Ki mit gondol, mi az ember és/vagy emberiség legnagyobb hibája?
igen, hogy nem vesszük észre mennyire kicsináljuk nem csak egymást, a bolygót is. és hogy az emberek azt hiszik, hatalmuk van egy másik élőlény felett. joguk van bántani, megölni...és persze leginkább embereket értek ez alatt is, de az állatkínzás se kisebb szörnyűség...
"Az evolúció felőlem elmehet a pokolba. Hatalmas tévedés vagyunk. Egyetlen évszázadnyi közlekedési őrjöngéssel halálos sebet ejtettünk ezen a kedves, életadó bolygón – az egyetlenen az egész Tejúton. A kormány hadat visel a drogok ellen, nem igaz? Akkor menjen neki a kőolajnak is. Beszéljen arról, milyen káros a kőolaj bódulata! Ez aztán a káros bódulat! Ha tankolunk egy keveset az autónkba, akár száz mérföldet is megtehetünk óránként, elüthetjük a szomszéd kutyáját, és cafatokra téphetjük a légkört. Hé, amíg nem lehetünk mások, mint Homo sapiensek, addig mit ugrálunk? Francba az egész szarsággal. Van valakinek egy atombombája? Kinek nincs manapság atombombája?"
Kurt Vonnegurt
Szerintem ,hogy szinte mindenkit az anyagi dolgok érdekelnek.
A pénz.És ezért sokan bármire hajlandóak.
A környezet szennyezése,a gyengébbeken áttaposás.Az ,h egyre gyorsabban rohan a világ,az ember csak hajtja magát a jobbért.és nem örül igazán annak amit már elért.
Na és h nem tudja elfogadni ,h ha valaki más.Legalábbis sokan sajnos nem tudják.És mivel nem érti meg azt aki/ami más mindig ellentétek,harcok vannak.
"Néha" egész szánalmas fajnak tűnhetne az emberiség. Ha egy fejlettebb értelmű faj venné át a hatalmat, így gondolna vissza ránk: "De hülyék, minden szükséges dolguk megvolt, és ők a szükségtelent hajszolták - mindenáron. Egymás kipusztítása árán is..."
Lehet benne valami... A másik iránti szeretet és tisztelet nagyon kipusztulóban lévő erény!
L/14
...hiba még szerintem hogy még a 3. évezredben is léteznek vallások :-S
tudom... most elég durván fogom kapni a lepontozást
de ha mindenki realizálna és a tudományra összpontosítana a világ akkor sokkal jobb lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!