Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek ha "alkotói válságb...

Mit tegyek ha "alkotói válságban" tengődök?

Figyelt kérdés
Régen nagyon sokat írtam, rajzoltam de most egyszerűen nem tudom miről írjak...Rajzoláshoz sincs ötletem...Most egy elég sikertelen és depressziós időszakom van, ennek lehet hozzá köze? Szeretnék írni, csak nem tudom mit..:S
2009. febr. 4. 21:56
 1/5 anonim válasza:
100%
Gyakorlatilag ugyanebben a helyzetben vagyok egy ideje, csak zenével. Nekem az szokott segíteni, ha kirobbantom magam a szürke hétköznapokból, csinálok valamit, ami inspirál valamilyen irányban... ebből született a legtöbb számom az elmúlt időben :)
2009. febr. 4. 22:09
 2/5 yuda ***** válasza:
100%

Így van ahogy írtad,-adepresszív időszak elnyomja a tehetséget.

Ahhoz,hogy újra működjön a dolog,hogy újra cikázzanak az alkotó gondolatok-optimális körülményeket kell teremtened,ami mindenkinél más:

lehet pl. valakinek csendre,magányra van szüksége,másnak épp a nyüzsire,hogy emberek között legyen---valaki ilyenkor inspiráló könyveket olvas olyanoktól,akiket kedvel,másoknak szükséges egy személy,aki mellette áll és biztatja, vagy környezeti változás,hogy kilépjen a szokott mederből...ilyesmik. Emlékezz vissza téged milyen hatások inspiráltak régebben és térj vissza a forráshoz.

2009. febr. 5. 10:20
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A depivel nem törődve s dacolva, csak azért is kimenni, s benyomásokra vadászni! :)

kiállítás, folyóiratcikkek, filmfesztiválok, új emberek

Esetleg néha érdemes átnézni, hogy eddig mennyi dolgot csináltál. Én néha véletlenül találkozom egy két régi rajzommal és csak csodálkozom, hogy én csináltam- de nagyon jól esik! :)

2009. febr. 5. 11:11
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon érdekes, tudod.

Én is szoktam írni...de én azt vettem észre, hogy amikor boldog vagyok, és minden oké körülöttem, sokkal nehezebb. Amikor pedig valami nagyon erős negatív élmény ér...elindul a tollam magától.

Én azt javaslom: ne erőltesd. Mert akkor csak olyan munkák születnének, amiket nem szeretnél, és silánynak tartanál...néha kell egy kis szünet.

2009. febr. 5. 17:55
 5/5 anonim ***** válasza:
hülyeség,nézz egy pár ismert alkotót: mind a depressziós idejükben írtak sokat. én is olyankor szoktam,de ezzel nem azt mondom,hogy vagyok valaki. szerintem nem kéne erőltetned,vagy jön,vagy nem.
2009. febr. 8. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!