Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » "Mindent a maga idejében"?

"Mindent a maga idejében"?

Figyelt kérdés
Arról van szó hogy nálam feszültséget kelt az, ha valaminek "megvan az ideje" és akkor KELL, cselekedni. Tehát ha az van hogy enni KELL akkor hiába vagyok éhes, NEM bírok enni mert AKKOR KELL! Vagy aludni KELL, hiába hogy fáradt vagyok NEM bírok aludni!
2011. ápr. 20. 08:44
 1/1 anonim ***** válasza:

Anyád/Apád szokta ezeket mondani, hogy "na, most akkor huzzál az ágyadba és aludjál", meg amikor evés-idő van, "idejössz a tányérhoz és megeszed ami rajta van!"?

Amikor nem tetted meg, akkor mit kaptál? Fenyítést? Verést? Szeretet megvonást? Egyéb más terrort?

Ha így van, akkor érthető, hogy feszültséget kelt benned! Ez a belső, nem tudatos lázadásod a rád erőltetett rendszer ellen. Csak a szemléletmódod átalakításával szabadulhatsz meg ettől.

A szemléletmódod lehet például:

- A saját testemet én uralom, jelzéseit én érzékelem, és ennek megfelelően akkor és csak akkor pihenek, eszek, iszok, akármit csinálok, ha a kedvem úgy tartja. A testem nem egy robot, ami parancsszóra cselekszik, hanem egy élő rendszer, aminek meg kell lennie a korfontérzetének és senki kib*szottul nem akadályozhat abban hogy ezt meg is adjam neki! Mindent azért cselekszem mert én is úgy akarom, és nem azért mert azt parancsolták!

Jó ébredést.

2011. ápr. 20. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!