Meditálás? De hogyan? Tippeket várok!
A meditáció lényege a koncentráció,célja az agy kiürítése minden gondolottalól az egó elnyomása,hogy megtaláld a legbenső éned ,a tudatalattid.Lényeges a zavartalan öszpontosítás valamilyen objektumra irányított teljes és kizárólagos koncentráció.Ahhoz,hogy eredményre juss a következő feltételekre van szükség.A hely legyen csendes,magának a meditátornak minél kevesebb kívánsága legyen érezzen elégedettséget,felejtse el a világ lármáit kerülje a nem erényes fizikai és szóbeli cselekedeteket.
Most leírok neked egy egyszerű meditációt:
Ülj egyenes háttal,a lábaid és kezeid nem keresztezheted egymással.Hunyd le a szemed és lazítsd el a tested a fejed búbjától egészen a lábfejedig szép nyugodtan haladva lefelé.(ne akard görcsösen mert akkor nem sikerül)Ha ezzel kész vagy képzeld el,hogy van egy ajtó előtted,gondolatban állj fel a testedből és menj át az ajtón.
Az ajtó mögött egy csodálatos zöld mezőre jutsz fákkal virágokkal szellővel,lépj ki a mezőre,érezd a szellő simogatását,érezd az illatokat halld a madarakat,ha közben bármi más gondolatod támad ami nem tartozik a meditációd tárgyához gondold el,hogy az egy felhő és hagyd tova szállni ne időzz el egy oda nem illő gondolatnál.Menj tovább a mezőn ,látsz egy dombot,menj fel rá.A domb másik oldalán látsz egy folyót,a folyó partján egy tüzet,menj a tűzhöz,ülj le mellé és most száműzzük a negatív gondolataidat.Bármi rossz érzés vagy gondolat van benned azt fogd meg dobd a tűzbe és mondd azt nem kellessz már menj a tűzbe vagy égj el ahogy jobban tetszik.Minél kevesebb neg.gondolat vagy rossz érzés van benned a tűz annál kevésbé ég,ha kialudt állj fel és folytasd utad a folyóparton,mígnem elérsz egy barlanghoz .Bemerészkedsz a barlangba ahol egy szerzetes vagy bármilyen a számodra kedves lény azzal fogad,hogy már várt téged.Ő nem más mint a te legbensőbb éned aki választ ad minden kérdésedre.Kérdezz tőle és várd a választ(ez elsőre nem biztos hogy sikerül ,a siker sok gyakorlást kíván).Majd búcsúzz el tőle és a mezőn keresztül menj vissza a testedbe az ajtón át.
Zenés meditációt is lehet alkalmazni elképzelhetsz bármit ,akár lehetsz madár aki gyönyörű táj felett száll és eljut egy szigetre ahol csodálatos nyugalom tölti el a lelkét,ilyenkor koncentrációnk tárgya a nyugalom a lelki békesség,nem zavarhatja meg semmi.Persze a gondolatainkat nem könnyű száműzni,sok sok gyakorlás kérdese,a leg képtelenebb dolgok cikázhatnak a fejedben ilyenkor mert az ego nem szereti ha félre állítják és meg akar zavarni.Nekem volt olyan,hogy a mezőn beúszott a képbe egy serpenyő tojásrántottával,pedig még éhes sem voltam,megfogtam a nyelét jól elhajítottam. Sok sikert és mégtöbb gyakorlást,remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!