Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért mindig rosszat kapok...

Miért mindig rosszat kapok vissza a sorstól ha én mindig megbocsájtóan, kedvesen, jól viselkedek?

Figyelt kérdés
egyszerűen már tényleg olyan vagyok mint egy apáca(keresztény vagyok),mégis a rossz köszön vissza!Már megőrülök,félek egyszer megölöm magam...
2009. febr. 23. 13:19
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

Ugyanígy vagyok.

Én soha nem bántottam meg vagy vertem át senkit, de pl pasik is sokszor ilyenek. Már gondoltam arra is , hogy engem se sajnált senki, én miért sajnáljak mást...

A barátaim?? Jó a mostainak már nem, de előző társaságomban nekem mindent el kellett néznem másnak, de ha én mondtam valami olyat arra rögtön berágtak....Hát az társaság is volt,nem barátság....

2009. febr. 23. 13:22
 2/9 anonim válasza:
83%
Szia! Szerintem felfogás kérdése minden és semmi sem történik véletlenül. Velem is történtek rossz dolgok (pl. egy éven belül két terhességem halt el), amik nagyon nagyon rosszul estek. Az idő múlásával bebizonyosodott hogy semmi sem véletlen. Szerintem úgy viselkedj (kereteken belül) ahogy érzed, hogy viselkedned kellene. Ne bocsáss meg azonnal, ha haragszol.Hagyj időt magadnak. Állj ki magadért ha kell és máris "jobban leszel".
2009. febr. 23. 13:24
 3/9 anonim ***** válasza:
92%

Én azt gondolom (saját tapasztalataim szerint) mindeggy hogy pl: adok a hajléktalannak 1 szál cigit amikor állok a piroslámpánál, erre ő meg visszadobja csúnya szavakkal hogy ba*dmeg, nekem egy dobozzal adj.

Onnantól kezdve megfogadtam akkor nem érdekeltek, vegyenek maguknak!

amúgy az sem jó ha nagyon kedves vagy mert eggyes emberek ezt szeretik kihasználni néha keménynek is kell lenni! mint például most nézz meg engem őszintén irtam le a véleményemet és nem érdekel hogy "hasznos" lesz vagy sem;Nem izgat...

Kitartás!

2009. febr. 23. 14:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Túlságosan is kedves vagy és cserébe nem kell neked más csak tisztelet. Sztem sokan vannak a baráti körödben akik csakis ezért barátkoznak veled, egyszóval kihasználnak. Próbálj fellázadni, vagy kompromisszumot kötni, ha nem tisztelnek téged te sem segítesz nekik vagy nem teljesíted a kérésüket. Ha így teszel szinte biztos h kevesebb barátod lesz, de ameikek megmaradnak azokkal már te is jobban fogod érezni magad. Fel a fejjel!!!
2009. febr. 23. 16:16
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Mikor még én is keresztény voltam, ugyan így voltam. A sorstól azt vártam amit én is adok. De beláttam, hogy ez nem így van. Csak azt kapom amit megszerzek. Attól még hogy megbocsájtó vagy nem is biztos hogy jó ember vagy, inkább naiv. Vedd kezedbe az irányítást, és te alakisd a saját sorsod. Ha meglöknek lökj vissza, ha megszólnak szólj vissza. Én ma is úgy gondolom, hogy nem az a gonosz a hibás magáért, hanem az aki tehetne ellene és nem tesz. Szóval te irányítod a körülötted lévő embereket, és úgy fognak veled viselkedni, ahogyan te csinálod.
2009. febr. 23. 21:39
 6/9 anonim ***** válasza:
88%

az én életem is ekörül forog. 30 éves vagyok, és ártatlan és naiv, hiszek abban, h jót adok, jót kapok, h amilyen vagyok az emberekkel, ők is olyanok lesznek velem, h ha kiállok vkiért, kockáztatva esetleg ezzel más barátságát vagy a munkaelyem, akkor ő is ezt tenné.. ..

de MOST átfordultam!! megkeseredtem ebben.. nem kapom vissza a jót, nem állna ki értem, ha az érdeke nem úgy kivánja! pl én nem venném el más pasiját, még ha csak tetszik a barátnőmnek, sem vetnék szemet arra a fiúra, bezzeg körülöttem mindenki azt a fiút "nyúlja le", akit épp lehet (persze, az ilyenért nem kár, de ebben a barátnőséget akartam kiemelni),átgázolnak rajtam úgy, h csak pislogok nagyokat... mindenki lop csal körülöttem, vagy picit okoskodik, ami az én tiszta kis lelkivilágomnak sok.. senki nem is örül úgy a jónak, az emberi jónak, mint én! de mind megél. mind boldog, egyik sincs egyedül..

30évesen semmit és senki nem tudok felmutatni!!!!!!! akinek ez a jóság kellett volna, elég lett volna. mindenkinek a rossz kell és ami nincs.. tehát alakitom magam és érzéketlenebb vagyok, és átgázolok máson, ha ez kell. nem leszek rossz ember, csak ennyire jó sem, mert nem éri meg, és ebben a világban már nincs erre kereslet... ez a világ már csak a túlélésről szól, és én is túl akarom élni. ezért leveszem a tiszta lelkem. mert meg sem érdemli senki.

szóval csak azt akartam mondani, h ezt is kapod, ha ilyen maradsz. nem éri meg!! magadnak élj, ne másnak!

2009. febr. 24. 09:29
 7/9 anonim válasza:
90%
mert a jóság relatív.nem kell mindíg mindenkivel elnézően viselkedni,mert ez a jó..vagy erény...mert lehet,a megbocsájtással többet ártasz mint használsz,ennyi.különben ha valakivel jót tettél önzetlenül,és később rákérdezel,hogy emlékszik rá,vagy valami,biztos lehetsz benne,hogy arra fog emlékezni,hogy beleavatkoztál feleslegessen.
2009. febr. 24. 11:24
 8/9 anonim válasza:
90%
Figyelj ezt a dolgot én is átéltem...sőt nekem volt egy mélypontom amikor ott álltam a szobámban egymagamban és azon gondolkoztam mit ér az élet...akkor és ott ugy gondoltam semmit és elhatároztam hogy öngyilkos leszek..ugyanis semmi örömöm nem volt az életben mindenkic ask megbántott hazudott pedig én mindig csak segítettem...azután eszembe juttottak a szüleim és az igaz barátaim akik miatt érdemes élni...1 évvel az eset után ugy gondolom nagyobb baromság eszembe se juthatott volna..csak fedezd fel újra az élet szépségeit és hidd el akik fontosak neked mindig melletted fognak állni szeretni fognak...és ne feledd a kocka fordulhat:)
2009. febr. 25. 15:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Mert a világ nem igazságos. Ha a világ igazságos hely lenne, akkor a jó mindig megjutalmazódna, a rossz megbüntetődne. Ezért a "jó" és a "célszerű" fogalmának terjedelme egybeesne. Vagyis nem létezne jó és rossz, csak célszerű és célszerűtlen. Tehát azért tud létezni jó és rossz, mert a világ igazságtalan. Tehát jó nem is tudnál lenni, ha időnként nem rosszat kapnál vissza a sorstól. Ez az ár, amit a jóság logikai lehetségességéért megfizetünk.
2009. márc. 3. 05:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!