Segiteni! De hogyan? Tudom, mindent a maga idejében, de nekünk bevált, de ezt most hogyan? Fél éves a kisfiam!
de minek segíteni a gyereket bármiben is, nálunk mindent tök egyedül csináltak a gyerekeim, semmit de semmit nem segítettem.
Persze kivétel ha beteg a gyerek, de akkor sem otthon végeznék ilyen gyakorlatokat, hanem egy szakképzett emberhez fordulnék.
Azt meg pláne nem értem egy hat hónapos gyerekkel minek kell a mászást gyakoroltatni??????? Egyáltalán hogy fordul meg valaki fejében, hogy másznia kéne egy hat hónaposnak.
De minek???????????? Én soha semmiben nem segítettem a gyerekeimet, ami a mozgásfejlődést illeti. Hagytam saját maga begyakorolja és csinálja. És csinálta mindenféle külső segítség nélkül.
Nem mászott 6 hónaposan, mert akkor mégcsak kúszó mozdulatokat tett, ha hason volt. Nem tudom hány hónaposan mászott de 11 hónaposan ment az biztos. És abban sem segítettem, egyetlen egyszer sem vezetgettem. Felállt, ment a bútorok mellett meg mászott és elindult magától 11 hónaposan.
Annyit segítettem csak neki, hogy elmondtam, hogyan kell felmászni mondjuk egy kötéllétrán, de ott sem nyomtam, húztam, vontam. És másodszorra fel tudott mászni. Sőt végigment egy akadálypályán olyan három méter magasban, gond nélkül. Én lentről szurkoltam, le ne essen a lyukon. De nem kellett neki segíteni.
Nyilván persze mindenki más, de szerintem felesleges energiát fektetni abba, ami megy magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!