Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van valaki hasonló helyzetben?...

Van valaki hasonló helyzetben? Hogyan változzak meg?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, most kezdtem az MSc-t, anno kihagytam a gólyatábort és a gólyabált, azt hittem majd előadásokon megismerem az évfolyamtársaimat, de annyira zárkózott voltam és vagyok, hogy azóta az eltelt 3 és fél év alatt a szobatársaimon kívül ismerek kb.8 embert, de őket sem barátnak nevezném, csak havernak, akikkel beszélünk pár szót, ha összefutunk, de semmilyen közös programra nem megyünk el. Most a szakirányomon kb. 30-an vagyunk az órákon. Szeretnék beilleszkedni, de csak 1 srácot ismerek és nem tudom, hogyan kellene szocializálódnom, úgy értem senki nem szól hozzám, én pedig nem merek/tudok mit mondani. Önbizalomhiányom van, ami több dologra vezethető vissza: csúnya az arcom, szabálytalan a fogsorom, unalmas vagyok, nagyon szegény családból származok. Még barátnőm sem volt soha, már kezdek bepánikolni. Mit kéne tennem, hogy legyen életem?

23/f

2011. febr. 15. 17:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Hááát... ismerős érzés. Én is így vagyok, még a mai napig is, és egyidős vagyok veled. Egy valami azonban biztos: senki nem fog odamenni hozzád és rábeszélni, hogy menj el velük teázni vagy moziba stb. Neked kell nyitnod feléjük, akármennyire nehéz. Azt, hogy csúnya az arcod, meg a fogad, mondta neked valaki? Nem lehet, hogy csak te gondolod így? Lehet, hogy felnagyítod a problémát és nem is olyan vészes. Az meg, hogy szegény családból származol egyrészt nincs rádírva, meg hát pont azért vagy ott az egyetemen, hogy tanulj és lehessen majd egy jó állásod, amivel többre viheted.

Szerintem nyugodtan szólj hozzá ahhoz az egy sráchoz, akit ismersz, nem hiszem, hogy olyan bunkó lenne, hogy elküld, vagy beszól és általa másokat is megismerhetsz majd. :)

Egyébként vannak barátaid, esetleg a szülővárosodból?

23L

2011. febr. 15. 17:50
 2/3 anonim válasza:

önbizalom növelés

kozmetikus

2011. febr. 15. 19:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Járj el edzeni, sportold ki magad;) Az biztosan megnöveli az önbizalmadat, de még a kitartásodnak és a testalkatodnak is jót tesz. Nézesd meg magad egy fogorvossal, hátha ő tud mondani valami használható tippet az egyenetlenségre. De ezek csak külső dolgok... a legfontosabbak belül kezdődnek. Fogadd el, hogy ilyennek teremtett a jó Isten, és akár hiszed, akár nem, nem vagy rosszabb másoknál, csak szimplán másabb. De ez abszolút nem jelent rosszat. Sanszos, hogy nem mindenki szereti a sablont:):) Én speciel tudnék erről mesélni:)
2011. febr. 16. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!