Szeretnék leszokni a dohányzásról! ötleteket kérek, hogyan szokott le! , ki cigizett valamikor? Már volt, hogy próbáltam de 1 hétig bírtam.
egy erős akaratú barátnő (ez lennék én)
kb fél éve meguntam h párom cigizik,napin kb szűk doboz
"kis" jutalom fejében rábólintott a napi 6 szálra (nagyjából 3 óránként 1)
aztán 4 szál,plussz néha 1-1 ha ideges
2 szálnál tartunk egy ideje,de van hogy el is felejti és csak 3 nap múlva veszi észre hogy nem vett cigit...
ehhez kellett egy kis"rábeszélés" is (dohányos tüdőkről videó,leendő gyereknek nehogymár ne legyen sokáig apja,blabla)
anyám anno próbálta a nikotintapaszt...nem birta megállni a cigit,elájult...
Nekem nagymamám nyalókázott helyette. XD
És sikeresen leszokott, a lényeg hogy lekösd magad és legyen valami hasonló mozdulat egy ideig, mert sokszor a mozdulat hiánya is nagyon megnehezíti a leszokást. (persze nem árt ezt is fokozatosan csinálni, mert hirtelen megvonástól depressziós és agresszív lehetsz)
van aki egyszerűen évtizedek után holnaptól nem szívja, van aki meg fokozatosan szokik le róla.
szerintem segít a leszokásban a sport, az egészséges táplálkozás, mindenképp kerülni kell a dohányos társaságot (mert úgyis visszaszoktatják) és kellenek a dohányos tüdők is, ha ijesztgetésre vágyik, de azt hiszem, hogy aki úgy is megveszi, hogy a dobozon van hogy halált okoz, már nem ijed meg semmitől.
egy barát/pár fontos lehet, ha tényleg törődik veled, vagy szakember.
de egyszerűen a cselekvés pótolja az életben a hiányérzeted, ezért válik be a nyalóka/szotyi/rágó. egyszerűen célt kell találni az életben és arra figyelni hogy az t elérd, és egészségesen élj. a dohányosok alulmotiváltak, jellemzően alkoholizmusra, drogozásra is hajlamosak, depresziósak is lehetnek, vagy legalább elfojtott szorongások/lelki problémák váltják ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!