Mit tegyek ha "alkotói válságban" tengődök?
Így van ahogy írtad,-adepresszív időszak elnyomja a tehetséget.
Ahhoz,hogy újra működjön a dolog,hogy újra cikázzanak az alkotó gondolatok-optimális körülményeket kell teremtened,ami mindenkinél más:
lehet pl. valakinek csendre,magányra van szüksége,másnak épp a nyüzsire,hogy emberek között legyen---valaki ilyenkor inspiráló könyveket olvas olyanoktól,akiket kedvel,másoknak szükséges egy személy,aki mellette áll és biztatja, vagy környezeti változás,hogy kilépjen a szokott mederből...ilyesmik. Emlékezz vissza téged milyen hatások inspiráltak régebben és térj vissza a forráshoz.
A depivel nem törődve s dacolva, csak azért is kimenni, s benyomásokra vadászni! :)
kiállítás, folyóiratcikkek, filmfesztiválok, új emberek
Esetleg néha érdemes átnézni, hogy eddig mennyi dolgot csináltál. Én néha véletlenül találkozom egy két régi rajzommal és csak csodálkozom, hogy én csináltam- de nagyon jól esik! :)
Ez nagyon érdekes, tudod.
Én is szoktam írni...de én azt vettem észre, hogy amikor boldog vagyok, és minden oké körülöttem, sokkal nehezebb. Amikor pedig valami nagyon erős negatív élmény ér...elindul a tollam magától.
Én azt javaslom: ne erőltesd. Mert akkor csak olyan munkák születnének, amiket nem szeretnél, és silánynak tartanál...néha kell egy kis szünet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!