Rossz ember vagyok?! (lent)
Figyelt kérdés
Ez az érzés nemrég fogalmazódott meg bennem, akkor jöttem rá mikor a barátnőm a saját életéről beszélt, irigység és féltékenységet éreztem, és azt kívántam bárcsak rosszabb lenne neki, pedig sajnos ez így van.Nem akarom most kitárgyalni,de szüleim is mondták, hogy szerintük ő irigyel engem. de ez most mindegy. tehát, rossz ember vagyok, vagy ez teljesen normális. A legjobb barátnőd örömeinek, nem kéne neked is örülnöd??2011. febr. 19. 10:14
2/7 iDev válasza:
Ettől még nem feltétlenül vagy rossz ember. Az irigység és az , hogy rosszat akarsz másnak rossz tulajdonság, de ha ezt felismered magadban, és tudod, hogy ez nem jó, és talán még tenni is akarsz ellene, az jó jel.
Próbáld az irigységet motivációba átfordítani. Tehát ha valakinek jó, és "irigykedsz", akkor ne az legyen a gondolatod, hogy "miért jó neki?", vagy "jó lenne, ha neki se lenne jó", hanem ez adjon neked erőt, hogy te is elérd a céljaidat, és neked is jobb legyen.
Másrészt pedig gondolj arra, hogy vannak dolgok, amiben meg te vagy jobb helyzetben másoknál.
3/7 anonim válasza:
ettől nem rossz ember vagy hanem szimplán ember
4/7 anonim válasza:
én is így vagyok.A legjobb barátommal versenyzek egyfolytában és néha én is rosszat akarok neki:S
5/7 anonim válasza:
az ember önző lény.mindenki.ne vádold magad.ha zavar,vagy gátol valamiben,akkor próbálj rajta változtatni:)
6/7 habibi válasza:
szia, én is átéltem /átélem ezt. Minden barátomat felvették az egyetemre, engem nem (pedig én akartam a legjobban menni). Mindig vidáman mesélnek az új barátaikról, én meg csak a rasszista ismerőseimről tudok említést tenni, mert vészmegoldásként (többet ártott mint használt)- másik egyetemre mentem, ahol ilyen emberekkel hozott össze a sors. Anyagi nehézségeim miatt nem tudok gyakran talizni a szerelmemmel ( távolság 1000 km), a barinőim pedig mindig újságolják, hogy most itt voltak kirándulni, holnap Párizsba mennek, a másik Berlinben volt... vannak ilyen nagy ki....sok , de az élet szép oldalát kell nézni, lehet ők boldogok, de én okosabb vagyok mint ők, vagy rám is ugyanúgy süt a nap mint rájuk, Isten engem is szeret...
7/7 A kérdező kommentje:
annyira köszönm, a válaszokat! tényleg. az utolsónak nagyon igaza van. és pont ilyen dolog miatt éreztem ezt.
2011. febr. 21. 18:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!