Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Más is észrevette hogy a düh...

Más is észrevette hogy a düh feloldja a stresszt?

Figyelt kérdés
Én ha dühös vagyok akkor úgy érzem ennél már csak jobb jöhet és nem stresszelek a dolgokon,ez a legnagyobb mitiváló erőm. Mit gondoltok? :)
2011. márc. 11. 17:10
 1/7 anonim ***** válasza:
A harag, a düh valójában teljesen felesleges érzelem. A düh is, mint a legtöbb nem megfelelő reakcióként jelentkező érzelem, abból a bűntudatból ered, melyet azért érzünk, mert elválasztottuk magunkat az Egyetemes tudatállapottól. Dühöngeni annyit tesz, mint irányításra vágyni, és éppen abból ered, hogy úgy érezzük, kicsúsztak kezünkből a dolgok, vagyis hogy nem vagyunk szinkronban isteni vagy egyetemes életcélunkkal. Amikor elvárásaink fölénk kerekednek és dühösek leszünk, mert valaki nem felelt meg szükségleteinknek vagy elvárásainknak, akkor hajlamosak vagyunk elfelejtkezni arról, hogy azok, akiket környezetünkbe vonzunk, tükörképeink csupán. Minden általunk gondolt gondolat okká válik, és okozata bármikor visszaüthet ránk, esetleg épp, amikor legkevésbé számítunk rá. Igazából minden helyzet tükör, ok és okozat olyan közvetlen tükröződése, melyet épp te hoztál létre. Azok, akik úgy tűnik, "kiborítanak", vagy gyenge pontjaidra tapintanak, valójában nem igazi okozói haragodnak. Nekik is tanulniuk kell mindebből. Éppen azért vonzzátok egymást, mert egyformán szükségetek van bizonyos dolgok megtanulására. Ha megfigyeljük, hogyan reagálunk másokra, akkor megtalálhatjuk, milyen régi beidegződések működnek még mindig pszichénkben, és hozzákezdhetünk e negatív minták megváltoztatásához. A harag miatt nem szabad bűntudatot érezned. Oly sok generáción át volt belénk programozva ez, hogy ugyancsak nehéz nem "bepörögni", ha a többiek dühe ránk támad. Ráadásul régóta engedtük, hogy elvárásaink irányítsanak bennünket, és hogy személyes sértésnek vegyük, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnénk. Az ebből következő sértettség okozza aztán, hogy dühösen kirobbanjunk. Miközben megkíséreljük "újraprogramozni régi dühös viselkedésmintáinkat", meg kell engednünk magunknak, hogy érzelmeink kiszabaduljanak, nem szabad visszafojtani dühünket. Inkább azzal próbálkozzunk, hogy lecsendesítsük reakciónkat, és elmondjuk, milyen érzést kelt bennünk a másik ember negatív kijelentése. Ha a másik továbbra is ordít, bölcs dolog otthagyni és azáltal visszanyerni önuralmunkat, hogy nem reagálunk már erre. Bármely hasonló epizód elején, a legjobb nem reagálni, hanem szeretetet sugározni magunkból. Nehéz dühöngeni, ha az ember mosolyog közben. Mosolyodat lehet, hogy viszonozza majd a másik.
2011. márc. 11. 18:37
 2/7 anonim ***** válasza:

na és a düh hogyan múlik el, kedves kérdező? :)

azt azért elárulom, hogy a stressz az félelem alapú...ahogyan a düh is...egyik érzelmi állapotból a másikba kerülés történik ekkor. az tény hogy motiváló erő a düh...amúgy elég sok minden...csak kérdés mire motivál...nem lehet, hogy te inkább egy hatalmas elszántságot, tisztaságot, nyugalmat érzel és mindezt dühnek nevezed? :)

kérdésre válaszolva én nem érzek sem stresszet, sem dühöt, azt még is minden jó. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. márc. 12. 09:57
 3/7 A kérdező kommentje:
igen, elszántság meg ilyesmi.ilyenkor semmitöl nem riadok vissza,kb mintha be lennék rugva xD igazából szeretek dühös lenni...csak arra vagyok kíváncsi h ezzel csak én vagyok e így :)
2011. márc. 12. 10:49
 4/7 anonim ***** válasza:
a stereszt a rombolás oldja fel ha másnem vizespalackokat verjél egy vas vagy farúddal a hátsókertbe az a legjobb HAHAHAHAHAHA!!!!! xdxd xdXD
2011. márc. 12. 19:51
 5/7 A kérdező kommentje:
jó ezekszerint csak énvagyok felszabadult mikor dühös vagyok...:) ennek örülök:D
2011. márc. 12. 20:15
 6/7 anonim ***** válasza:

"kérdésre válaszolva én nem érzek sem stresszet, sem dühöt, azt még is minden jó. :)"

Dettó.

Régen én is sokat voltam dühös, de aztán rájöttem, hogy semmi haszna, csak rosszabbul lesz tőle az ember (legalábbis én nekem rossz volt), ráadásul megnehezíti a másokkal való együttélést is. Nem azt mondom, hogy egyik napról a másikra ment, de ma már abszolút kiegyensúlyozott személyiség vagyok szerintem, nem stresszelek, nem vagyok dühös, nem félek semmitől (na jó, a betörőktől de. :D). Nem tudom, te hogy érzel mikor dühös vagy, de szerintem ez sokkal jobb állapot. A negatív érzelmeknek abszolút semmi hasznuk nincsen.

2011. márc. 12. 23:16
 7/7 A kérdező kommentje:
hát én ha pl egy emberre dühös leszek, akkor az sokkal megkönnyíti az ismerkedést pl másokkal, mert ha az egyik emberrel nem jó együtt lenni,akkor legrosszabb helyzetben is egyedül maradok, szóval ennél már csak jobb lehet..:) am engem se túl könnyü feldühíteni, legtöbbször az embereknek szokott sikerülni :)
2011. márc. 13. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!