Más is érez úgy, hogy az a "küldetése a földön", azért született, hogy nagy elismerést szerezzen, és nagy karriert fusson be?
Persze, elég sokan vágynak arra, hoyg a környezetük elismerje őket, bekerüljenek a történelemkönyvekbe, meg ilyenek. Ez természetes.
De, hogy valaki erre születik, háát, sztem nincs köze ahhoz. Egy újszülött olyan, mint egy üres lap, lehet belőle békekövetet meg sorozatgyilkost is nevelni, és elvieleg egyikre se született, csak a körülmények, nevelés, tapasztalatok tették azzá, aki. Nyilván van egy veleszültett hajlama minden embernek bizonyos viselkedésformákra, de megfelelő neveléssel ez gond nélkül megváltoztatható, kiirtható.
Igen, én az ökológiai felvilágosodást szeretném elősegíteni. :)
A pszichológia foglalkozik ezzel, s én nem teljesen értem, de kétféle sikerre törekvést különböztetnek meg, amiből az egyik nem jó. Az nem jó, ha valaki azért vágyik túlságosan a külső elismerésre, mert belül, önmagában bizonytalan, vagy úgy érzi, hogy nem szeretik eléggé, s ezért akar reflektorfénybe kerülni. Szerintem önmagával azzal, hogy karriert fuss be, arra nem érdemes törekedni. Illetve nem jó ha ez az elsődleges. Ha valami érdekel, törekedj arra, hogy abban sikeres légy, de nem annyira a siker a lényeg, hanem az hogy azzal foglalkozhass, amit szeretsz. Azátn lehet bízni, hogy ezt díjazza is a társadalom valamiylen módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!