Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan tudnám megakadályozni...

Hogyan tudnám megakadályozni hogy ezt érezzem?

Figyelt kérdés
mamámmal együtt lakunk.a ház egy része az övé,ezért nem engedik anyámék hogy bezárjam az ajtómat(..) mama folyton összepakolja,kitakarítja a szobámat.eleinte szépen mondtam neki hogy ne csinálja,mert zavar.de mostmár ha meglátom hogy bármi nem ott van ahol hagytam(mert nem érti meg,de mindenről tudom hogy pontosan miért és hova raktam)akkor egyszerűen rosszul leszek,érzem hogy tehetetlen vagyok,nem kapok levegőt és sírok mert annyira felidegesít hogy semmit nem tudok tenni ellene.már minden elképzelhető módón próbáltam megértetni vele hogy ne csinálja.pár évig még muszáj itthon laknom,de lehet hogy még utána is.mit csináljak??
2011. febr. 1. 22:18
 1/6 anonim ***** válasza:

nekem is hasonló , sajnos ki kell bírnod ha ott laksz még egy ideig

én törnék zúznék amikor ilyen van , de ha rájuk jön valami nagytakarítási vágy akkor fogom magam és elmegyek pár órára

2011. febr. 1. 22:20
 2/6 A kérdező kommentje:
*én ilyenkor ami a kezembe akad a földhöz vágom meg hasonlók. és egyszerűen azt hiszik hogy túldramatizálom.pedig még vissza is fogom magam,ki tudja mit csinálnék még.
2011. febr. 1. 22:21
 3/6 anonim ***** válasza:
nem dramatizálód túl, az a te privát szférád, elhiszem, hogy idegesít, ez pont olyan, mintha egy idegen az arcodba mászna és úgy beszélne hozzád...viszont ha sehogy se tudsz beszélni vele, nem tudom mit tehetnél...muszáj nyitva hagynod az ajtót? mármint van valami különösebb oka, vagy csak megsértődne ha bezárnád...? mert akkor zárd be.
2011. febr. 1. 22:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Velem is eljátszotta ezt az anyukám kisebb koromban, és én sem bírtam sokáig ölbe tett kézzel nézni, hogy mindenhez hosszányúlkál és még kritizálgat is ("ez miért itt van, miért nem ott, stb..."). Próbáltam neki kézzel-lábbal magyarázni, hogy ez kellemetlen és értelmetlen, de sosem akarta megérteni. Sajnos a szép szó nem segített, csak egy nagy kiborulás, ami majdnem tragédiába torkollott. Kiderült, hogy nála ezért volt eze, mert nem tudta mással lekötni a figyelmét (mivel a házasságuk boldogtalan volt), ezért a pakolászásba-kritizálásba menekült. Érdekes módon, miután rendbe jött az élete, teljesen leszokott erről.:)

Értesd meg a mamáddal, hogy te is önálló ember vagy saját privát szférával és te sem rendezgeted az ő holmijait, nem is lenne jogod hozzá, ahogy neki sincs. Ha te tiszteletben tudod tartani az ő magán területét, akkor ez neki is kötelessége lenne.

2011. febr. 2. 10:20
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat (:
2011. febr. 2. 11:52
 6/6 anonim válasza:
mond el a szüleidnek is, hátha leállítják a nagyit
2011. febr. 2. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!