Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Meditálás? De hogyan? Tippeket...

Meditálás? De hogyan? Tippeket várok!

Figyelt kérdés
2009. febr. 13. 13:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
ellazulás,halk lassú zene,kitörölve a külvilág zajait,csak pozitiv gondolkodás...stb
2009. febr. 13. 13:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Azt is mondják, jó valami hajnali órában, mikor csendes, nyugodt a környezet.. meg mikor félálomban vagy.. úgy ülj, feküdj ahogy neked kényelmes, a gerinced jó ha egyenesen tartod, észak-dél felé fekszel.. ilyeneket tudok, sok sikert
2009. febr. 13. 14:29
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A meditáció lényege a koncentráció,célja az agy kiürítése minden gondolottalól az egó elnyomása,hogy megtaláld a legbenső éned ,a tudatalattid.Lényeges a zavartalan öszpontosítás valamilyen objektumra irányított teljes és kizárólagos koncentráció.Ahhoz,hogy eredményre juss a következő feltételekre van szükség.A hely legyen csendes,magának a meditátornak minél kevesebb kívánsága legyen érezzen elégedettséget,felejtse el a világ lármáit kerülje a nem erényes fizikai és szóbeli cselekedeteket.

Most leírok neked egy egyszerű meditációt:

Ülj egyenes háttal,a lábaid és kezeid nem keresztezheted egymással.Hunyd le a szemed és lazítsd el a tested a fejed búbjától egészen a lábfejedig szép nyugodtan haladva lefelé.(ne akard görcsösen mert akkor nem sikerül)Ha ezzel kész vagy képzeld el,hogy van egy ajtó előtted,gondolatban állj fel a testedből és menj át az ajtón.

Az ajtó mögött egy csodálatos zöld mezőre jutsz fákkal virágokkal szellővel,lépj ki a mezőre,érezd a szellő simogatását,érezd az illatokat halld a madarakat,ha közben bármi más gondolatod támad ami nem tartozik a meditációd tárgyához gondold el,hogy az egy felhő és hagyd tova szállni ne időzz el egy oda nem illő gondolatnál.Menj tovább a mezőn ,látsz egy dombot,menj fel rá.A domb másik oldalán látsz egy folyót,a folyó partján egy tüzet,menj a tűzhöz,ülj le mellé és most száműzzük a negatív gondolataidat.Bármi rossz érzés vagy gondolat van benned azt fogd meg dobd a tűzbe és mondd azt nem kellessz már menj a tűzbe vagy égj el ahogy jobban tetszik.Minél kevesebb neg.gondolat vagy rossz érzés van benned a tűz annál kevésbé ég,ha kialudt állj fel és folytasd utad a folyóparton,mígnem elérsz egy barlanghoz .Bemerészkedsz a barlangba ahol egy szerzetes vagy bármilyen a számodra kedves lény azzal fogad,hogy már várt téged.Ő nem más mint a te legbensőbb éned aki választ ad minden kérdésedre.Kérdezz tőle és várd a választ(ez elsőre nem biztos hogy sikerül ,a siker sok gyakorlást kíván).Majd búcsúzz el tőle és a mezőn keresztül menj vissza a testedbe az ajtón át.

Zenés meditációt is lehet alkalmazni elképzelhetsz bármit ,akár lehetsz madár aki gyönyörű táj felett száll és eljut egy szigetre ahol csodálatos nyugalom tölti el a lelkét,ilyenkor koncentrációnk tárgya a nyugalom a lelki békesség,nem zavarhatja meg semmi.Persze a gondolatainkat nem könnyű száműzni,sok sok gyakorlás kérdese,a leg képtelenebb dolgok cikázhatnak a fejedben ilyenkor mert az ego nem szereti ha félre állítják és meg akar zavarni.Nekem volt olyan,hogy a mezőn beúszott a képbe egy serpenyő tojásrántottával,pedig még éhes sem voltam,megfogtam a nyelét jól elhajítottam. Sok sikert és mégtöbb gyakorlást,remélem segítettem.

2009. febr. 13. 16:06
 4/6 anonim ***** válasza:
én vagyok az előző hozzászóló még valami.JÓ tecnhika a koncentráció erősítéséhez,ha csak a légzésedre figyelsz,persze teljes nyugalomban és csendben .Belégzéskor arra gondolsz,hogy gyógyító,energetizáló fényt lélegzel be ami legyen fehér,kilégzéskor pedig kilégzed benned lévő negatív energiákat legyen színe szürke.Csak erre koncetrálsz be és kilégzésedet figyeled,közben próbálsz semmi másra nem gondolni.
2009. febr. 13. 17:30
 5/6 anonim válasza:
100%
az előző hozzá szólónak üzenem hogy nehéz koncentrálni úgy hogy folyton elröhögöm magam mikor a mezőre jutok hogy serpenyőt láttál :D
2010. aug. 14. 23:33
 6/6 anonim válasza:
A síva csendmeditáció is hasonló?Azt hogy kell kivitelezni?
2011. júl. 10. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!