelyst ezt megtette teljes eszéből, akkor válik szabaddá, mivel saját önzése és félelme(e két dologból ered mindennemű negatívum) többé nem tudja már fogságban tartani. ekkor érezheti a valós boldogságot az ember, ami már meg nem szűnik soha. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!