Magányos vagyok, mit tehetnék?
Mit lehet csinálni egyedül, ismerősök nélkül, munka után, Budapesten, úgy, hogy nincs nagyon pénzem se szórakozásra?
Furán hangzik, de elegem van magamból. Már sétáltam, olvastam eleget, hallgattam zenét. Folyton az egyedüllétem korlátaiba ütközöm. Az életemen agyalok állandóan, elméletben már mindent végiggondoltam és kielemeztem, mindennek sejtem az okát, de semmi haszna, ha nem tudok élni, nem tudok fejlődni, mert nincsenek kapcsolataim, nem történik velem semmi. A munkahelyemen én vagyok a legfiatalabb, és elég idegennek érzem magam. A munkámat amúgy is számítógépen végzem, néha ebbe menekülök mániákus módjára az egyedüllét elől. Van néhány barátom, akikkel nagy ritkán, havonta beszélgetek pár órát, és persze a szüleim, akiket örülök, ha nem látok/nem hallok. (Ők ugyanígy élnek egyébként, csak ketten, nekik sincs senkijük.) Szeretném már valakivel megosztani az életem, de annyira nehezen tudok kötődni emberekhez, legyen szó bármiről.
Mindig az a válasz az ilyen kérdésekre, hogy majd csak megváltozik, majd csak jön valaki, történik valami... De honnan, miből? Nem tudom, hogyan változtathatnám meg az életem.
Ülj be egy háziorvosi rendelőbe reggel, délig biztos lesz egy csomó ismerősöd.
Menj el egy fürdőbe.Na ott igazán ismerkedhetsz.
Legyél kedves és ne mufurcoskodjál.Ha megkérdeznek valamít válaszolj illendően barátságosan. Ezekből alakulhat ki ismeretség, barátság..
Szívemből szóltál kedves kérdező ,és bár mindenki próbál a maga módján jó tanácsokkal szolgálni, nem olyan egyszerű ez. Én pl. folyamatosan nyitok és mégse jön össze semmi új ismeretség, barátság, csak néhány közhelyes mondat (legalább ennyi) de az emberek nem szeretnek beszélgetni igazán,nem nyitottak, én ezt tapasztalom, és ha véletlenül mégis a felgyülemlett dolgokat kiadják magukból ,akkor tuti utána eltűnnek mert úgy érzik túl sokat elárultak magukból.
Szóval az a helyzet bárcsak meglelnénk a bölcsek kövét ,de hibába a hobbi vagy bármi én sajnos nem tapasztalok változást..
Köszönöm a sok választ!
"ma 01:21" Köszi a biztatást, csakhogy az én kérdésem éppen ez: "Mit kell tenned addig, hogy elérd?" Ezt nem tudom én sem. Ami számomra nyilvánvaló, azt megteszem. A szakmai karrierem pl. szépen alakul. De a kapcsolataimat nem tudom ilyen programszerűen szervezni. Lehet egyáltalán, hogyha nincs kivel?
"ma 03:30" Az Excelben mi a szórakoztató? :)
"ma 06:05" Igazad van, a világ egyéb dolgai iránti nyitottság sajnos nem adottságom. Ezt kétségkívül a szülői házból hoztam, hiszen a szüleim tulajdonképpen semmit nem mutattak meg a világból, ami élvezhető lenne. Dolgoztak, veszekedtek, apám részeges volt, anyám meg hárpia. Annak ellenére, hogy városban nőttem fel és lehetőség lett volna rá, nem tanítottak vagy járattak zenére, táncra, sportokra, úszni, igaz, részben azért, mert maguk sem tudtak ilyeneket. Bizonyára anyagi és nem anyagi okai is voltak ennek. Így aztán mindennel a világon csak akkor szembesültem, ha kíváncsi voltam rá. Ezért már nagyon korán tudtam, mi akarok lenni, az is lettem, elég jól is csinálom, de a világ szinte addig tart számomra.
A fentieket nem azért írtam, hogy hárítsam a felelősséget, mert tudom, 18 év felett nem takarózhatom a szüleimmel. Nem is neheztelek rájuk. De az ok az övék, a következmény és a felelősség meg az enyém.
"ma 09:07" A munkahelyemen az emberek meredten bámulják a monitort, néha köszönnek, néha nem. Nem rég kerültem oda, idegennek érzem ott magam.
"ma 09:36" Én is, de jobbára egyedül űzöm.
"ma 10:09" Félek, hogy ezen nem a bölcsesség köve segít...
(09.36 vagyok)
Vannak szervezett túrák is, ott csapódhatsz hozzád hasonló tempójú emberekhez.
ma 12:58
Hol lehet találni ilyeneket?
Ezt egy ismerősöm használja, talán 12:58 ilyesmire gondolt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!