Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nincsenek vagy hagynak...

Miért nincsenek vagy hagynak el az úgy nevezett barátaim?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy nagyon rossz helyzetbe kerültem a családommal sok problémánk van és én is egyre nehezebben bírom. Nagyon szükségem lenne másokra, de sok ember akit barátomnak hittem egyszerűen le sem sz*r. Nem keresnek, ha keresem őket nem érnek rá. Amikor anyukám majdnem ön gyilkos lett nagyon a földön voltam, erről az egyik régi jó haverom tud mert az anyukája jóban van az enyémmel, még sem keresett fel soha hogy mi van velem, vagy hogy vagyok még msnen sem írt rám. A volt osztálytársaim se néznek felém soha, mind éli az életét, nem hívnak el sehova nem is érdekli őket születés napomon se köszönt fel senki. 3 igazán jó barátom van/volt. A legjobb barátomat elvesztettem mert meghalt rákban :( A másik kettő meg messze lakik tőlem, egyik angliában van, a másik meg messze tőlem, csak egy suliba jártunk érettségi után. Nagyon hiányzik már valaki akivel tudnék beszélni, úgy érzem hogy jól el lehet velem lenni, amennyire lehet próbálok jó kedvű lenni de egyre nehezebb. Sok haverom van de egy barátom se. Ha egész évben nem látnak akkor se keresnek fel hogy mi van velem. Én meg hiába keresem őket ha véletlenül rá is érnek akkor is max egy napig dumálunk aztán nem is keresnek. Én meg nem akarok senkire ráakaszkodni.
2011. febr. 10. 23:25
 1/3 anonim ***** válasza:

először is részvétem a barátod miatt

szomorú hogy ilyen sok mindenen mentél keresztül és gondolom még fiatal lehetsz :(

ez a tipikus bajban ismerszik meg a barát , ha nekik valami bajuk van vagy csak szórakozni kell akkor persze kellesz nekik , de ha neked van valami bajod .. á ők nem kérnek ebből

egyetem(?) miatt is biztos azért eléggé szétmentek az emberek , ott nincsenek új emberek akikkel jóban lennél ?

esetleg munkahely (ha dolgozol most)

vagy azzal a 2 jó barátoddal nem tudnál gyakrabban találkozni valahogy ? vagy több telefon / msn stb

2011. febr. 11. 00:24
 2/3 anonim válasza:
Sajnos én is tapasztaltam, hogy ha baj van a barátok elgyanak. Ameddig pénz van az embernek addig minden ok. Nekem is volt egy nagyon jó barátnőm akinek mindent elmondtam, mindent megosztottam vele(úgy fizikai mit szellemi), és láss csodát: kihasznált. De ez egy óriási lecke volt nekem.Ígyhát középiskola után szerencsére elváltak útaink. Most szerencsére van egy stabil hármas baráti köröm, és a többiek csak amolyan "ismerős" stílusuak. Az egyész a bizalmon épül sztem és azon h tényleg ragaszkodjunk egymáshoz, és bajban is segítsünk... Annyira rossz mikor nincs az ember mellett senki... átérzem a helyzeted nem lehet könnyű, de fel a fejjel. a kocka fordul ,mint szokták mondani.
2011. febr. 11. 10:38
 3/3 A kérdező kommentje:

Sajnos jelenleg nem dolgozom, ez is az egyik nagy gondom, mert teljesen le vagyok égve. Egyetemre nem jártam soha, nem az hogy nem szeretnék de úgy se vennének fel. Egy szakmát végeztem, ott nagyon sok emberrel ismerkedtem meg és imádtam oda járni, most is hiányzik. Ott ismerkedtem meg az egyik barátommal akit említettem. De amint vége lett a suli szétszéledtünk. Egyikünknek sincs igazán pénze telefonálni, ő meg nem szokott msnezni. Bár én is csak ritkán. Meg amúgy is élőben lenne a jó. A másik haverommal nagyon sok közös témánk van, egy bizonyos dologban nagyon hasonló az ízlésünk, sokat beszélgetünk msnen és nagyjából tudja hogy mi folyik de most sokat ő se tud mondani rá, csak hogy sajnálja mi van. Sajnos az én helyzetemet senki nem tudja megérteni, ebből is adódik hogy osztálytársaimtól eltávolodtam, ők egy vidám embernek ismertek és már majdnem 2 éve csak tragédiák sora ér, és már nem bírom azt mondani amikor megkérdezik hogy "hogy vagy?" hogy "megvagyok".

Igazából nem új keletű ez a probléma, kb gimiben kezdődött el ez. Voltunk 5en jóban még általánosból, közülük volt az egyik legjobb barátom akit említettem hogy meghalt. Miután meghalt mind más irányt vettünk. Jóban maradtunk de valahogy eltávolodtunk egymástól. Én más voltam mint ők és elkezdtek egyre kevesebbet keresni, akkoriban nagyon sokat voltam otthon. Aztán gimiben nagyon jól kijöttem az osztálytársaimmal, de valahogy gimi után már senkit se érdekelt hogy átmenjek vagy keressen. Később egyre rosszabb lett nyarakat töltöttem szinte csak itthon. Érettségi után sok osztálytalálkozót tartottunk és úgy tünt sikerül újra többet kimozdulnom. És a suli ahova jártam említettem hogy szerettem oda járni. Ám félévkor jöttek a tragédiák amik egyre jobban kikészítettek. Majd vége lett a sulinak és mindenki más írányt vett. Én meg egyedül maradtam, egy időben próbáltam keresni őket, de mikor látták hogy nincs pénzem, ők meg élték az életüket mert a családjuk eltartotta őket akkor egyre jobban nem kerestek. Már már senki nem keres, ha összefutok velük utcán akkor is csak egy "majd össze kéne futni" meg "majd kereslek"et kapok aztán megint felém se néz senki hónapokig. Már ott tartok hogy az ilyen barátok nem is kellenek. Új barátokat meg nehéz szerezni, mert kis városban élek szinte mindenkit ismerek, nem járok suliba, jelenleg nem is dolgozom. A gondok persze gyűlnek, anyukám úgy védekezik ez ellen hogy sok időt tölt a barátainál. Én meg itthon vagyok és szinte nem csinálok semmit egész nap, sokszor összeveszünk hogy miért nincsenek barátaim. Akkor mondom neki hogy milyen barát az olyan aki még akkor se keres fel ha tudja hogy nem jó időket élek. És hogy hogy mikor arra nincs pénzem hogy bemenjek busszal a városba. Emellet nincs is miben elmennem, mert mikor kiadtuk nyáron a szobámat akkor legtöbb ruhám itt maradt még én nővéreméknél laktam és dolgoztam. És az albérlő ellopta az összes ruhámat cipőmet, most is egy nyári cipőm van amibe elég hideg lenni.

Persze idővel megszokja az ember az egyedül létet, de nekem is olyan jó lenne ha kicsit ki tudnék mozdulni, még ha nem is csinálnék semmit csak legyek valakivel aki elterelné a gondolataimat a gondjaimról.

2011. febr. 11. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!