Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Melyiket választanátok?

Melyiket választanátok?

Figyelt kérdés
26 évesen. Keresni állandó munkát, lassan lakást venni, biztos hátteret teremteni, vagy mindig új lehetőségeket keresni, megismerni más kultúrákat, mindig új embereket, viszont ez ugye mindig kicsit (nagyon) bizonytalansággal, kockázattal jár (tehát egyszer sokkal jobban él az ember, egyszer pedig kicsit rosszabbul, de azért a szükséges dolgok mindig megvannak). Ti melyiket választanátok? (Én nem tudom mit szeretnék, ezt is azt is, hangulattól függően, ezért kérdezem, hogy ti hogy látjátok. A lehetőségeket mindig megtalálom, szóval ez nem akadály)
2011. márc. 30. 23:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha lennének lehetőségeim én a bizonytalanságot választanám. De mivel én nem találom olyan jól fel magam így maradok a biztos munkánál és életstílusnál. Egy fix munkahely mellett is élhet az ember változatosan.
2011. márc. 31. 00:16
 2/12 anonim ***** válasza:

Mennyire gondolkozol előre? Hány évesen akarsz nyugdíjba menni?

Ezeket a kérdéseket jó feltenni mielőtt döntenél.

Én is szeretnék ezt meg azt csinálni, de semmi kedvem 70-80 éves koromig melózni hogy legyen nyugdíjam.

2011. márc. 31. 00:23
 3/12 anonim ***** válasza:
biztonság
2011. márc. 31. 00:33
 4/12 anonim ***** válasza:

Gondolod lesz még akkor nyugdíjrendszer, illetve mi ténylegesen kapunk még nyugdíjat? Aki kicsit is ért hozzá, máshogy próbálja összegyűjteni magának idős korára a "saját nyugdíját"..

Amúgy ha lehetőségem lenne rá - anyagi -, akkor mennék ide-oda.. majd ha kitaláltam, hogy mit akarok kezdeni magammal, akkor megállapodnék.

2011. márc. 31. 00:42
 5/12 anonim ***** válasza:

A nyugdíjat csak példának hoztam fel.

Lehet helyette más is pl.: mikor akarsz gyereket, akarsz házat venni stb. stb. stb.

2011. márc. 31. 00:47
 6/12 anonim ***** válasza:

Hmm..26 évesen talán már elkezdenék hosszabb távra tervezni, tehát az 1. variáció. (bár megjegyzem.. a kettő korántsem zárja ki egymást)

L/16

2011. márc. 31. 05:59
 7/12 anonim ***** válasza:

Második. Gyűlölöm az állandóságot, az előrelátható, kiszámítható rendszerességet. Kell a káosz, a váratlanság, a változatosság, különben nincs értelme az egésznek.

f/21

2011. márc. 31. 10:00
 8/12 anonim ***** válasza:
Más kúlturákat megismerni,ennél nincs is szebb dolog a világon!!
2011. márc. 31. 13:26
 9/12 anonim ***** válasza:
Utaznék, ha így is, úgy is megélnék.
2011. ápr. 1. 00:24
 10/12 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy elsőre az utazgatás mindenkinek nagyon vonzó, de vajon osszú távon megéri-e. Most én is inkább azt tartom vonzónak, csak ugye nem 18 éves vagyok, és attól félek, hogy mi lesz, ha mondjuk 5 év múlva már inkább a biztonságra vágyom majd, 31 évesen elkezdeni egy munkahelyen dolgozni 9-5-ig, amihez egyáltalán nem vagyok hozzászokva, elkezdeni spórolni, lakásra gyűjteni, gondolni a holnapra nem könnyű dolog. Főleg, hogyha akkor kezdem el, akkor legalább 4-5 év mire beérik, amikor még ugyan mindig fiatal vagyok, de mégis. Meg utazgatás közben, vagy egyáltalán idegen országban nehezebb párt találni, mert egyszerűen az ember egy másik nyelven nehezebben tud olyan mélyen elbeszélgetni, mint az anyanyelvén, eleve korlátozottabbak a lehetőségei. 30 felett meg már nehezebb párt találni, mert addigra már a legtöbben megállapodtak...
2011. ápr. 2. 05:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!