Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van ez? (Kérdésed túl...

Miért van ez? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés
Néha olyan rossz érzés jön rám. Keresztanyum, mikor ott voltunk náluk mutogatta unokaöcséim videóit amelyen táncolnak (versenytánc, ballagási búcsútánc), ott lógnak a kutyájuk díjai. Meg unokaöcsém nemrég került abba a suliba ahová én járok és indult házi versmondó versenyen, első lett. Akkor olyan szomorú lettem. Anyum kolléganője folyton dicséri a gyerekeit, hogy ilyen-olyan versenyre járnak, ilyen-olyan tehetségesek, van 10 oklevele a falon, barátaim is indultak versenyen. Azt szeretném, hogy boldogan és emelt fővel mosolyogjanak rám és néha már sírni tudnék mikor azt hallom, hogy valaki ez meg az. Suliban jó tanuló vagyok, bár van egy osztálytársam aki mindig mondja, hogy amíg én itthon tanulok, addig ő egyszer átolvassa és slussz passz. Több százalékot ér el 5-ben... Én most nagyon szeretnék versenyen elindulni, helyezést elérni. Múltkor is indultam iskolai versenyen (szeptembertől februárig), pár ponton múlott, hogy nem kaptam jutalmat, pedig akkor vehettem volna pár könyvet - könyvutalvány. :( Meg azt akartam, hogy osztályfőnököm büszke legyen rám és azt mondja: "na végre valaki, akire büszke lehetek". Veletek volt már olyan, hogy szerettetek volna kitűnni tehetséggel, vagy bármi mással a családban/rokonságban? Rátok tört már hasonló érzés? Mi ez? Féltékenység, irigység? Hogy tudnám legyőzni?
2011. márc. 30. 16:43
 1/1 anonim ***** válasza:

Először is, oltári nagy gáz és majomkodás és miegymás kutyákat versenyeztetni:D. Másodszor akik valamit állandóan hangoztatnak annak sokszor a fele sem igaz. Harmadszor, ne legyél irigy, inkább légy büszke rokonodra. Nem lehet mindenki jó mindenben, arra kell összpontosítani amit szeretsz csinálni. Aztán, honnan veszed, hogy az osztálytársad aki jobban teljesít nálad nem csak mondja, hogy alig tanul valamit?

Negyedszer pedig, biztos vagyok benne, hogy az osztályfőnököd büszke volt rád és egészen biztos, hogy a szüleid is büszkék rád.

Egyébként persze, minden ember szeretne kitűnni, fontosnak látszani, ez az egyik legalapvetőbb emberi tulajdonság. Fontos, hogy soha ne legyünk irigyek, sokkal jobb, hogyha ránk irigykednek :D. És persze, ha saját magunkkal foglalkozunk mások helyett az is megspórol nekünk egy csomó energiát:D.

2011. márc. 30. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!