Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Na most meg mi a bánatot...

Na most meg mi a bánatot csináljak? Miért nem tud eldőlni a mérleg?!?!

Figyelt kérdés

Elküldtem a jelentkezést az egyetemre egy olyan szakra ami az álmom és már gyerek korom óta érdekel. Nyáron lesz a felvételi vizsga. Erre sokat kell készülnöm. Minden nap. Nem egy könnyű szakma.

VISZONT: pár hónapja még úgy álltam, hogy nem tudom befejezni rá a temérdek tananyagot erre a felvételire, így majd inkább a következő évben adom be. Ez változott. Sikerül befejeznem és nem is rosszul! Viszont amikor még úgy volt hogy ez nem fog idén sikerülni, akkor én beadtam a jelentkezést külföldi idény melóra. Nos...ERRE MOST KAPOM A LEVELET, hogy sikerült! Azaz, léphetek le májusban! Ez a meló egy egész nyarat tesz ki!

Na most vajon mi a bánatot kezdjek?!?!

Kezdjem el idén a diplomát, ami nagyon fontos meg az álmom is,

vagy

menjek ki erre a melóra dolgozni és halasszak egy évet?

Az a baj, hogy eléggé csóró vagyok és nem ártana, ha lenen lóvém az egyetemi évekhez.

MEGŐRÜLÖK!

Nem dől semerre sem a mérleg!!

Ja és öreg vagyok már...sajna nem 19.

25 (L) éves vagyok, azaz 1 hónap múlva 26 leszek....

2011. febr. 15. 10:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nehéz kérdés.Szerinte probálj meg suli mellett melozni valamit itthon,igaz ez a nehezebbik út,de a sulit sem kéne halogatnod és mi a garancia rá hogy tetszik majd a melo és jól érzed majd magad,lehet hogy hazajössz,lekésve a sulirol és nem elég h elszurtál egy évet még esetleg félretenni se tudtál annyit mint amire számitottál.Ennyi idősen el kell már döntened mia fontos tanulni vagy a pénz.(Amúgy veled egykoru vagyok csak én áprilisi.)
2011. febr. 15. 10:26
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Tudni kéne, milyen szak.

Ha pl. orvosi, vagy pszichológia, vagy bölcsész vagy hasonló, egy év ide vagy oda - nem számít. A külföldi lehetőséget vétek lenne kihagyni, nyelvtanulás stb. (Kell a diplomához.)

Ha operaénekes akarsz lenni, akkor viszont már az utolsó utáni pillanatban vagy, ne halassz.

Ezért kérdezem.

2011. febr. 15. 10:28
 3/13 anonim ***** válasza:

Átérzem a helyzeted, én az ilyen döntések halmaza vagyok, és mindig nehezen megy. Ha az a diploma már rég az álmod, és most sikerült átvenni az anyagot is akkor én nem hagynám abba a dolgot még csak egy évre sem, mert kiesnék a gyakorlatból, a tanulásból az anyagból, és az is lehet, hogy még tovább halasztanám, ha ráérzek a pénzkeresés ízére.

Tanulás mellett is lehet pénzt keresni (bébiszitterkedsz ismerősnél, újságcikket írsz, stb stb)

2011. febr. 15. 10:28
 4/13 anonim ***** válasza:

2.

Ráadásul nem is 100%, hogy felvesznek... És akkor meló mellett tudsz még egy évet készülni. Ha nem fogadod el a melót, akkor se suli, se pénz...

2011. febr. 15. 10:29
 5/13 A kérdező kommentje:
Hangszer-előadóművészet szakra mennék. Szóval majdnem mint az operaénekes...
2011. febr. 15. 10:30
 6/13 anonim ***** válasza:

Ismét 2.

Bocs, totál félreértettem, azt hittem, a munka egész évben tart, nem csak nyáron.

Ez esetben viszont inkább a felvételi, ha a kettő nem megy együtt.

2011. febr. 15. 10:31
 7/13 anonim ***** válasza:
akkor hajrá ne halaszd , válaszd a sulit (szerintem)
2011. febr. 15. 10:31
 8/13 anonim ***** válasza:

Ismét 2. Bocs, hogy részekben.

Hát akkor ráhibáztam, mindenképpen a tanulás.

Én legalábbis azt választanám.

Én az ének szakról csúsztam le a korom miatt. :(

Későn kezdtem tanulni...

2011. febr. 15. 10:32
 9/13 anonim ***** válasza:

Pénzfeldobás. Van olyan jó, mint bármennyi tökölődés.

De használhatsz okkultabb megoldást is, három érmével... ;)

Egy tuti, az álmodat ne add fel! Viszont milyen álom az, ami nem bír ki egy év késedelmet? Mi változik ebben az esetben? Ha van egy ilyen lehetőséged és az álmod ettől nem kerül távolabb Tőled, akkor miért ne fogadnád el? Ezt a részét nem értem. Ezt a munkát nem szeretnéd? Csak muszájból mennél? Mert akkor persze ne menj!

2011. febr. 15. 10:34
 10/13 A kérdező kommentje:
Ének szakról csúsztál le? Hogyhogy? Miért nem engedtek? Korod miatt? Ha jól tudom csak az akadémián vagy ilyen baromság...nem? Más városokban lévő egyetemek is szelektálnak kor szerint?
2011. febr. 15. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!