Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mindenki véleményére kíváncsi...

Mindenki véleményére kíváncsi vagyok! Igazat adtok?

Figyelt kérdés
az ember legnagyobb ellensége saját maga.nincs szükség háborúra, mások gyűlöletére stb. mert a legnagyobb ellenség sokszor saját elménk.az hogy legyőzzük a féltékenységet az irigységet a nikotint az örök elégedetlenséget hogy elfogadjuk azt amin nem tudunk változtatni. a legnagyobb háború bennünk van. pl ha le tudom küzdeni a féltékenységet a gyűlöletet a nikotint akkor én vagyok a legnagyobb győztes a világon.
2011. márc. 19. 08:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem hiszek az asztrológiában, és a badarságokra nem vagyok kíváncsi, köszi.
2011. márc. 19. 10:29
 12/17 anonim ***** válasza:
Egyet értek.
2011. márc. 19. 10:52
 13/17 anonim ***** válasza:

például a meditáció arra tanít h a jelenben élj.az emberek sokszor a multal és a jövővel foglakoznak.belebolondulnak abba amik szeretnének lenni vagy amik nem lesznek soha.ha az emberek megértenék h a jelenben élés milyen dolgokat rejtenek nem lennének ilyen bűnök bennünk.

de ajánlok egy filmet is amit érdemes megnéznetek a békés harcos útja cimü film igaz történet alapján.

2011. márc. 19. 11:18
 14/17 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok ezzel. Sokszor saját magunk ellenségei vagyunk. Elkéne magunkban dönteni, hogy mit szeretnénk?-Legyőzni ezeket a félelmeket, amik miatt hátrányban vagyunk szinte egész életünkben?vagy hagyni magunkat, amíg végképp felemészt? Sokszor csak akkor jövünk rá ezeknek a dolgoknak a gyökerére, mikor már érezzük, hogy késő. De akkor hirtelen előtör belőlünk egy akarás érzés, és szinte minden eddigi gátlásunk és félelmünk megszűnik. Mondhatjuk úgy is, hogy megvilágosodunk félig meddig, ha nem is teljesen.

Az utolsó vsz-nak pedig igaza van. Mert sok ember csak a múltjával foglalkozik, hogy mit rontott el,milyen hibái voltak...És sajnos ezen rágódnak hosszú éveken keresztül. Vagy a jövőn. Ezt kell legyőzni, hogy megérthessük létünk értelmét.Vagyis a most-ban élni. Az egonk az ami elnyom bennünket, a rosszabbik kialakult énünk. Ez mind mind tele van gátlással és félelmekkel,negatív gondolatokkal. Az embernek a saját egoját kéne legyőznie, ahhoz hogy a jelenben tudjon élni. Az egonk pedig az évek alatt összegyűjtött rossz rossz tapasztalatok miatt alakult ki. Mondhatjuk úgy is,hogy 2 énünk van legbelül. A jó , ami szeretne előre törni és mindig csak szeretni, és a rossz amelyik hátráltat minket.

Eckhart Tolle A most hatalma. - Akit érdekel, annak érdemes elolvasnia.

2011. márc. 19. 12:05
 15/17 anonim ***** válasza:
Mi van akkor, ha kollektív féltékenység, irigység és nikotinéhség dolgozik bennünk? Az egyes ember hohy függetlenítheti magát a környezetétől, hogy még ép maradhasson???
2011. márc. 19. 13:27
 16/17 anonim ***** válasza:

Aki másokat ismer: okos,

Aki magát ismeri: bölcs.

Aki másokat legyőz: erős,

Aki magát legyőzi: hős.

(Lao Ce)

Én is épp önmagammal harcolok, keményen.

És én fogok győzni! :)

2011. márc. 20. 03:02
 17/17 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek a kérdezővel.
2011. márc. 20. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!