Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak, mit tanácsoltok...

Mit csináljak, mit tanácsoltok? (lent)

Figyelt kérdés
Ugy érzem mély ponton vagyok az életemben pedig csak 19 éves vagyok. Most állok érettségi előtt amikor belekéne húznom és rengeteget kéne tanulnom de egyszerűen nem megy. Nagyon lusta vagyok és mindig van jobb elfoglaltságom. A csalámmal állandóan veszekszek, a barátaimmal jól megvagyok. Mostában sokat vagyok ingerült és nincs kedbem kimozdulni lehet azért van ez mert nincs normális kapcsolatom. Egyszerűen semmi sem jön össze, valahogy összekéne szednem magam és megváltoznom. Mert én egész eddigi élemben mindig arra várok h majd jön valaki vagy történik valami ami megváltozatja az egész életemet és minden jóra fordul. De tudom ez nem fog megtörténni mint a filmekben.Egy álomvilágban élek és innen kéne kizökkennem. Mit tegyek ?
2011. márc. 13. 20:17
 1/3 anonim válasza:

Szia!

Igazából már régen rá kellett volna szoktatnod magad a rendszeres tanulásra, mert úgy nem megy a dolog, hogy 4 évig nem tanulsz semmit otthon, és akkor jön az érettségi, akkor hirtelen nagyon sokat kell tanulni, persze, hogy nem megy, hiszen az agyad nincs rá állva, és hozzá szokva a tanuláshoz, a tanuláshoz szükséges koncentrációhoz. Amennyiben nem így van a dolog, mint ahogy leírtam, akkor elnézésedet kérem!

Másik lehetőség amit el tudok képzelni, az az lehet, hogy épp valami miatt rossz passzban vagy, valószínűleg egy párkapcsolat hiánya miatt, mint ahogy le írtad, de én tovább vinném, szerintem van egy konkrét valaki, aki nehezen elérhető számodra, de mégis bele vagy zúgva. (ismerős érzéseim vannak azzal kapcsolatban, amit le írtál, bocs ha ez az állítás sem igaz)

Előbb utóbb úgy is el jön az igazi, majd meg látod, és akkor jusson majd eszedbe, hogy az a gyerek, a Gyakorikérdéseken meg mondta! :D

Tanulást pedig el kell különíteni a magánéleti problémáktól, sajnos nincs mit tenni. :/

Sok sikert!

18f

2011. márc. 13. 20:39
 2/3 A kérdező kommentje:
Először is köszi a gyors választ. A tanulással ugy vagyok h igazáből erős 4-es tanuló voltam mindig de az utóbbi félévben nem érdekel a dolog és nem igazán foglalkozok vele csak ha nagyon muszáj. De ebben a tekintetben összekell szednem magam ebben igazad van. A második állításod igaz mert tényleg van valaki aki érdekel de ő közömbös irántam és van már valakije. Remélem tényleg jön az igazi és akk majd írok h igazad volt. Köszönöm, sokat segítettél.
2011. márc. 13. 22:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Én szinte ugyan így vagyok! Bár engem sosem érdekelt a tanulást, igaz a vizsgák előtt attól "pörögtem" fel, hogy úgy hogy nem tanultam szinte semmit, vajon meg tudom e csinálni maximálisra és ezt sokszor éreztem is, hogy sikerülni fog.

Nálam az a nagy gond, hogy nem tudom elkezdeni a tanulást a másik pedig, hogy nehezen is tudnék rá koncentrálni, és itt jön a képbe, hogy én is várom a "megváltást". Én is álomvilágban élek, de azért nem tudok belőle szabadulni, mert teljes egészemben hiszek benne!

Valahogy félre kellene tenni ezeket a dolgokat, mert megszabadulni tőlik nem mindig lehet.

2011. márc. 15. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!