Hogyan növelhetném meg az önbizalmam? Nagyon rossz így.
Egyáltalán nincs önbizalmam. Nem tartom magam szépnek, ez a legnagyobb probléma. Nem tetszik az arcom, van rajtam egy kis felesleg is. Én próbálok változtatni ezen és fogytam is elég sokat, de ehhez idő kell...
Van barátom több, mint 10 hónapja, néha mondja is, hogy szép vagyok és szeret engem. De tudom, hogy vannak, akik sokkal jobban tetszenek neki külsőleg is, amit én meg is értek, de azért mégis rosszul esik. Ő azt mondja, hogy nem minden a külső. Mégis félek, hogy egyszer egy szép lány "elveszi" tőlem.
Hogyan változtathatnék ezen az érzésen, ami bennem van? :(
19/L
Hát lelkem, a jó hír az,hogy változtatni lehet.
De ahhoz kitartás kell. Megértem én, hogy hiába mondja neked valaki hogy szép vagy jó vagy,okos vagy..de te nem érzed jól magad. Mert igazából nem teszel érte semmit.
A nem tetszik az arcodon alatt mit értesz? Fogyni lehet,megfelelő odafigyeléssel,és nem csoda diétával,hanem kitartással és mozgással. És nem egy hét alatt fogsz változni.
Csak a külsőddel nem vagy megelégedve? Biztos vagyok benne,ha belülről is erősödnél, tisztáznál magadban pár dolgot,kérdést,sikerülne jobban elfogadni magad.
És hidd,a barátodnak igaza van, nem minden a külső. Az igaz hogy első benyomást nem tehetsz kétszer,és ebben a külső dominálhat,és előnyösebb lehet. De a csoda sokszor 3 napig se tart...
Hát a fejemen... karikásak a szemeim pl szeptember óta. Nem tetszik a hajam, növesztem egy jó ideje, de még mindig elég rövid, vékonyszálú, kevés is van. Más lányoknak olyan gyönyörű hosszú, sűrű...
Belsőleg sok mindenben változtam előnyömre az utóbbi időben. Nem fogom sajnáltatni magam, de nem könnyű nekem. Ma már sokkal többször érzem magam erősnek, mint gyengének, és továbbra is változom, szóval azt mondhatom, hogy azzal a résszel jobban ki vagyok békülve, mint a külsővel.
Szia!
Mindenképp próbáld meg elfogadni önmagad, mindenkinek vannak kisebb nagyobb hibái, senki sem tökéletes! A barátod feltételezem nem azért jött össze veled, mert ronda vagy, hanem azért, mert tetszel neki, és mert szeret, és amíg szeret, addig cseppet sem kell tartanod attól, hogy egy szebb lány miatt ott fog hagyni, főleg, hogy a belső fontosabb, mint a külső! Mint ahogy írtad is, a barátod is mondta, hogy nem minden a külső! :) Ha pedig mégis elhagyna a külsőd miatt (nem fog), akkor megint csak te jársz jól, mert meg szabadulsz egy olyas valakitől, akinek tulajdonképp csak a külső számított!
Szóval annyit tudok javasolni, próbáld meg elfogadni önmagad, azt, ami te vagy, a barátod szeret téged a hibáiddal együtt, fogadd el ezt.
Sok sikert, remélem segítettem!
18f
nekem is volt hogy nagyon karikásak voltak a szemeim,
én beteg is voltam,azért.vashiányom volt erősen.
úgyhogy pl. a cékla,máj,spenót,sóska, vörös húsok
aludj eleget,és igyál rengeteget.és pihenj.minden nap készíts ki egy 2l vizet,annak egy nap el kell fogynia.legyél minél többet levegőn.amit tudok javasolni: levendula krémmel bekened a szemed alatt,és teszel rá hideg teába áztatott vattát,citromfüvet,kamillát,vagy csalánt..igazából mindegy,de ezek nyugtatják a bőrt,és hagyd rajta 15-20percig.csodát tesz.
folyékony korrektort is használhatsz,ami sárgás,elfedi a kék karikákat,és fényvisszaverő
ha ezekre odafigyelsz,elfognak tűnni a karikák.
a hajadra pedig, egy jó fodrász szintén csodát tesz,ha van merszed vágasd le,kérd ki a tanácsát mi állna jól.
nekem is szép sűrű, hullámos,dús hajam volt.
de beteg lettem,nagyon hullott,ma szerintem kb a fele van..és most a fodrászom azt mondta,olyan vékony,mint kislány koromban.levágattam rövidre,és sokkal jobban áll mint a hosszú.merj változtatni,és kipróbálni új dolgokat magadon.
az előttem lévő fiúnak pedig igaza van :) a barátod nem lenne veled,ha nem szeretne.de azt is tudom,mennyit dob,
ha jól érzed magad a bőrödben.
Jajj köszönöm! :) Aranyosak vagytok!
Megfogadom a tanácsaitokat, napról napra azon vagyok, hogy változzak és elfogadjam magam. A hajam nem akarom levágatni, volt már rövid többször is, de a hosszú valahogy mégis jobb.
Az a baj, hogy eléggé ragaszkodom hozzá, családommal volt egy elég nagy vitám, most már rendeződni látszik a helyzet, de mégis a barátom az, akire végig számíthattam akkor is és most is. Ezért félek annyira tőle, hogy elveszítem. Tudom, hogy lehet, hogy rosszul csinálom, de én mindent megadok neki, amit csak tudok, mindig kedveskedek, ha valamin össze is veszünk kicsit, én kérdek rögtön bocsánatot, mégha nem is érzem úgy, hogy én voltam a nagyobb hibás, de nem szeretném, hogy haragudjon rám és elhagyjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!