Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudnám összeszedni az...

Hogyan tudnám összeszedni az erőt minden nap hozzá?

Figyelt kérdés
Végzős vagyok, és most írom a szakdolgozatomat. Alig több, mint 1 hónap múlva le kell adnom. És az a helyzet, hogy nagyon nagyon nehezen tudok nekiülni, mindig kész kínszenvedés rávenni magam, h odaüljek a géphez, és belemerüljek a dologba :( Tudnátok adni valami tippet, ami megkönnyítené ezt a mindennapi küzdelmet?
2011. márc. 8. 14:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Tűzz ki apróbb célokat.

Persze kérdés, mennyi van eddig meg a szakdogádból.

Szerintem egy dolgot ne tegyél: ne olvasgasd amig eddig írtál, mert akkor túlpörög az agyad, hogy ez se jó így meg az se jó így, meg ez is kéne, meg az is kéne.

Egyelőre írj minél többet és amikor kész vagy úgy a 95%-ával, akkor nyomtasd ki és olvasd át, mondatról mondatra és írj hozzá ami még eszedbe jut.

Apróbb célok alatt pedig azt értem, hogy pl ha 1 hónapod van még, de azért előtte egy héttel meg kéne mutatni a konzulensnek, hátha talál hibát, akkor van 3 heted: az 21 nap, tehát napi 1 oldallal számolva, az 21 oldal.

Egy átlag doga 40-50 oldalas, és gondolom a fele már meg van... szóval napi 1-2 oldalt írj csak. Ez nem nagy teljesítmény, 2 óra alatt meg van.

Ha jó a tartalomjegyzéked - azaz részletes - akkor minden nap ki tudsz választani egy pontot belőle, amit kifejthetsz.

Sok sikert és kitartást!

2011. márc. 8. 15:47
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm :) egyébként a konzulensemnek rendszeresen küldöm a kész részeket, és ő pár nap múlva visszaküldi úgy, h beleírja, mit hogyan alakítsak még, meg mi jó, és mi nem... kicsit lelombozó néha, amikor egy rakás táblázattal órákat szenvedek, ő meg visszaküldi, hogy mi mindent alakítsak át rajta, és kb kezdhetem elölről az egészet táblázatos részt :(( Ennek már vagy3 3 hete, és azóta se bírtam összeszedni magam, hogy ezt a részt újra csináljam, inkább a többivel foglalkoztam
2011. márc. 8. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!