Miért van ez? Optimistán állok a dolgokhoz sosem sikerül szinte, ha pesszimistán akkor meg összejön majndnem minden!?
OPTIMIZMUS: Lett volna egy összejövetel, örültem meg minden, hogy de jól fogom magam érezni a "haverokkal", aztán közbejött a helyadónak valami és nem lett a buliból semmi.
PESSZIMIZMUS: Alig bírtak rávenni, hogy elmenjek a sulival kirándulni, mert semmi, de semmi kedvem nem volt hozzá, erre meg minden klappolt. Jóidő volt, lehetett játszani, sportolni jó olt a társaság stb.
Tudnék még példákat mondani külömböző helyzetekkel, mert az esetek 90% ban így van.
Azt szokták mondani, ne beszéld be magadnak, hogy nem sikerül meg úgy se jön össze, mert akkor nem is fog, de nálam meg fordítva van...
Mással is van ez???
Előfordul velem ilyen is. Meg mindig mondják hogy jaj miért nem tudok optimista lenni...de ha valaminek nagyon örülök vagy nagyon várok akkor az egyenlő azzal hogy el is felejthetem ergo úgyse sikerül. Most már mindenhez is-is alapján állok hozzá, bármi van nem élem bele magam semmibe, megvárom a végkifejletet aztán majd akkor örülök.
Hülyeség is ráerőltetni az optimistaságot az emberre...kb mindig hülyének néznek mikor mondom hogy én inkább pesszimistán állok hozzá mindenhez, mert ha nem sikerül legalább nem esek annyira pofára mintha optimistán ugrabugrálnék hogy jee sikerülni fog aztán meg jön a pofára esés..
várjál egy percet
volt már olyan hogy pesszimista "hangulatban" nem mentél el pedig hívtak volna ?vagy hasonló
Velem is mindig ez van.:D
Ha úgy állok az adott dologhoz, hogy úgyis sz*pni fogok, kellemes csalódás ér, viszont ha pozitív gondolataim vannak, jön a pofára esés. Nem tudom, mi lehet ennek az oka. Ezért inkább azt csinálom, hogy semlegesen állok mindenhez, ergo nem élem bele magam semmibe, így nem érhet meglepetés. A másik lehetőség az, hogy pesszimista vagyok, mert - ahogy az első válaszoló is kifejtette - vagy bejön a számításom, vagy örülhetek, de (negatívan) csalódni semmiképpen sem fogok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!