Szorongás, önbizalomhiány. Hogyan fogadja el magam?
Régen sokat basztattak suliba, rondának tartom magam, és amiatt alakult ki, a szorongás, szociális fóbia, elég komoly önbizalomhiány stb.
Mostanában már nem ér semmilyen negatív kritika stb, még se birok megnyílni idegen ember előtt semmilyen szinten, és csak azokkal az emberekkel vagyok jóba, akik nyitnak az elején egy kicsit és keresik a társaságomat. Utazás közben is folyton azt hiszem hogy rajtam röhögnek, kibeszélnek a hátam mögött. Ocsmánynak tartom magam, pedig rengeteget változtam mostanában, és odafigyelek a külsőmre, és emellett mindenki azt mondja hogy barom vagyok, mert nem vagyok az.
Szóval mi ez ellen a megoldás? Ha valaki annál kicsit részletesebben leírná, hogy "fogadjam el magam", stb annak örülnék, mert fogalmam sincs, hogy azt hogyan valósítsam meg.
Köszönöm a válaszokat.
19/F
Tényleg jó a videó, sokat tanulhat mindenki belőle.
De Neked, Kérdező:
Ezt így, látatlanba megmondom neked: NEM vagy ronda. A külső az ami megfog - de abelső az ami megragad!
Nyiss mások felé: ha valaki így nem keresi a társaságod, akkor az vagy azért van, mert amúgy is unszimpatikus lennél neki, vagy azért, mert érzi ezt az önbizalomhiányt rajtad.
Arra, hogy hogy fogadd el magad, nincs egy módszer, amit ha követsz, akkor megszereted magad. Egyszerűen fogdd fel azt a tényt: egyedi, és megismételhetetlen vagy! Ne akarj más lenni, mert az már nem Te lennél!
Így vagy jó, ahogy vagy! És, hogy tudd: ez az állapot (hogy szorongsz stb.) sokkal rosszabb (más emberek szemében is), mint Te magad (mert állításod szerint nevetséges vagy, és ronda)!
(Kicsit gyerekes megoldásnak tűnhet:
Ha vannak olyan zeneszámok, amik inspirálnak téged (előrevisznek, olyan "menjünk, vágjunk bele" érzetet adnak), akkor azokat sokat hallgasd. Nekem bevállt! (Nekem ez: Three Days Grace - The Good Life) )
Remélem tudtam egy kicsit segíteni! :)
További szép estét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!