Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Segiteni! De hogyan? Tudom,...

Segiteni! De hogyan? Tudom, mindent a maga idejében, de nekünk bevált, de ezt most hogyan? Fél éves a kisfiam!

Figyelt kérdés
olvastam itt hogy lehet segíteni a forgásban még videót is mutattak róla!akkor idegenkedtem tőle,de kiprobáltuk és segített!most a mászást szeretném gyakorolni-segíteni!de hogyan?nem drasztikusan!
2010. aug. 30. 11:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia!Bocs az offért,de én kérdeztem,hogy hogyan segítsem a babámat az átfordulásban.Írtad,hogy vannak ilyen videók.Hol találok ilyet?Tudnál címet írni.Köszönöm!
2010. aug. 30. 11:43
 2/6 anonim ***** válasza:
55%

de minek segíteni a gyereket bármiben is, nálunk mindent tök egyedül csináltak a gyerekeim, semmit de semmit nem segítettem.

Persze kivétel ha beteg a gyerek, de akkor sem otthon végeznék ilyen gyakorlatokat, hanem egy szakképzett emberhez fordulnék.

Azt meg pláne nem értem egy hat hónapos gyerekkel minek kell a mászást gyakoroltatni??????? Egyáltalán hogy fordul meg valaki fejében, hogy másznia kéne egy hat hónaposnak.

2010. aug. 30. 11:47
 3/6 anonim ***** válasza:
40%
Az én 6 hónapos fiam már ült és mászott, most 11 hós, már egyedül jár. Sokat tornáztunk játékosan, hamar segítettem ülni neki. Akarta is, le sem lehetett beszélni: sem az ülésről, sem az állásról, soha. Miért ne mászhatna egy 6 hónapos? Miért ne segíthetne az anyuka? Nekem meg az az érzésem, hogy egyre többen szeretnék, hogy ne fejlődjön a gyerek túl hamar, mert akkor hamarabb megszűnik az oka a gyerek melletti "jogos" társadalmi tétlenségnek...jaj, tudom, hogy most mit szabadítottam magamra. De nem szép dolog megkérdőzejelzni az okát annak, ha egy anya segíteni szeretne a gyermekének. Hidd el, tudja mi a jó neki, nem biztos, hogy jó másnak, de az ő gyermekének tuti. Ha a baba mutat hajlandóságot a mozgásra és a korai fejlődésre, szerintem segíteni kell. NEM erőltetni, de segíteni.
2010. aug. 30. 12:52
 4/6 anonim ***** válasza:
2010. aug. 30. 13:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem meg hagyni kell, hogy egyedül csinálja meg. Ha a gyerek teljesen egészséges, akkor úgyis meg fogja csinálni, amikor készen áll rá. Nem véletlen, hogy azt mondják, hagyjuk MAGUKTÓL csinálni a dolgokat, hiszen mi kívülről nem tudjuk megállapítani, hogy mikor kész rá a gyerek szervezete. Persze, hogy szeretné csinálni, hiszen így tágul a világ a számára, de ha mindenben segítünk neki, akkor azt tanulja meg, hogy nem kell megküzdeni semmiért. És nekem azóta van ráérősebb időm, amióta mozog a gyerek, előtte folyamatosan szórakoztatni kellett, mert a forgás nem elégítette ki. És láss csodát: 7 hónaposan mászott, egy hétre rá felült, egy hétre rá felállt. 8 hónaposan már közlekedett oldalazva, 10 és fél hónaposan indult el, azóta már szalad (13 hónapos). Mindezt úgy, hogy nem segítettem, nem tanítottam, csak ahygtam, hogy felfedezze, hogyan kell.
2010. aug. 30. 13:06
 6/6 anonim ***** válasza:

De minek???????????? Én soha semmiben nem segítettem a gyerekeimet, ami a mozgásfejlődést illeti. Hagytam saját maga begyakorolja és csinálja. És csinálta mindenféle külső segítség nélkül.

Nem mászott 6 hónaposan, mert akkor mégcsak kúszó mozdulatokat tett, ha hason volt. Nem tudom hány hónaposan mászott de 11 hónaposan ment az biztos. És abban sem segítettem, egyetlen egyszer sem vezetgettem. Felállt, ment a bútorok mellett meg mászott és elindult magától 11 hónaposan.

Annyit segítettem csak neki, hogy elmondtam, hogyan kell felmászni mondjuk egy kötéllétrán, de ott sem nyomtam, húztam, vontam. És másodszorra fel tudott mászni. Sőt végigment egy akadálypályán olyan három méter magasban, gond nélkül. Én lentről szurkoltam, le ne essen a lyukon. De nem kellett neki segíteni.

Nyilván persze mindenki más, de szerintem felesleges energiát fektetni abba, ami megy magától.

2010. aug. 30. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!