Ki mit érez, mikor hallgatja az alábbi számot? Legyetek szívesek sokan meghallgatni! Köszönöm.
Hans Zimmer - Davy Jones
http://www.youtube.com/watch?v=AeEZ4HbIqTM
Csak egyszerű kíváncsiság.
azt hogy nem bírom végig hallgatni. annyira fos.
szóval ez az én véleményem. ez van. de tényleg nem lehet végig hallgatni, olyan lassú...
Nekem ez a zene egy történetet mesél el, egy hercegnő rövid, de annál szomorúbb életét. Először egy álom. A hercegnő egészen kicsi kislány, a hajában arany szalagok, kényelmetlen abroncsszoknyák, de önfeledt. Tél van, hideg tél, egy parkban, kopasz, csontos fák között. A hercegnő táncol a hóesésben és forog, forog, és nevet boldogan, amíg el nem szédül és akkor hanyatt zuhan, kacagva nézi az eget, a havazást.
Azután az álomnak vége és a gyors része egy csomó összevágott jelenetből áll. Először egy lerombolt város képét látom, összedőlt épületeket és halottakat, véres páncélokat és kardokat a porban. Ezután látom, ami történt, egy sötét sereg vonul az utcákon végig, gonosz, könyörtelem ütemre és a város védői megütköznek velük. Végül veszítenek, a gonoszok pedig lerombolják a várost. Azután távolabbi képek, ismét a hercegnő életéből, ahogy mászik kifelé toronyszobákból, hogy szökjön, ahogy sötét utcákon bújkál és keres valakit, majd évekkel később, amikor felnő, a kastélya trónterme tárul elém. Arany, csipkék, faragások, márványpadló, gyönyörű díszek és függönyök. Nincs egyedül, ott van vele egy férfi és egy kislány is. Rohannak, mert a folyosón már közeledik egy kisebb tömeg, meg kell szökniük, mert meg fognak halni.
De elkésnek, mert betörik az ajtót és a gonosz páncélosok lemészárolják őket. A hercegnő a padlón fekszik a saját vérében, még zihálva lélegzik, de a tekintete már üres. A képet végül megint a havazás uralja, majd elfehéredik és itt van a vége.
WOW félelmetes. Amikor begyorsult megijedtem.
Amúgy, nagyon tetszik az előttem szóló elképzelése.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!